לדלג לתוכן

ציפי הורוביץ-קראוס – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
Lucklook (שיחה | תרומות)
אין תקציר עריכה
Lucklook (שיחה | תרומות)
אין תקציר עריכה
שורה 14: שורה 14:


== מחקרים ==
== מחקרים ==
מחקרה של הורוביץ-קראוס מתמקד באפיון רשתות מוחיות המשוייכות ליכולות ניהוליות, העומדות בבסיס תהליכי התפתחות שפה ורכישת קריאה בקרב מגוון אוכלוסיות ילדים בעלות קשיי שפה וקריאה על רקע נוירוביולוגי<sup>1</sup>, בין היתר דיסלקציה, [[הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות|הפרעות קשב וריכוז]], [[אפילפסיה]] והפרעות פסיכיאטריות, בנוסף לאוכלוסיות ילדים עם השפעות סביבתיות מזיקות כמו ילדים עם חשיפת יתר למסכים או ילדים עם חסך בחשיפה לאוריינות<sup>2</sup>. מחקריה של הורוביץ-קראוס  תורמים להבנת החשיבות של רכיב היכולות הניהוליות ב"מודל הפשוט בקריאה"<sup>3</sup> (Simple View of Reading).  מודל זה טוען כי יכולות עיבוד שפה ויכולת קריאת מילים תורמים יחד להבנת הנקרא והמחקרים מקבוצת המחקר של הורוביץ-קראוס מדגישים את החשיבות של יכולות ניהוליות בקריאת מילים ושטף הקריאה, במודל זה. קבוצת המחקר של הורוביץ-קראוס מתמקדת בבדיקת תפקידן של יכולות ניהוליות בתהליכי שפה באמצעות מגוון רחב של כלי דימות מוחי.
מחקרה של הורוביץ-קראוס מתמקד באפיון רשתות מוחיות המשוייכות ליכולות ניהוליות, העומדות בבסיס תהליכי התפתחות שפה ורכישת קריאה בקרב מגוון אוכלוסיות ילדים בעלות קשיי שפה וקריאה על רקע נוירוביולוגי <ref>{{Cite news|title="חוקרים פרטיים": המוח שלי הוא במאי קולנוע!|url=https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5637138,00.html|work=Ynet|date=2019-12-04|access-date=2022-04-04|language=he|first=פרופ' ציפי|last=הורוביץ-קראוס}}</ref>, בין היתר דיסלקציה, [[הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות|הפרעות קשב וריכוז]], [[אפילפסיה]] והפרעות פסיכיאטריות, בנוסף לאוכלוסיות ילדים עם השפעות סביבתיות מזיקות כמו ילדים עם חשיפת יתר למסכים או ילדים עם חסך בחשיפה לאוריינות <ref>{{Cite news|title="אין ספק שקיים קשר בין צריכת מסכים גבוהה לפגיעה בהתפתחות השפה"|url=https://www.haaretz.co.il/family/.premium.HIGHLIGHT-MAGAZINE-1.9958742|work=הארץ|access-date=2022-04-04|language=he}}</ref>. מחקריה של הורוביץ-קראוס  תורמים להבנת החשיבות של רכיב היכולות הניהוליות ב"מודל הפשוט בקריאה" <ref>{{צ-מאמר|שם=The simple view of reading|קישור=https://doi.org/10.1007/BF00401799|כתב עת=Reading and Writing|שנת הוצאה=1990-06-01|עמ=127–160|כרך=2|doi=10.1007/BF00401799|מחבר=Wesley A. Hoover, Philip B. Gough}}</ref> (Simple View of Reading).  מודל זה טוען כי יכולות עיבוד שפה ויכולת קריאת מילים תורמים יחד להבנת הנקרא והמחקרים מקבוצת המחקר של הורוביץ-קראוס מדגישים את החשיבות של יכולות ניהוליות בקריאת מילים ושטף הקריאה, במודל זה. קבוצת המחקר של הורוביץ-קראוס מתמקדת בבדיקת תפקידן של יכולות ניהוליות בתהליכי שפה באמצעות מגוון רחב של כלי דימות מוחי.


