אסן (כדורגל נשים)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אסן
SGS Essen
מידע כללי
שם מלא קהילת הספורט של אסן ושונבק 19/68
תאריך ייסוד 2000
אצטדיון האצטדיון על האפנשטראסה(אנ')
יו"ר אולריך מאייר
מאמן מרקוס הגנר(גר')
ליגה הבונדסליגה
sgs-essen.de האתר הרשמי
תלבושת
תלבושת בית
תלבושת חוץ

מועדון הספורט אס. גי. אס. אסןגרמנית: SGS Essen) הוא מועדון ספורט גרמני מהעיר אסן שבמדינת נורדריין-וסטפאליה. המועדון ידוע בשל קבוצת כדורגל הנשים שלו המשחקת בבבונדסליגה לנשים. המועדון הוקם בשנת 2000, ומשחק את משחקיו הביתיים באצטדיון על האפנשטראסה(אנ').

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-21 במרץ 1973, הוקמה מחלקת כדורגל נשים במועדון גרן-ווייס שונבק. ב-1976, עלתה הקבוצה לליגה ההתאחדות התחתונה, מה שאז הייתה ליגת הנשים הבכירה בגרמניה. לאחר התדרדות זמנית, תחייה מחודשת נעשתה במועדון ב-1992. חמש שנים מאוחר יותר, עלתה הקבוצה לראשונה לרגיונליגה, ממנה ירדה לאחר עונה אחת בלבד. עם קבוצה שהתחדשה בצורה מסיבית, עלתה הקבוצה שוב לרגיונליגה והפכה לסגנית האלופה בתום העונה שלאחר מכן. אחרי עוד עונה בה סיימו במקום השני בליגה ירדה הקבוצה למרכז הטבלה, ובמהלך 2003 נאלצה הקבוצה לעבוד קשה כדי להישאר ברגיונליגה.

שנה לאחר מכן, הפתיעה הקבוצה כשהפכה לאלופת הרגיונליגה המערבית(גר'). לקבוצה, תחת המאמן ראלף אגולי(גר'), היה את האפשרות להתחזק במספר כדורגלניות מהמועדון דואיסבורג(אנ'), והחלה את העונה במטרה לעלות לבונדסליגה השנייה(אנ') שזה עתה נוסדה. לאחר שעלה בידה לעלות לבונדסליגה השנייה, הקבוצה עלתה לבסוף לבונדסליגה, שם היא ביססה את מקומה בשתי העונות הראשונות, עם ממוצע הצופים הגבוה ביותר אחרי מועדוני העל איינטרכט פרנקפורט וטורבינה פוטסדאם.

ב-2007, הקבוצה עלתה לראשונה לחצי גמר הגביע הגרמני. בחצי הגמר שיחקה הקבוצה מול היריבה המקומית דואיסבורג(אנ'), לנגד 3,750 צופים, המספר הגבוה ביותר בתולדות המועדון. במשחק עצמו עמדה הקבוצה במשך זמן רב, אך נכנעה 5:1 לאחר הארכה. בעונת הבונסדליגה לא הצליח המועדון להגיע להישגים כתוצאה מפציעות רבות.

אחרי שהגיעה להישג שיא בעונת 2008/09(אנ'), כשסיימה במקום החמישי בבונדסליגה, נאלצה הקבוצה בעונה שלאחר מכן להילחם במאבקי הירידה עד המחזור האחרון של העונה. תיקו 1:1 נגד היריבה הישירה פרייבורג(אנ'), הבטיח את הישארותה בליגה של אסן, כשהמאמן ראלף אגולי עוזב את המועדון בהסכמה משותפת. בעונת 2010/11 דשדשה שוב הקבוצה במאבקי הירידה, הפעם תחת המאמן מרקוס הגנר(גר'), שהוביל את הקבוצה לסיום במקום התשיעי בבונדסליגה, שיפור של מקום אחד מהעונה הקודמת. בעונה שלאחר מכן, הוביל הגנר את הקבוצה לסיום במקום החמישי בליגה. בתחילת עונת 2017/18 הצטרף למועדון המנהל המקצועי פיליפ זימנציק, לאחר שהמנהל המקצועי הקודם, וילי וייזינג, פרש מניהול לאחר 14 שנה בהן ניהל את המועדון. עד לאותו הזמן, וייזינג היה פעיל במועדון במשך תקופה של קרוב ל-50 שנים, כשהוא משמש בתפקידי-מפתח בפיתוח המועדון בכלל ובקידום קבוצת הנשים בפרט. באותה העונה, תחת המאמן דניאל קראוס(אנ'), רשמה הקבוצה שיא חדש במספר הנקודות אליו הגיעה במהלך עונת הבונדסליגה. בנובמבר 2018 הודיע המועדון על עזיבתו של קראוס וחתימתו כמאמן החדש של פרייבורג(אנ'). ביולי 2019 חזר הגנר לאמן את הקבוצה.

הישג נוסף אליו הגיעה הקבוצה היה כשעלתה לגמר הגביע הגרמני ב-2014, בו הפסידה 3:0 לאיינטרכט פרנקפורט. שש שנים לאחר מכן, בעונת 2019/20, עלתה הקבוצה שוב לגמר הגביע לאחר שניצחה 3:1 את באייר לברקוזן בחצי הגמר. בגמר הפסידה הקבוצה לוולפסבורג, 5:7 בפנדלים.

