מיסיון אלמו בסן אנטוניו – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
יצירת דף עם התוכן "280px|ממוזער|מיסיון אלמו '''מיסיון אלמו''' (בספרדית: '''Misión de Álamo'''), המכונה בד..."
 
אין תקציר עריכה
שורה 6: שורה 6:
במהלך חמש השנים הבאות המתחם שימש מעת לעת חיילי חיל מצב, טקסיים ומקסיקנים, אך בסופו של דבר ננטש. בשנת [[1849]], מספר שנים לאחר שטקסס סופחה לארצות הברית, החל צבא ארצות הברית לשכור את המתקן לשימוש כמחסן אפסנאות, אך הוא ננטש בהמשך במהלך 1876 לאחר שהוקם בקרבת מקום מוצב סם יוסטון {{אנ|Fort Sam Houston}}. הקפלה של המיסיון נמכרה לבסוף למדינת טקסס, אשר בחרה שלא לשפץ מחדש את המבנה. המתחם נמכר בהמשך לחברת סחורות שהשתמשה במבנים כמחסנים.
במהלך חמש השנים הבאות המתחם שימש מעת לעת חיילי חיל מצב, טקסיים ומקסיקנים, אך בסופו של דבר ננטש. בשנת [[1849]], מספר שנים לאחר שטקסס סופחה לארצות הברית, החל צבא ארצות הברית לשכור את המתקן לשימוש כמחסן אפסנאות, אך הוא ננטש בהמשך במהלך 1876 לאחר שהוקם בקרבת מקום מוצב סם יוסטון {{אנ|Fort Sam Houston}}. הקפלה של המיסיון נמכרה לבסוף למדינת טקסס, אשר בחרה שלא לשפץ מחדש את המבנה. המתחם נמכר בהמשך לחברת סחורות שהשתמשה במבנים כמחסנים.


בשנת 1891 הוקמה עמותת בנות הרפובליקה של טקסס (Daughters of the Republic of Texas) אשר הייתה מוקדשת להנצחת זכרם של המשפחות המייסדות וחיילי הרפובליקה של טקסס. העמותה החליטה לשפץ מחדש את מבני המתחם במטרה לשמר את המתחם בשל החשיבות ההיסטורית שלו. במהלך שנת 1905 עדינה אמיליה דה זוואלה {{אנ|Adina Emilia De Zavala}} וקלרה דריסקול {{אנ|Clara Driscoll (philanthropist)}} הצליחו לשכנע את הממשל הטקסני לרכוש את הבניינים שנותרו ולמנות את עמותת בנות הרפובליקה של טקסס כאפוטרופוס הקבוע על האתר. במהלך המאה הבאה נעשו מספר ניסיונות להסיר את סטטוס האפוטרופוס של העמותה על המתחם. בתחילת 2015 הממשל האמריקני העביר באופן רשמי את האחריות על השליטה באלמו לידי משרד הקרקעות הכללי של טקסס {{אנ|Texas General Land Office}}. מיסיון אלמו וארבע המיסיונים הנוספים ב[[אתרי המיסיון בסן אנטוניו|פארק ההיסטורי הלאומי של אתרי המיסיון בסן אנטוניו]] הוכרזו על ידי אונסק"ו כ[[אתר מורשת עולמית]] ב-5 ביולי 2015.
בשנת 1891 הוקמה עמותת בנות הרפובליקה של טקסס (Daughters of the Republic of Texas) אשר הייתה מוקדשת להנצחת זכרם של המשפחות המייסדות וחיילי הרפובליקה של טקסס. העמותה החליטה לשפץ מחדש את מבני המתחם במטרה לשמר את המתחם בשל החשיבות ההיסטורית שלו. במהלך שנת 1905 עדינה אמיליה דה זוואלה {{אנ|Adina Emilia De Zavala}} וקלרה דריסקול {{אנ|Clara Driscoll (philanthropist)}} הצליחו לשכנע את הממשל הטקסני לרכוש את הבניינים שנותרו ולמנות את עמותת בנות הרפובליקה של טקסס כאפוטרופוס הקבוע על האתר. במהלך המאה הבאה נעשו מספר ניסיונות להסיר את סטטוס האפוטרופוס של העמותה על המתחם. בתחילת 2015 הממשל האמריקני העביר באופן רשמי את האחריות על השליטה באלמו לידי משרד הקרקעות הכללי של טקסס {{אנ|Texas General Land Office}}.<ref>, Blanchard, Bobbie. [https://www.texastribune.org/2015/03/23/daughters-republic-texas-sues-land-office/ Daughters of the Republic of Texas Sue Land Office], ''Texas Tribune'', March 23, 2015.</ref> מיסיון אלמו וארבע המיסיונים הנוספים ב[[אתרי המיסיון בסן אנטוניו|פארק ההיסטורי הלאומי של אתרי המיסיון בסן אנטוניו]] הוכרזו על ידי אונסק"ו כ[[אתר מורשת עולמית]] ב-5 ביולי 2015.<ref>Associated Press. [http://www.yourhoustonnews.com/courier/news/world-heritage-status-for-the-alamo-japan-industrial-sites/article_cb2c8639-26aa-508d-bd3a-d9a6da286c1a.html World heritage status for The Alamo, Japan industrial sites], ''Conroe Courier'', July 5, 2015.</ref>


