רשימת הרגימנטים בצבא הבריטי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
הכוחות המזוינים של בריטניה
MinistryofDefence.svg

זרועות

Ensign of the Royal Air Force.svg
חיל האוויר המלכותי
Flag of the British Army.svg
הצבא הבריטי
Naval Ensign of the United Kingdom.svg
הצי המלכותי
RoyalMarineBadge.png
חיל הנחתים המלכותי

עיטורים ומבנה פיקודי

מבנה הכוחות המזוינים הבריטיים
מדליות ועיטורים בכוחות המזוינים הבריטיים
דרגות הכוחות המזוינים הבריטיים

היסטוריה צבאית

היסטוריה צבאית של בריטניה
היסטוריה של בריטניה

רשימה זו מכילה את הרגימנטים הקיימים כיום בצבא הבריטי, כמו גם הרגימנטים ההיסטוריים שפורקו או אוחדו לכדי הרגימנטים כיום. (אנ') (אנ') (אנ')

הרגימנטים הרגליים הוקמו ברובם במהלך המאה ה-17 והמאה ה-16, כאשר שמם הראשון היה לפי שם מפקדם או מי שהקים אותם. בשנת 1751 קיבלו הרגימנטים מספרים לפי סדר בכירותם בצבא (תאריך כניסתם ל-'צבא המלך') ובמהלך המאה ה-19 הרגימנטים קיבלו גם שיוך אזורי בבריטניה (מה שהיה גם נכון לרגימנטים שהוקמו ברחבי האימפריה וקיבלו שיוך אזורי היכן שהוקמו), שיוך זה ביסס את אזור הגיוס והקהילות המזוהות עם הרגימנט מה שאפיין לעתים את סמל הרגימנט והמסורות השונות שלו.

רגימנטים כיום[עריכת קוד מקור | עריכה]

פרשים[עריכת קוד מקור | עריכה]

1. משמר החיים
2. רגימנט הכחולים והמלכותיים
3. משמר הדרגונים הראשון של המלכה
4. משמר הדרגונים הסקוטי המלכותי

5. משמר הדרגונים המלכותי
6. רגימנט ההוסרים המלכותי של המלכה
7. רגימנט נושאי הרומח המלכותי ה-9/ה-12
8. רגימנט ההוסרים המלכותי של המלך

9. רגימנט הדרגונים הקלים
10. רגימנט נושאי הרומח המלכותי של המלכה
11. רגימנט הטנקים המלכותי הראשון
12. רגימנט הטנקים המלכותי השני

חיל רגלים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • רגימנטים בדיוויזיית המשמר:
1. משמר הגרנדירים; 2. משמר קולדסטרים; 3. המשמר הסקוטי; 4. המשמר האירי; 5. המשמר הוולשי
  • רגימנטים רגליים:

1. הרגימנט המלכותי של סקוטלנד
2. הרגימנט המלכותי של נסיכת ויילס
3. רגימנט הדוקס מלנקסטר
4. רגימנט הפוסילירים המלכותי
5. הרגימנט האנגליאני המלכותי

6. רגימנט יורקשייר
7. הרגימנט המרסיאני
8. הרגימנט הוולשי המלכותי
9. הרגימנט האירי המלכותי
10. הרגימנט המוצנח

11. רגימנט קלעי גורקה המלכותי
12. רגימנט הקלעים
13. רגימנט לונדון
14. רגימנט גיברלטר המלכותי
15. רגימנט ברמודה

רגימנטים היסטוריים[עריכת קוד מקור | עריכה]

פרשים[עריכת קוד מקור | עריכה]

רשימת רגימנטי הפרשים המובאת כאן כוללת יחידות כפי שהיו בשנת 1881 עם סידור הצבא הבריטי מחדש. לאורך ההיסטוריה הוקמו ופורקו עוד מספר רגימנטים כך לדוגמה הוקמו מספר רב של רגימנטים כחלק מצבא הודו הבריטית אשר פורקו או אוחדו לתוך הצבא הבריטי בשנת 1858.

