צינון אמריקני

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קריאת טבלת מיוןצינון אמריקני

מצב שימור
מצב שימור: אין מספיק נתונים
[1]
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
על־מחלקה: מקריני סנפיר
מחלקה: מקריני סנפיר
סדרה: דקראים
תת־סדרה: דמויי-דקר
משפחה: צינוניים
סוג: צינון
מין: צינון אמריקני
שם מדעי
Polyprion americanus
בלוך ושניידר, 1801
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

צִינוּן אָמֵרִיקָנִי[2] או צינון אטלנטי (שם מדעי: Polyprion americanus) הוא מין של דג גרם ממשפחת הצינוניים החי ברחבי האוקיינוס האטלנטי, מערב האוקיינוס ההודי ודרום-מזרח האוקיינוס השקט. הוא רגיל לחיות בעומקים גבוהים שבין 40 ל-600 מטרים מתחת למים, במקרים רבים במערות או ספינות טבועות. כמו כן הוא משוטט סביב הסלעים של קרקעית הים. דג זה נפוץ לעיתים בחופי ישראל.

הצינון דומה במראהו לדקר ובעבר השתייך למשפחת הדקריים, אם כי ישנם כמה הבדלים קטנים במבנה השלד ומבנה הזימים. זהו דג גדול שיכול להגיע לאורך 210 סנטימטר ולמשקל של עד 100 ק"ג. הדג בעל קשקשים בצבע אפור כהה-חום עם סנפירי חזה בעלי זיזים פרוקים בולטים, בעל ראש גדול ועיניים גדולות בעלות קרום המותאם לראייה באפלה ובעל זנב גדול ושרירי העוזר לו להאיץ אחרי טרף. ראש הצינון גדול והלסת הכבדה יכולה להיפער קדימה כדי לבלוע טרף שהוא מוצא.

דג זה משוטט בתחומי האפלה באזורים שונים וצד מינים של סרטנאים, סילוניות ודגים אחרים. הצינון יעדיף לחכות לטרף ממארב ואז לשאוב אותו במהירות ללועו. הדגים הבוגרים הם יחידאים למעט בעונת הרבייה אז הם נודדים יחדיו לחופים כדי להשריץ. הצעירים מתגודדים יחדיו למטרות הגנה.

זהו דג מאכל מסחרי שאת בשרו אפשר לאכול הן טרי והן קפוא. הוא נידוג גם כדיג ספורט.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא צינון אמריקני בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]