== פרסומים ==
== פרסומים ==

גרסה מ־18:55, 4 באפריל 2022

אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
הדיון אורך שבוע, וניתנת בו הזדמנות להביע תמיכה מנומקת בהשארת הערך. הערך יימחק בתום שבוע ימים, אלא אם כן הובעה תמיכה שכזו בידי עורך או עורכת בעלי זכות הצבעה מלבד יוצר או יוצרת הערך. (התבנית הוצבה בתאריך 4.04.2022).
אנו דנים כעת בשאלה האם ערך זה עומד בקריטריונים להיכלל בוויקיפדיה. אתם מוזמנים לשפר ולהרחיב את הערך על מנת להסיר את הספקות, וכן להשתתף בדיון בדף השיחה של הערך.
הדיון אורך שבוע, וניתנת בו הזדמנות להביע תמיכה מנומקת בהשארת הערך. הערך יימחק בתום שבוע ימים, אלא אם כן הובעה תמיכה שכזו בידי עורך או עורכת בעלי זכות הצבעה מלבד יוצר או יוצרת הערך. (התבנית הוצבה בתאריך 4.04.2022).

ציפי הורוביץ-קראוס היא פרופ' חבר בפקולטה לחינוך למדע וטכנולוגיה ובפקולטה להנדסה ביו-רפואית בטכניון וראש הקבוצה לדימות מוחי בילדים בטכניון (2015-היום). במשך 3 שנים (2012-2015) שימשה כמנהלת המדעית הקלינית ו -9 שנים כמנהלת המדעית (2012-2021) של המרכז לאוריינות וקריאה בבית החולים לילדים בסינסינטי בארה"ב . החל משנת 2021, היא פרופ' חבר (פאר) וחוקרת גם במרכז המחקר קנדי קריגר המסונף לבית הספר לרפואה בבית החולים ג'ונס הופקינס בבלטימור, ארה"ב.

ביוגרפיה

הורוביץ-קראוס נולדה בנתניה ב 12/7/1978. את שירותה הצבאי עשתה בחיל האוויר. היא בעלת תואר ראשון בביולוגיה (2002) ותואר שני בנוירוביולגיה (2004) מטעם אוניברסיטת תל אביב. הורוביץ-קראוס בעלת תואר שני נוסף בתוכנית הקלינית לאבחון לקויות למידה (2007, בהצטיינות) מטעם אוניברסיטת חיפה. את הדוקטורט שלה (2009) עשתה במרכז אדמונד ספרא לחקר המוח באוניברסיטת חיפה תחת הנחייתה של פרופ' צביה ברזניץ ז"ל והתמקדה בחיפוש אחר סמנים אלקטרופיזיולוגיים לניטור טעויות במהלך קריאה בקרב קוראים עם דיסלקציה. לאחר לימודי הדוקטורט, היא המשיכה בלימודי בתר-דוקטורט (2011) בחיפוש אחר סמנים אלקטרו-פיזיולוגיים להשפעת תוכנית התערבות בילדים עם לקויות למידה באוניברסיטת חיפה.

לאחר זכייתה במלגת פולברייט בשנת 2011, הורוביץ קראוס החלה בלימודי בתר-דוקטורט נוסף (2013) במחלקה לרדיולוגיה בבית החולים לילדים בסינסנטי בארה"ב תחת הנחייתו של פרופ' סקוט הולנד, שם התמקדה בהבנת תהליכי התפתחות מוחית בילדים בדגש על המעורבות של יכולות ניהוליות בתהליכי שפה וקריאה ע"י שימוש בכלי דימות מוחי מתקדמים כגון דימות תהודה מגנטית תפקודית (fMRI) ואלקטרואנצפלוגרם (EEG).

לאחר סיום בתר הדוקטורט בארה"ב, הורוביץ-קראוס מונתה כחברת סגל בפקולטה לרפואה באוניבריסטת סינסנטי ומחלקה לרפואת ילדים בבית החולים לילדים בסינסינטי, ארה"ב ולאחר מכן, חזרה לארץ והקימה את המעבדה לדימות מוחי בילדים בטכניון כזוכת מלגת אלון לחוקרים צעירים.

הורוביץ-קראוס משמשת כיועצת במספר ועדות ומועצות מדעיות, בין היתר היא יועצת במרכז טאוב לחקר המדיניות החברתית בישראל. בנוסף, הורוביץ-קראוס היא עורכת אקדמית בכתבי-העת PLOS One, Frontiers in Human Neuroscience  והשלוחה האמריקית והישראלית של Frontiers for Young Minds- Israel. היא חברת מערכת בעיתון המוביל לחקר הדיסלקציה Annals of Dyslexia וחברה בוועד המנהל של החברה להתפתחות המוח Society for Developmental Cognitive Neuroscience  (Flux).