שם שנות קיום הרגימנט היורש כיום שם שנות קיום הרגימנט היורש כיום
פרשים כבדים
משמר הדרגונים ה-1 של המלך 1685 - 1959 משמר הדרגונים הראשון של המלכה משמר הדרגונים ה-5 (של הנסיכה שרלוט מויילס) 1685 - 1922 משמר הדרגונים המלכותי
משמר הדרגונים ה-2 (הבייז של המלכה) 1685 - 1959 משמר הדרגונים הראשון של המלכה משמר הדרגונים ה-6 (קרבינרים) 1685 - 1922 משמר הדרגונים הסקוטי המלכותי
משמר הדרגונים ה-3 (של נסיך ויילס) 1685 - 1922 משמר הדרגונים הסקוטי המלכותי משמר הדרגונים ה-7 (המלכותי של הנסיכה) 1688 - 1922 משמר הדרגונים המלכותי
משמר הדרגונים ה-4 האירי המלכותי 1685 - 1922 משמר הדרגונים המלכותי
פרשים קלים
רגימנט הדרגונים ה-1 המלכותי 1661 - 1969 רגימנט הכחולים והמלכותיים רגימנט נושאי הרומח ה-12 המלכותי (של נסיך ויילס) 1715 - 1960 רגימנט נושאי הרומח המלכותי ה-9/ה-12
רגימנט הסקוטים אפורים המלכותי 1678 - 1972 משמר הדרגונים הסקוטי המלכותי רגימנט ההוסרים ה-13 1715 - 1922 רגימנט הדרגונים הקלים
רגימנט ההוסריה ה-3 (של המלך) 1685 - 1958 רגימנט ההוסרים המלכותי של המלכה רגימנט ההוסרים ה-14 של המלך 1715 - 1922 רגימנט ההוסרים המלכותי של המלך
רגימנט ההוסרים ה-4 של המלכה 1685 - 1958 רגימנט ההוסרים המלכותי של המלכה רגימנט ההוסרים ה-15 של המלך 1759 - 1922 רגימנט הדרגונים הקלים
רגימנט נושאי הרומח ה-5 האירי המלכותי 1689 - 1922 רגימנט נושאי הרומח המלכותי של המלכה רגימנט נושאי הרומח ה-16 של המלכה 1759 - 1922 רגימנט נושאי הרומח המלכותי של המלכה
רגימנט האינסקילינג (הדרגונים ה-6) 1689 - 1922 משמר הדרגונים המלכותי רגימנט נושאי הרומח ה-17 1759 - 1922 רגימנט נושאי הרומח המלכותי של המלכה
רגימנט ההוסרים ה-7 של המלכה 1690 - 1958 רגימנט ההוסרים המלכותי של המלכה רגימנט ההוסרים ה-18 המלכותי 1759 - 1922 רגימנט הדרגונים הקלים
רגימנט ההוסרים האירי ה-8 המלכותי של המלך 1693 - 1958 רגימנט ההוסרים המלכותי של המלכה רגימנט ההוסרים ה-19 המלכותי (של המלכה אלכסנדרה) 1857 - 1922 רגימנט הדרגונים הקלים
רגימנט נושאי הרומח ה-9 של המלכה 1715 - 1960 רגימנט נושאי הרומח המלכותי ה-9/ה-12 רגימנט ההוסרים ה-20 1862 - 1922 רגימנט ההוסרים המלכותי של המלך
רגימנט ההוסרים ה-10 המלכותי 1715 - 1969 רגימנט ההוסרים מלכותי של המלך רגימנט נושאי הרומח ה-21 (של קיסרית הודו) 1858 - 1922 רגימנט נושאי הרומח המלכותי של המלכה
רגימנט ההוסרים ה-11 (של הנסיך אלברט) 1715 - 1969 רגימנט ההוסרים מלכותי של המלך

חיל רגלים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הרוב המכריע של הרגימנטים נוסדו במאה ה-17 וה-18. באמצע המאה ה-18 הופסקה המסורת של מספור הרגימנטים והחל משנת 1881 הרגימנטים קיבלו שיוך גאוגרפי המסמל את אזורי הגיוס שלהם. עמודת "שנות הקיום" מציגה את שנת ההקמה של הרגימנטים, אך עם זאת סדר הבכירות שלהם (וכך גם מספרם) נקבע לפי המועד בו הפכו לחלק מצבא המלך, כך שלדוגמה רגימנט "המשמר השחור" הוקם בשנת 1661 אך הוסף באופן רשמי לצבא הבריטי רק בשנת 1739 לאחר מספר שינויים מבניים.