הלוגו של אסן עד לקיץ 2012

סגל הקבוצה[עריכת קוד מקור | עריכה]

נכון ל-9 באוגוסט 2022
מס' עמדה שם
1 גרמניהגרמניה שוערת קים זינדרמן(גר')
3 שווייץשווייץ בלמת אלה טואון
4 גרמניהגרמניה בלמת נינה ראקה
5 אנגליהאנגליה חלוצה מריה אדוארדס
6 גרמניהגרמניה קשרית קתרינה פילייץ'
7 גרמניהגרמניה חלוצה אנטוניה באס
8 גרמניהגרמניה קשרית לילי ריימולר
9 גרמניהגרמניה חלוצה רמונה מאייר
10 גרמניהגרמניה קשרית נטאשה קובאלסקי
11 גרמניהגרמניה חלוצה לאורטה אלמזי
12 גרמניהגרמניה שוערת סופיה וינקלר
13 גרמניהגרמניה חלוצה מייקה ברנצן
14 גרמניהגרמניה קשרית אמילי ג'וסטר
מס' עמדה שם
15 גרמניהגרמניה בלמת לאורה פוקס
16 גרמניהגרמניה בלמת ג'קלין מייזנר(אנ')
17 גרמניהגרמניה חלוצה אנלקה רייקה
18 גרמניהגרמניה בלמת לנה אוסטרמאייר
19 גרמניהגרמניה קשרית בקה שטרנר
20 הולנדהולנד בלמת אלזה הולס
21 גרמניהגרמניה קשרית אניה פלוגר
22 גרמניהגרמניה חלוצה פליסיטאס קוקמאן
23 גרמניהגרמניה קשרית ג'וליה דביצקי
24 גרמניהגרמניה שוערת ג'וזפין אוסיגוס
25 גרמניהגרמניה חלוצה ויויאן אנדמן
27 גרמניהגרמניה שוערת אלין אלמאן
29 גרמניהגרמניה בלמת מרים הילס

תארים[עריכת קוד מקור | עריכה]

אצטדיון ומתקנים[עריכת קוד מקור | עריכה]

מאז עלתה לבונדסליגה, שיחקה קבוצת הנשים הראשונה את משחקיה הביתיים בפארק הספורט שעל הלו(אנ'). מתקן הספורט הלמוט-ראהן(גר') משמש כמתקן האימונים של קבוצת הבונדסליגה. הקבוצות הנותרות משחקות את משחקיהן הביתיים במתקן הספורט של מחוז אסן-שונבק. מאז עונת 2012/13 משחקת הקבוצה את משחקיה הביתיים באצטדיון על האפנשטראסה(אנ') באסן-ברגבורבק.

קבוצות בת[עריכת קוד מקור | עריכה]

קבוצת מילואים[עריכת קוד מקור | עריכה]

קבוצת המילואים של אסן הגיעה לרגיונליגה המערבית(גר') בשנת 2006. כיוון שהמועדון פועל בעיקר כמועדון לפיתוח כדורגלניות, הצליחה קבוצת ה-U20 של המועדון לעלות לבונדסליגה השנייה. לאחר עונה אחת בלבד בבונדסליגה השנייה, ירדה הקבוצה לרגיונליגה לקראת עונת 2019/20.

קבוצות נוער[עריכת קוד מקור | עריכה]

מסיבות כלכליות, המועדון מייחס חשיבות גדולה למחלקות הנוער שלו. החל מעונת 2007/08, ישנו שיתוף פעולה בין המועדון לבין בית הספר המחוזי בוקמולה. שתי קבוצות מבחן שכללו נערות מוכשרות הוקמו בבית הספר. קבוצת ה-U17 משחקת בבונדסליגה הצעירה(גר') החל מעונת 2012/13. בעונות 2013/14 ו-2018/19 הייתה הקבוצה לאלופת הבונדסליגה הצעירה, אך נכשלה בחצי הגמר של אליפות גרמניה. בעונת 2019/20 שבוטלה עקב מגפת הקורונה, הוכרזה אסן כאלופה, אך אליפות גרמניה לא שוחקה באותה עונה.

קבוצת גברים[עריכת קוד מקור | עריכה]

קבוצת הגברים הראשונה משחקת תחת השם אסן-שונבק, והחלה את קיומה בליגה המחוזית א'. ב-2006, סיימה הקבוצה כסגנית האלופה הלנה אסן(אנ') בליגה המחוזית. שנה מאוחר יותר עלתה הקבוצה לליגת המדינה התחתונה(אנ'), בה שיחקה במשך שתי עונות. שתי ירידות ליגה רצופות הובילו את הקבוצה חזרה לליגה המחוזית א' ב-2012. ב-2020 עלתה הקבוצה שוב לליגה המחוזית, ושנתיים לאחר מכן סיימה במקום השני בליגה.

עם סאשה מולדרס(אנ'), פיתח המועדון כדורגלן שהפך בבוא העת לכדורגלן מקצועי. בנוסף, כדורגלני העבר ג'ורג ליפינסקי(גר') ואלאסנה אודראוגו(גר') עבדו כמאמנים במועדון.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אסן בוויקישיתוף