מערכת הביוב של לונדון – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מאין תקציר עריכה
מ תקלדה
שורה 1: שורה 1:
'''מערכת הביוב של לונדון''' עד [[המאה ה-19]] היה נהר ה[[תמזה]], וכל שפכי ה[[עיר]] זרמו לנהר זה. לאחר "[[הסירחון הגדול של לונדון]]" בשנת [[1858]] החליט ה[[פרלמנט]] ה[[בריטניה|בריטי]] לפתור את בעיית ה[[ביוב]] של לונדון על ידי הקמת מערכת ביוב מודרנית.
'''מערכת הביוב של לונדון''' עד [[המאה ה-19]] הייתה נהר ה[[תמזה]], שכל שפכי ה[[עיר]] זרמו אליו. לאחר "[[הסירחון הגדול של לונדון]]" בשנת [[1858]] החליט ה[[פרלמנט]] ה[[בריטניה|בריטי]] לפתור את בעיית ה[[ביוב]] של לונדון על ידי הקמת מערכת [[ביוב]] מודרנית.


הפרלמנט מינה את המהנדס סר [[ג'וזף בזלגט]] כאחראי על הקמת מערכת הביוב. בזלגט תכנן מערכת ביוב מסועפת, המעבירה את הביוב של העיר [[לונדון]] במורד הנהר, ושופכת אותו אל הנהר הרחק מהעיר. לצורך הקמת מערכת ביוב זו, הקימו לאורך גדות התמזה רציפים (embankments), שתחתיהם נבנתה מערכת איסוף הביוב (עד אותה עת כל הביוב זרם ישירות לנהר).
הפרלמנט מינה את [[מהנדס|המהנדס]] סר [[ג'וזף בזלגט]] כאחראי על הקמת מערכת הביוב. בזלגט תכנן מערכת ביוב מסועפת, המעבירה את הביוב של העיר [[לונדון]] במורד הנהר, ושופכת אותו בנק' רחוקה מהעיר. לצורך הקמת מערכת ביוב זו, הוקמו לאורך גדות התמזה רציפים (embankments), שתחתיהם נבנתה מערכת איסוף הביוב (עד לאותה עת כל הביוב זרם ישירות לנהר).


הקמת רציפים אלה אפשרה הקמת דרכים לאורך הנהר, ופתרה את בעיות [[פקק תנועה|פקקי התנועה]] של אותה עת. כמו כן נבנו גנים ציבוריים על רציפים אלה.
הקמת רציפים אלה אפשרה הקמת דרכים לאורך הנהר, ופתרה את בעיות [[פקק תנועה|פקקי התנועה]] של אותה עת. כמו כן נבנו [[גן ציבורי|גנים ציבוריים]] על רציפים אלה.


ב[[המאה ה-20|מאה ה-20]] בוצעו עבודות שיפור למערכת הביוב על מנת להפחית את הזיהום של שפך ה[[תמזה]] ושל [[הים הצפוני]].
ב[[המאה ה-20|מאה ה-20]] בוצעו עבודות שיפור למערכת הביוב על מנת להפחית את הזיהום של שפך ה[[תמזה]] ושל [[הים הצפוני]].


==מערכת הביוב של לודנון בספרות==
==מערכת הביוב של לונדון בספרות==
עלילת סיפורו של [[ניל גיימן]] [[לעולם-לא-עולם]] מתרחשת ברובה בתוך מערכת הביוב של לונדון.
עלילת ספרו של [[ניל גיימן]] [[לעולם-לא-עולם]] מתרחשת ברובה בתוך מערכת הביוב של לונדון.


[[קטגוריה:לונדון]]
[[קטגוריה:לונדון]]

גרסה מ־15:14, 17 באפריל 2005

מערכת הביוב של לונדון עד המאה ה-19 הייתה נהר התמזה, שכל שפכי העיר זרמו אליו. לאחר "הסירחון הגדול של לונדון" בשנת 1858 החליט הפרלמנט הבריטי לפתור את בעיית הביוב של לונדון על ידי הקמת מערכת ביוב מודרנית.

הפרלמנט מינה את המהנדס סר ג'וזף בזלגט כאחראי על הקמת מערכת הביוב. בזלגט תכנן מערכת ביוב מסועפת, המעבירה את הביוב של העיר לונדון במורד הנהר, ושופכת אותו בנק' רחוקה מהעיר. לצורך הקמת מערכת ביוב זו, הוקמו לאורך גדות התמזה רציפים (embankments), שתחתיהם נבנתה מערכת איסוף הביוב (עד לאותה עת כל הביוב זרם ישירות לנהר).

הקמת רציפים אלה אפשרה הקמת דרכים לאורך הנהר, ופתרה את בעיות פקקי התנועה של אותה עת. כמו כן נבנו גנים ציבוריים על רציפים אלה.

במאה ה-20 בוצעו עבודות שיפור למערכת הביוב על מנת להפחית את הזיהום של שפך התמזה ושל הים הצפוני.

מערכת הביוב של לונדון בספרות

עלילת ספרו של ניל גיימן לעולם-לא-עולם מתרחשת ברובה בתוך מערכת הביוב של לונדון.