רימה – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
VolkovBot (שיחה | תרומות)
מ רובוט מוסיף: vi:Giòi
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
[[תמונה:Maggots.jpg|ממוזער|רימות בתוך פצע פתוח]]
[[תמונה:Maggots.jpg|ממוזער|רימות בתוך פצע פתוח]]


'''רימה''' היא שלב ה[[לרווה]] במחזור חייו של ה[[זבוב]].
'''רימה''' היא שלב ה[[פגית]] במחזור חייו של ה[[זבוב]].


==מבנה ותיאור==
==מבנה ותיאור==

גרסה מ־18:56, 20 במרץ 2008

רימות בתוך פצע פתוח

רימה היא שלב הפגית במחזור חייו של הזבוב.

מבנה ותיאור

גודל הרימה נע בין 4 עד 12 מ"מ בהתאם לשלב הגדילה בו היא נמצאת. צבען של מרבית הרימות משתנה בטווח של לבן כבוי (Off-White) עד חום בהיר, אף על פי כן חלקן יכולות אף להיות בצבע צהוב או אדמדם. הן בעלי זוג גפיים דקים דמויות קרס המשמשות לאכילה אך חסרות רגליים.

מחזור חיים

מחזור החיים של הזבוב מורכב מ-4 שלבים: ביצה, רימה, גולם ובוגר (זבוב). הביצים יכולות להיות מטולות בכל מקום בו יש די מזון עבור הרימות ובתנאי שהוא לח במידה מספקת. בין מקומות אלו נמנים צואת בעלי חיים, דשן, בריכות מים אך בעיקר בבשר נרקב. הביצים בוקעות בתוך 20-8 שעות מרגע הטלתן, מיד עם הבקיעה מופיעה הרימה המאביסה עצמה בבשר עד שהיא מוכנה לעבור לשלב הגולם. בשלב זה עוזבת הרימה את מקור המזון ועוברת למקום לחלוחי יותר על מנת להפוך לגולם. לאחר 12-14 ימים בוקע מן הגולם זבוב בוגר המתחיל את התהליך מחדש.

שימושים

האדם למד לרתום את תכונותיה המיוחדות של הרימה למטרות שונות. בעבר לפני המצאת האנטיביוטיקה השתמשו רופאים ברימות כדי לחטא פצעים פתוחים. חוקרי זיהוי פלילי בוחנים לעתים רימות הנמצאות בגופות על מנת לקבוע את שעת המוות. בנוסף משמשות הרימות כפתיון בדייג וכמזון לחיות מחמד כמו ציפורים וזוחלים.

ראו גם