תנועת הצופים בהודו
תנועת הצופים בהודו היא תנועת הנוער הגדולה והמוכרת ביותר בהודו והיא אחת מארגוני הצופים הגדולים בעולם. לתנועת הצופים בהודו יש היסטוריה ארוכה והיא מורכבת ממספר ארגונים אשר כל אחד מהם משויך (או לא משויך) לארגון בינלאומי אחר והם נמצאים בתחרות ביניהם.
ארגונים
[עריכת קוד מקור | עריכה]תנועת הצופים והצופות בהודו מורכבת ממספר ארגונים שונים:
- תנועת הצופים והצופות של בהרט (BSG), הארגון הרשמי והגדול אשר חבר באגודת המדריכות והצופות העולמית ובארגון הצופים העולמי. המטה הלאומי של BSG מוכר על ידי ממשלת הודו.[1] - הארגון כולל כ-6.5 מיליון חברים.
- התנועה הגלובלית של צופים ירוקים בניו דלהי.
- ארגון הצופים/צופות, ארגון פאן-הודי, מוכר על ידי ממשלת הודו. - הארגון כולל כ-1.5 מיליון חברים.
- הפדרציה של הודו לספורט, צופים וחינוך, ארגון החבר בפדרציה העולמית של צופים עצמאיים.
- אגודת הצופים והצופות של הינדוסטאן, ארגון החבר בפדרציה העולמית של צופים עצמאיים. הארגון נוסד ב-1928; מחובר לראשטריה סוויאמסווק סאנג.[2][3]
- איגוד הצופים הבנים של כל הודו.
- Scouts/Guides, ארגון הודו, נוסד ב-2017.
עמותת הצופים והצופות ההודית
[עריכת קוד מקור | עריכה]עמותת הצופים והצופות ההודית היא ארגון שירות חברתי התנדבותי, לא פוליטי של מבוגרים בהודו שהיו פעם צופים או צופות בימיהם הצעירים או כאלה שהיו מדריכים בתנועה הפעילה או כאלה שרוצים לתמוך בתנועה הפעילה עם המשאבים או רוח ההתנדבות שלהם.
העמותה הוקמה בשנת 1959 והיא קשורה לעמותה הבינלאומית לצופים וצופות שבסיסה בבריסל, בלגיה. לעמותה ההודית יש סניפים ממלכתיים, יחידות מחוזיות וגילדות במדינות רבות בהודו.[4]
העמותה שומרת על קשרים הדוקים בכל הרמות עם התנועה הפעילה ושומרת על קשר עם המטה הלאומי של תנועת הצופים והצופות של בהרט, סניפיה והמחוזות שלה ברחבי הודו. העמותה מארגנת סמינרים וכנסים בנושאים בעלי חשיבות לאומית, מצוינות ארגונית והתפתחות אישית. החברים בוחרים לעבוד יד ביד עם צופים, צופות וחברים אחרים ולסייע בארגון פעילויות התנדבות בימים ובאירועים מיוחדים. פעילויות אלו נועדו לשרת את הקהילה כמו גם נערים ונערות צעירים.
יחידות צופים בין-לאומיות בהודו
[עריכת קוד מקור | עריכה]בנוסף, ישנן קבוצות צופים של תנועת הצופים בארצות הברית[5] בניו דלהי, המקושרים למועצת המזרח הרחוק של הצופים של אמריקה, התומכת ביחידות ברחבי העולם.
קישורים חיצוניים
[עריכת קוד מקור | עריכה]הערות שוליים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ^ "Promotion of Scouting & Guiding". Department of Youth Affairs, Ministry of Youth Affairs and Sports. אורכב מ-המקור ב-2014-08-14. נבדק ב-2016-02-05.
- ^ "Recognition withdrawn". Deccan Herald. The Printers (Mysore) Pvt. Ltd. 2005-02-18. אורכב מ-המקור ב-15 בפברואר 2006. נבדק ב-2007-01-13.
{{cite news}}
: (עזרה) - ^ Balaji, C. (2009-01-09). "INDIA 1 January 2009 Parallel scouting movements mark centenary". World News Forecast. NewsAhead. אורכב מ-המקור ב-2011-07-11. נבדק ב-2016-02-05.
- ^ "ISGF, National Scout and Guide Fellowships". אורכב מ-המקור ב-2 באוקטובר 2011. נבדק ב-9 ביוני 2011.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ "BSA Troop 60, New Delhi, India". www.bsatroop60.in. נבדק ב-2021-05-20.