רשימת הרגימנטים אינה כוללת את רגימנטי המשמר אשר מתקיימים כמו שהם גם היום.

מספר שם[1] שנות קיום[2] הרגימנט היורש כיום
1 הרגימנט הסקוטי המלכותי 1633 - 2006 הרגימנט המלכותי של סקוטלנד
2 הרגימנט הרגלי השני (המלכותי של המלכה) 1661 - 1959 הרגימנט המלכותי של נסיכת ויילס
3 הבאפס (רגימנט מזרח קנט) 1572 - 1962 הרגימנט המלכותי של נסיכת ויילס
4 הרגימנט של המלך (לנקסטר) 1680 - 1959 רגימנט הדוכס מלנקסטר
5 רגימנט הפוסילירים המלכותי של נורת'מברלנד 1674 - 1968 רגימנט הפוסילירים המלכותי
6 רגימנט ווריקשייר המלכותי 1685 - 1968 רגימנט הפוסילירים המלכותי
7 רגימנט הפוסילירים המלכותי (רגימנט לונדון) 1685 - 1968 רגימנט הפוסילירים המלכותי
8 רגימנט המלך (ליברפול) 1685 - 1958 רגימנט הדוכס מלנקסטר
9 רגימנט נורפק המלכותי 1685 - 1959 הרגימנט האנגליאני המלכותי
10 רגימנט לינקונשייר המלכותי 1685 - 1960 הרגימנט האנגליאני המלכותי
11 רגימנט דבונשייר 1685 - 1958 רגימנט הקלעים
12 רגימנט סופוק 1685 - 1959 הרגימנט האנגליאני המלכותי
13 רגימנט חיל הרגלים הקל סומרסט (של הנסיך אלברט) 1685 - 1959 רגימנט הקלעים
14 רגימנט מערב יוקשייר 1685 - 1958 רגימנט יורקשייר
15 רגימנט מזרח יורקשייר 1685 - 1959 רגימנט יורקשייר
16 רגימנט בדפורדשייר והרטפורדשייר 1688 - 1959 הרגימנט האנגליאני המלכותי
17 רגימנט ליסטשייר המלכותי 1688 - 1964 הרגימנט האנגליאני המלכותי
18 הרגימנט האירי המלכותי 1684 - 1922 אוחד עם רגימנט אחר שפורק ב-1922
19 רגימנט ההוורדים הירוק (רגימנט יורקשייר של אלכסנדרה, נסיכת ויילס) 1688 - 2006 רגימנט יורקשייר
20 רגימנט הפוסילירים של לנקשייר 1688 - 1968 רגימנט הפוסילירים המלכותי
21 רגימנט הפוסילירים הסקוטי המלכותי 1678 - 1959 הרגימנט המלכותי של סקוטלנד
22 רגימנט צ'שייר 1689 - 2007 הרגימנט המרסיאני
23 רגימנט הפוסילירים הוולשי המלכותי 1689 - 2006 הרגימנט הוולשי המלכותי
24 רגימנט הגבול הדרום וולשי 1689 - 1969 הרגימנט הוולשי המלכותי
25 רגימנט הגבול הסקוטי של המלך 1689 - 2006 הרגימנט המלכותי של סקוטלנד
מספר שם שנות קיום הרגימנט היורש כיום
26 הרגימנט הרגלי ה-26 (הקמורניאן) 1688 - 1881 אוחד עם רגימנט אחר שפורק ב-1968
27 הרגימנט הרגלי ה-27 (אינסקיליג) 1689 - 1881 הרגימנט האירי המלכותי
28 הרגימנט הרגלי ה-28 (צפון גלוסטרשייר) 1694 - 1881 רגימנט הקלעים
29 הרגימנט הרגלי ה-29 (וורצ'סטייר) 1694 - 1881 הרגימנט המרסיאני
30 הרגימנט הרגלי ה-30 (קיימברידג'שייר) 1689 - 1881 רגימנט הדוכס מלנקסטר
