האח הגדול (תוכנית טלוויזיה פולנית)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
האח הגדול
Big Brother
מבוסס על האח הגדול עריכת הנתון בוויקינתונים
סוגה תוכנית מציאות עריכת הנתון בוויקינתונים
ארץ מקור פולין עריכת הנתון בוויקינתונים
שפות פולנית עריכת הנתון בוויקינתונים
קישורים חיצוניים
bigbrother.tvn.pl
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

האח הגדול פולין היא סדרת טלוויזיה המופקת על ידי Endemol. בסה"כ שודרו עד כה 5 עונות, כולל עונת VIP אחת. העונה הראשונה שודרה בשנת 2001. התוכנית היא הגרסה הפולנית לתוכנית המציאות הבינלאומית האח הגדול המשודרת ברחבי העולם, ושהחלה ב-1997 בהולנד על ידי המפיק ג'ון דה מול.

לוגו חברת אנדמול פולין, המפיקה את תוכנית האח הגדול במדינה

הפורמט[עריכת קוד מקור | עריכה]

כל העונות של התוכנית נמשכו 15 שבועות, למעט העונה השלישית, שנמשכה 12 שבועות.

בתחילת התוכנית, קבוצת משתתפים הכוללת כתריסר אנשים, נכנסת לבית המכונה "בית האח הגדול". מדובר במבנה המכוסה כולו במצלמות, חלקן נסתרות וחלקן גלויות, המנותק מכל אמצעי תקשורת וממבנים אחרים. בשלוש העונות הראשונות בית האח היה ממוקם בכפר סקוצ'ין שעל יד ורשה, ובהמשך, בשתי העונות שלאחר מכן, הבית היה בכפר ביאלני ורוצלבסקי הסמוך לעיר ורוצלב. במהלך התוכנית משודרים חייהם של הנוכחים בבית, הקרויים דיירים, והצופים עוקבים אחר מעשיהם ואחר מערכות היחסים שלהם. החיים בבית מוכתבים על ידי קול עבה, מסתורי ובלתי נראה, שהאדם מאחוריו נקרא "האח הגדול". האח הגדול נותן הוראות לדיירים ומטיל עליהם משימות שחובה לבצע. בנוסף, מדי שבועיים מתקיימות "הדחות". האח הגדול קורא לכל משתתף בתורו לחדר אטום מיוחד, בו הוא נשאל על יחסיו עם המתמודדים השונים וכן נאלץ לבחור שני דיירים שיעזבו את התוכנית. 2 הדיירים (או יותר, במקרה של תיקו) שהכי הרבה מתמודדים הצביעו נגדם מועמדים להדחה, ובמשך השבוע הצופים מצביעים באמצעות מסרונים אילו דיירים יעזבו את התוכנית, כאשר בסוף השבוע מודח סופית אחד הדיירים מהבית. תהליך זה חוזר במשך מספר שבועות עד אשר נותרים שלושה דיירים בבית. בשלב זה מתחיל "הגמר", בו הצופים בוחרים, מבין שלושת הדיירים, מי יהיה הדייר המנצח.

בעונות הרביעית והחמישית, שהופקו על ידי TV 4, הכללים הללו שונו מעט, והחל מתחילת התוכנית בוצעו הדחות על בסיס שבועי, כאשר בנוסף להדחות הרגילות הודח בשבוע נתון לפחות אדם אחד שחרג, אפילו במעט, מכללי התוכנית. לקראת סוף העונה, בכל אופן, פסקו ההדחות על בסיס חריגה מכללי התוכנית, וההדחות חזרו להיות חד-שבועיות ומבוססות על הצבעות בלבד. בנוסף, בעונות אלו הגיעו דיירים חדשים במהלך התוכנית, אפילו בשלבים מתקדמים שלה, וזאת בניגוד לנהוג בעונות הראשונות בהן הוכנס משתתף חדש רק כתחליף למשתתף שעזב מרצונו את התוכנית.

הרייטינג של התוכנית[עריכת קוד מקור | עריכה]

מספר עונה צופים

(במיליונים)

1 4.5
2 3
3 2.2
4 0.5
5 0.3
ממוצע 2.1

העונות ה-4 וה-5 לא צברו עניין רב כמו שלוש העונות הראשונות של האח הגדול, כפי שמוצג בתרשים לעיל.

ביקורת[עריכת קוד מקור | עריכה]

כתוביות פתיחה[עריכת קוד מקור | עריכה]

סגנון כתוביות הפתיחה של האח הגדול פולין 4.1 היה מחווה לכתוביות האח הגדול אוסטרליה, והתקיים שימוש באותו שיר נושא, ובאותה עין (המייצגת את סמלו של האח הגדול), המזוהה עם התוכנית.[3]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ O zjawisku podglądania na podstawie programu Big Brother. | Pedagogika, psychologia, socjologia, filozofia, www.nauki-spoleczne.info (בפולנית)
  2. ^ Polska, Grupa Wirtualna (2014-09-25). "Karolina Pachniewicz z "Big Brother": "Byłam wykreowanana na pustą dziewczynę, która ma pstro w głowie"". teleshow.wp.pl (בפולנית). נבדק ב-2017-03-27.
  3. ^ Fenixy (2007-09-07), Big Brother 4.1 Poland Opening Titles, נבדק ב-2017-03-27