== ראו גם ==
== ראו גם ==
{{ויקישיתוף בשורה}}
{{ויקישיתוף בשורה}}

==הערות שוליים==
{{הערות שוליים}}


{{קצרמר|ארצות הברית}}
{{קצרמר|ארצות הברית}}

גרסה מ־16:01, 26 באפריל 2021

מיסיון אלמו

מיסיון אלמוספרדית: Misión de Álamo), המכונה בדרך כלל רק אלמו (Alamo), ואשר במקור נקרא מיסיון סן אנטוניו דה ואלרו (Misión San Antonio de Valero), הוא מתחם מיסיון ומבצר ספרדי היסטורי שהוקם במקור במהלך המאה ה-18 על ידי מיסיונרים קתולים במקום בו נמצאת כיום העיר סן אנטוניו שבארצות הברית. מיסיון אלמו היה המקום בו נערך בשנת 1836 קרב אלמו. כיום המבנה משמש כמוזיאון וממוקם ברובע ההיסטורי אלמו פלאזה (אנ'). המבנה הוכרז כאתר מורשת עולמית בשנת 2015.

מיסיון אלמו היה אחד מהמיסיונים הספרדיים הראשונים שהוקמו באזור בטקסס. המיסיון הוקם במטרה לספק מסגרת חינוכית לאינדיאנים המקומיים לאחר התנצרותם. המיסיון ננטש בשנת 1793. עשר שנים לאחר מכן הפך המיסיון למבצר בו שכנה פלוגה צבאית ספרדית של נושאי רומח רכובים אשר לפי ההערכה היו מי שנתונו למקום את השם "אלמו". במהלך המהפכה הטקסנית הגנרל המקסיקני מרטין פרפקטו דה קוס (אנ') העביר את המיסיון לרשות הצבא הטקסני במהלך דצמבר 1835, בעקבות המצור על בכסאר(אנ'). בעקבות כך מספר קטן יחסית של חיילים טקסנים כבשו אז את המתחם ושהו בו במשך מספר חודשים. החיילים הטקסנים ששהו במתחם נהרגו בהמשך במהלך קרב אלמו שנערך במתחם ב-6 במרץ 1836. בעת שצבא מקסיקו נסוג מאזור טקסס מספר חודשים לאחר מכן, הם החריבו חלק גדול מהחומות של המתחם ושרפו חלק מהמבנים במתחם.

במהלך חמש השנים הבאות המתחם שימש מעת לעת חיילי חיל מצב, טקסיים ומקסיקנים, אך בסופו של דבר ננטש. בשנת 1849, מספר שנים לאחר שטקסס סופחה לארצות הברית, החל צבא ארצות הברית לשכור את המתקן לשימוש כמחסן אפסנאות, אך הוא ננטש בהמשך במהלך 1876 לאחר שהוקם בקרבת מקום מוצב סם יוסטון (אנ'). הקפלה של המיסיון נמכרה לבסוף למדינת טקסס, אשר בחרה שלא לשפץ מחדש את המבנה. המתחם נמכר בהמשך לחברת סחורות שהשתמשה במבנים כמחסנים.

בשנת 1891 הוקמה עמותת בנות הרפובליקה של טקסס (Daughters of the Republic of Texas) אשר הייתה מוקדשת להנצחת זכרם של המשפחות המייסדות וחיילי הרפובליקה של טקסס. העמותה החליטה לשפץ מחדש את מבני המתחם במטרה לשמר את המתחם בשל החשיבות ההיסטורית שלו. במהלך שנת 1905 עדינה אמיליה דה זוואלה (אנ') וקלרה דריסקול (אנ') הצליחו לשכנע את הממשל הטקסני לרכוש את הבניינים שנותרו ולמנות את עמותת בנות הרפובליקה של טקסס כאפוטרופוס הקבוע על האתר. במהלך המאה הבאה נעשו מספר ניסיונות להסיר את סטטוס האפוטרופוס של העמותה על המתחם. בתחילת 2015 הממשל האמריקני העביר באופן רשמי את האחריות על השליטה באלמו לידי משרד הקרקעות הכללי של טקסס (אנ').[1] מיסיון אלמו וארבע המיסיונים הנוספים בפארק ההיסטורי הלאומי של אתרי המיסיון בסן אנטוניו הוכרזו על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמית ב-5 ביולי 2015.[2]

ראו גם

הערות שוליים

  1. ^ , Blanchard, Bobbie. Daughters of the Republic of Texas Sue Land Office, Texas Tribune, March 23, 2015.
  2. ^ Associated Press. World heritage status for The Alamo, Japan industrial sites, Conroe Courier, July 5, 2015.
ערך זה הוא קצרמר בנושא ארצות הברית. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.