31 הרגימנט הרגלי ה-31 (הנטינגדונשייר) 1696 - 1881 הרגימנט המלכותי של נסיכת ויילס
32 הרגימנט הרגלי הקל ה-32 (קורנוול) 1702 - 1881 רגימנט הקלעים
33 הרגימנט הרגלי ה-33 (של הדוכס מוולינגטון) 1702 - 1881 רגימנט יורקשייר
34 הרגימנט הרגלי ה-34 (קמברלנד) 1702 - 1881 רגימנט הדוכס מלנקסטר
35 הרגימנט הרגלי ה-35 (סאסקס המלכותי) 1702 - 1881 הרגימנט המלכותי של נסיכת ויילס
36 הרגימנט הרגלי ה-36 (הרפורדשייר) 1702 - 1881 הרגימנט המרסיאני
37 הרגימנט הרגלי ה-37 (צפון המפשייר) 1702 - 1881 הרגימנט המלכותי של נסיכת ויילס
38 הרגימנט הרגלי ה-38 (סטפורדשייר הראשון) 1702 - 1881 הרגימנט המרסיאני
39 הרגימנט הרגלי ה-39 (דורסטשייר) 1702 - 1881 רגימנט הקלעים
40 הרגימנט הרגלי ה-40 (סמארסטשייר השני) 1717 - 1881 רגימנט הדוכס מלנקסטר
41 הרגימנט הרגלי ה-41 (הוולשי) 1719 - 1881 הרגימנט הוולשי המלכותי
42 הרגימנט הרגלי ה-42 (המשמר השחור) 1661 - 1881 הרגימנט המלכותי של סקוטלנד
43 הרגימנט הרגלי ה-43 (מונמות'שייר) 1741 - 1881 רגימנט הקלעים
44 הרגימנט הרגלי ה-44 (מזרח אסקס) 1741 - 1881 הרגימנט האנגליאני המלכותי
45 הרגימנט הרגלי ה-45 (יערני נוטינגהמשייר שרווד) 1741 - 1881 הרגימנט המרסיאני
46 הרגימנט הרגלי ה-46 (דרום דבונשייר) 1739 - 1881 רגימנט הקלעים
47 הרגימנט הרגלי ה-47 (לנקסטר) 1739 - 1881 רגימנט הדוכס מלנקסטר
48 הרגימנט הרגלי ה-48 (נורת'המפטונשייר) 1741 - 1881 הרגימנט האנגליאני המלכותי
49 הרגימנט הרגלי ה-49 (הרפורדשייר של שרלוט נסיכת ויילס) 1739 - 1881 רגימנט הקלעים
50 הרגימנט הרגלי ה-50 (של המלכה) 1740 - 1881 הרגימנט המלכותי של נסיכת ויילס
מספר שם שנות קיום הרגימנט היורש כיום
51 הרגימנט הרגלי ה-51 (יורק השני, מזרח רידינג, הרגלי הקל של המלך) 1740 - 1881 רגימנט הקלעים
52 הרגימנט הרגלי ה-52 (הרגלי הקל של אוקספורדשייר) 1740 - 1881 רגימנט הקלעים
53 הרגימנט הרגלי ה-53 (שרופשייר) 1740 - 1881 רגימנט הקלעים
54 הרגימנט הרגלי ה-54 (מערב נורפוק) 1741 - 1881 רגימנט הקלעים
55 הרגימנט הרגלי ה-55 (ווסטמורלנד) 1741 - 1881 רגימנט הדוכס מלנקסטר
56 הרגימנט הרגלי ה-56 (מערב אסקס) 1741 - 1881 הרגימנט האנגליאני המלכותי
57 הרגימנט הרגלי ה-57 (מערב מידלסקס) 1741 - 1881 הרגימנט המלכותי של נסיכת ויילס
58 הרגימנט הרגלי ה-58 (רטלנדשייר) 1741 - 1881 הרגימנט האנגליאני המלכותי
59 הרגימנט הרגלי ה-59 (נוטינגהמשייר השני) 1741 - 1881 רגימנט הדוכס מלנקסטר
60 הרגימנט הרגלי ה-60 (קורפוס הקלעים המלכותי של המלך) 1741 - 1881 רגימנט הקלעים
