איך להצליח באמריקה
| איך לעשות את זה באמריקה | |
|---|---|
לוגו הסדרה |
|
| סוגה | סדרה עלילתית |
| יוצרים | איאן אדלמן |
| ארץ מקור | ארצות הברית |
| שפות | אנגלית |
| מספר עונות | 2 |
| מספר פרקים | 16 |
| הפקה | |
| אורך פרק | 28 דקות |
| שידור | |
| רשת שידור | HBO |
| תקופת שידור מקורית |
14 בפברואר 2010 – עדיין משודרת |
איך להצליח באמריקה (באנגלית: How to Make It in America) היא סדרת טלוויזיה קומית-דרמטית אמריקנית, שהופקה על ידי רשת HBO ויצאה ב-14 בפברואר 2010. הסדרה עוקבת אחר חייהם של בן אפשטיין (בריאן גרינברג) וחברו קאם קלדרון (ויקטור ראסוק) שמנסים לעבוד ולהצליח בעולם האופנה הניו-יורקי.
שידור העונה השנייה של התוכנית החל ב-2 באוקטובר 2011, אך הופסק ב-20 בדצמבר; המפיק מארק וולברג הודיע כי ייתכן והתוכנית תשוב לשידור בהמשך, באמצעות רשת שידור אחרת.
תוכן עניינים |
עלילה [עריכה]
הסדרה עוקבת אחר שני יזמים בשנות ה-20 לחייהם, אשר מפלסים את דרכם בסצנת האופנה התחרותית של ניו-יורק, ולזכות בהערכה ומוניטין, נחושים להשיג את הגרסה שלהם ל"חלום האמריקאי". בן וקאם משתמשים בחוכמת החיים שלהם וב"קשרים" כדי להגשים את חלומם. הם מסתייעים בחברם "המקושר" דומינגו ובבן דודו של קאם ששאיפתו היא ליצור משקה אנרגיה בשם "ראסטה-מונסטה".
דמויות [עריכה]
- בריאן גרינברג בתפקיד בן אפשטיין
- ויקטור ראסוק בתפקיד קמרון "קאם" קלדרון
- סקוט מסקודי (קיד קאדי) בתפקיד דומינגו בראון
- לייק בל בתפקיד רייצ'ל צ'פמן
- לואיס גוזמן בתפקיד רנה קלדרון
- אדי קיי תומס בתפקיד דייוויד "קאפו" קפלן
- שאנין סוסאמון בתפקיד ג'ינג'י וו (עונה 1)
- ג'ולי קלייר בתפקיד רובין (עונה 2)
- ג'ו פנטוליאנו בתפקיד פליקס דה פלוריו (עונה 2)
- אריק לה סאל בתפקיד אוורסטון תומפסון (עונה 2)
פסקול [עריכה]
שיר הפתיח של התוכנית הוא "I Need a Dollar" של הראפר וזמר הנשמה אלו בלאק. השיר זכה להצלחה רבה במצעדים ברחבי העולם.
ביקורת [עריכה]
העונה הראשונה זכתה לביקורת מעורבות ודורגה 59/100 בשקלול ציוני הביקורות.
קישורים חיצוניים [עריכה]
- האתר הרשמי של התוכנית בבריטניה
- האתר הרשמי של התוכנית בארצות הברית
- "איך להצליח באמריקה", במסד הנתונים הקולנועיים IMDb (באנגלית)