הורוביץ-קראוס נשואה לד"ר דרור קראוס ולהם שלושה ילדים- הילה, יאיר ונגה.

מחקרים

מחקרה של הורוביץ-קראוס מתמקד באפיון רשתות מוחיות המשוייכות ליכולות ניהוליות, העומדות בבסיס תהליכי התפתחות שפה ורכישת קריאה בקרב מגוון אוכלוסיות ילדים בעלות קשיי שפה וקריאה על רקע נוירוביולוגי [1], בין היתר דיסלקציה, הפרעות קשב וריכוז, אפילפסיה והפרעות פסיכיאטריות, בנוסף לאוכלוסיות ילדים עם השפעות סביבתיות מזיקות כמו ילדים עם חשיפת יתר למסכים או ילדים עם חסך בחשיפה לאוריינות [2]. מחקריה של הורוביץ-קראוס  תורמים להבנת החשיבות של רכיב היכולות הניהוליות ב"מודל הפשוט בקריאה" [3] (Simple View of Reading).  מודל זה טוען כי יכולות עיבוד שפה ויכולת קריאת מילים תורמים יחד להבנת הנקרא והמחקרים מקבוצת המחקר של הורוביץ-קראוס מדגישים את החשיבות של יכולות ניהוליות בקריאת מילים ושטף הקריאה, במודל זה. קבוצת המחקר של הורוביץ-קראוס מתמקדת בבדיקת תפקידן של יכולות ניהוליות בתהליכי שפה באמצעות מגוון רחב של כלי דימות מוחי.

פרסומים

הורוביץ-קראוס פרסמה מעל 80 מאמרים בכתבי-עת בינלאומיים מובילים ומספר פרקים בספרים.

קישור לעמוד של הורוביץ-קראוס בגוגל סקולר:

‪Tzipi Horowitz-Kraus, PhD - ‪Google Scholar

קישורים חיצוניים

1.     אתר המעבדה של פרופ' הורוביץ-קראוס https://neuroimaging-center.technion.ac.il/iw/

2.     עמוד אישי בטכניון: פרופ' ציפי הורוביץ-קראוס – הפקולטה לחינוך למדע וטכנולוגיה (technion.ac.il)

3.    Minds On The Media - 10 Tips For Improving Children’s Cognitive Development In A Digital World | NEWS-Line for Healthcare Professionals.

4.    מילה של רופא- פרק 5 ילדים https://www.youtube.com/watch?v=krMATSFceEI

5.    גננות מתעללות הן סימפטום הקצה לבעיה רחבה | האזינו - פודקאסטים - הארץ (haaretz.co.il)

6.    סודות המוח עם פרופסור יורם יובל | פרק 1המלא - YouTube

7.    חיבוק וירטואלי מסבא וסבתא: Tzipi Horowitz-Kraus - Fulbright Split Screen

8.    What’s better? Screens or books?” Frontiers for Young Mind, am live video presentation zipi.mp4 - Google Drive

9.    קראו לילדיכם: ראיון בקול ישראל https://www.kan.org.il/Podcast/item.aspx?pid=15858

10. לקרוא בספר או לשחק בטאבלט: מהי ההשפעה שלהם על המוח?

Frontiers for Young Minds · לקרוא בספר או לשחק בטאבלט: מהי ההשפעה שלהם על המוח? (frontiersin.org)

הערות שוליים

1.     https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5637138,00.html

2.    "אין ספק שקיים קשר בין צריכת מסכים גבוהה לפגיעה בהתפתחות השפה" - משפחה - הארץ (haaretz.co.il).

3.    Hoover, W. A., & Gough, P. B. (1990). The simple view of reading. Reading and writing, 2(2), 127-160.‏


  1. ^ הורוביץ-קראוס, פרופ' ציפי (2019-12-04). ""חוקרים פרטיים": המוח שלי הוא במאי קולנוע!". Ynet. נבדק ב-2022-04-04.
  2. ^ ""אין ספק שקיים קשר בין צריכת מסכים גבוהה לפגיעה בהתפתחות השפה"". הארץ. נבדק ב-2022-04-04.
  3. ^ Wesley A. Hoover, Philip B. Gough, The simple view of reading, Reading and Writing 2, 1990-06-01, עמ' 127–160 doi: 10.1007/BF00401799