חיים לייבוביץ – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
אין תקציר עריכה
שורה 3: שורה 3:
החל בשנת [[1922]] סייע לייבוביץ' בהקמת שכונת תל-נורדאו על תל בין [[שכונת נורדיה]] ממזרח, [[שכונת פועלים ב']] מצפון וכיכר [[קולנוע מוגרבי|מוגרבי]] מדרום, ובשנת [[1926]] הקים בה את ביתו.
החל בשנת [[1922]] סייע לייבוביץ' בהקמת שכונת תל-נורדאו על תל בין [[שכונת נורדיה]] ממזרח, [[שכונת פועלים ב']] מצפון וכיכר [[קולנוע מוגרבי|מוגרבי]] מדרום, ובשנת [[1926]] הקים בה את ביתו.


בשנת [[1928]] התוודע לייבוביץ' אל [[מאיר גורביץ]], מיוזמי ה[[ראשית התעופה העברית בארץ ישראל|תעופה]] וה[[ימאות]] ב[[היישוב|יישוב]], והתלהב מרעיון הקמת [[צי עברי]]. הוא הצטרף ל"אגודה הימית" ושימש בה כמדריך, מנכ"ל ולבסוף כנשיא התנועה. בשנת [[1930]] זכה לייבוביץ לכינוי "האיש שתפס את הירקון", כאשר העתיק את פעילות התנועה הימית ל[[נחל הירקון]]. לייבוביץ ייצג בארץ את vפילנטרופית ה[[יהדות בריטניה|יהודית-בריטית]] [[הנרייטה דיאמונד]], וניהל את כספי התרומות שאספה עבור [[בית הספר הימי זבולון]] ועבור התנועה הימית.
בשנת [[1928]] התוודע לייבוביץ' אל [[מאיר גורביץ]], מיוזמי ה[[ראשית התעופה העברית בארץ ישראל|תעופה]] וה[[ימאות]] ב[[היישוב|יישוב]], והתלהב מרעיון הקמת [[צי עברי]]. הוא הצטרף ל"אגודה הימית" ושימש בה כמדריך, מנכ"ל ולבסוף כנשיא התנועה. בשנת [[1930]] זכה לייבוביץ לכינוי "האיש שתפס את הירקון", כאשר העתיק את פעילות התנועה הימית ל[[נחל הירקון]]. לייבוביץ ייצג בארץ את הפילנטרופית ה[[יהדות בריטניה|יהודית-בריטית]] [[הנרייטה דיאמונד]], וניהל את כספי התרומות שאספה עבור [[בית הספר הימי זבולון]] ועבור התנועה הימית.


בשנת [[1931]] רכש לייבוביץ בית חרושת ליצור [[שמן]] שנוסד בשנת [[1909]] ב[[תל אביב]] והפכו למותג "[[עץ הזית]]". בשנת [[1939]] הקים את "החברה להובלה אווירית בע"מ" שיועדה לעסוק בהובלות מסחריות. החברה רכשה מטוס גדול, ולרוע מזלם של מנהליה בטקס הבאתו ארצה התרסק בשעת הנחיתה ב[[נמל התעופה בן-גוריון#היסטוריה|שדה התעופה בלוד]].
בשנת [[1931]] רכש לייבוביץ בית חרושת ליצור [[שמן]] שנוסד בשנת [[1909]] ב[[תל אביב]] והפכו למותג "[[שמן עץ הזית]]". בשנת [[1939]] הקים את "החברה להובלה אווירית בע"מ" שיועדה לעסוק בהובלות מסחריות. החברה רכשה מטוס גדול, ולרוע מזלם של מנהליה בטקס הבאתו ארצה התרסק בשעת הנחיתה ב[[נמל התעופה בן-גוריון#היסטוריה|שדה התעופה בלוד]].


בשנת [[1963]] הוביל לייבוביץ את הקמתו של [[בית זבולון]] על גדות הירקון.
בשנת [[1963]] הוביל לייבוביץ את הקמתו של [[בית זבולון]] על גדות הירקון.

גרסה מ־22:41, 7 בספטמבר 2008

חיים לייבוביץ (1891‏ - 5 באוגוסט 1973) היה תעשיין ואיש ציבור, ממייסדי אגודת יורדי ים זבולון ולימים הצי הימי העברי, ומבוני שכונת תל נורדאו בתל אביב.

החל בשנת 1922 סייע לייבוביץ' בהקמת שכונת תל-נורדאו על תל בין שכונת נורדיה ממזרח, שכונת פועלים ב' מצפון וכיכר מוגרבי מדרום, ובשנת 1926 הקים בה את ביתו.

בשנת 1928 התוודע לייבוביץ' אל מאיר גורביץ, מיוזמי התעופה והימאות ביישוב, והתלהב מרעיון הקמת צי עברי. הוא הצטרף ל"אגודה הימית" ושימש בה כמדריך, מנכ"ל ולבסוף כנשיא התנועה. בשנת 1930 זכה לייבוביץ לכינוי "האיש שתפס את הירקון", כאשר העתיק את פעילות התנועה הימית לנחל הירקון. לייבוביץ ייצג בארץ את הפילנטרופית היהודית-בריטית הנרייטה דיאמונד, וניהל את כספי התרומות שאספה עבור בית הספר הימי זבולון ועבור התנועה הימית.

בשנת 1931 רכש לייבוביץ בית חרושת ליצור שמן שנוסד בשנת 1909 בתל אביב והפכו למותג "שמן עץ הזית". בשנת 1939 הקים את "החברה להובלה אווירית בע"מ" שיועדה לעסוק בהובלות מסחריות. החברה רכשה מטוס גדול, ולרוע מזלם של מנהליה בטקס הבאתו ארצה התרסק בשעת הנחיתה בשדה התעופה בלוד.

בשנת 1963 הוביל לייבוביץ את הקמתו של בית זבולון על גדות הירקון.

לקריאה נוספת

  • "היקיצה הימית", ד"ר מאיר גורביץ, 19 מאי 1937
  • "50 שנה לזבולון" פורסם בספטמבר 1978, מאת הד"ר י.צייטלין, בוצר אהרון

קישור חיצוני

'מתחת לעץ הזית' מאת שמואל ורשבסקי, אתר עתון הארץ

ערך זה הוא קצרמר בנושא אישים. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.