61 הרגימנט הרגלי ה-61 (דרום גלוסטרשייר) 1742 - 1881 רגימנט הקלעים
62 הרגימנט הרגלי ה-62 (וילטשייר) 1741 - 1881 רגימנט הקלעים
63 הרגימנט הרגלי ה-63 (מערב סאפוק) 1743 - 1881 רגימנט הדוכס מלנקסטר
64 הרגימנט הרגלי ה-64 (סטפורדשייר השני) 1745 - 1881 הרגימנט המרסיאני
65 הרגימנט הרגלי ה-65 (יורקשייר השני, דרום רידינג) 1741 - 1881 אוחד עם רגימנט אחר שפורק ב-1968
66 הרגימנט הרגלי ה-66 (ברקשייר) 1741 - 1881 רגימנט הקלעים
67 הרגימנט הרגלי ה-67 (יורקשייר השני, דרום רידינג) 1741 - 1881 רגימנט הקלעים
68 הרגימנט הרגלי ה-68 (דרום המפשייר) 1745 - 1881 הרגימנט המלכותי של נסיכת ויילס
69 הרגימנט הרגלי ה-69 (הרגלי הקל של דורהם) 1756 - 1881 רגימנט הקלעים
70 הרגימנט הרגלי ה-70 (סארי) 1756 - 1881 הרגימנט המלכותי של נסיכת ויילס
71 הרגימנט הרגלי ה-71 (הרגלי הקל של ההיילנדס) 1758 - 1881 הרגימנט המלכותי של סקוטלנד
72 הרגימנט הרגלי ה-72 (ההיילנדרס של הדוכס מאולבני) 1758 - 1881 הרגימנט המלכותי של סקוטלנד
73 הרגימנט הרגלי ה-73 (פרת'שייר) 1758 - 1881 הרגימנט המלכותי של סקוטלנד
74 הרגימנט הרגלי ה-74 (היילנדרס) 1758 - 1881 הרגימנט המלכותי של סקוטלנד
75 הרגימנט הרגלי ה-75 (סטירלינגשייר) 1758 - 1881 הרגימנט המלכותי של סקוטלנד
מספר שם שנות קיום הרגימנט היורש כיום
76 הרגימנט הרגלי ה-76 1756 - 1881 רגימנט יורקשייר
77 הרגימנט הרגלי ה-77 (מזרח מידלסקס של הדוכס מקיימברידג') 1756 - 1881 הרגימנט המלכותי של נסיכת ויילס
78 הרגימנט הרגלי ה-78 (היילנד, רוסשייר באפס) 1756 - 1881 הרגימנט המלכותי של סקוטלנד
79 הרגימנט הרגלי ה-79 (קמרון היילנדרס של המלכה) 1757 - 1881 הרגימנט המלכותי של סקוטלנד
80 הרגימנט הרגלי ה-80 (מתנדבי סטפורדשייר) 1758 - 1881 הרגימנט המרסיאני
81 הרגימנט הרגלי ה-81 (מתנדבי לינקון הנאמנים) 1757 - 1881 רגימנט הדוכס מלנקסטר
82 הרגימנט הרגלי ה-82 (מתנדבי הנסיך מויילס) 1757 - 1881 רגימנט הדוכס מלנקסטר
83 הרגימנט הרגלי ה-83 (מחוז דבלין) 1758 - 1881 הרגימנט האירי המלכותי
84 הרגימנט הרגלי ה-84 (יורק ולנקסטר) 1758 - 1881 אוחד עם רגימנט אחר שפורק ב-1968
85 הרגימנט הרגלי ה-85 (הרגלי הקל של המלך, מתנדבי באקס) 1759 - 1881 רגימנט הקלעים
86 הרגימנט הרגלי ה-86 (מחוז דאון המלכותי) 1759 - 1881 הרגימנט האירי המלכותי
87 הרגימנט הרגלי ה-87 (הפוסילירים האירי המלכותי) 1759 - 1881 הרגימנט האירי המלכותי
88 הרגימנט הרגלי ה-88 (סיירי קונוט) 1760 - 1922 אוחד עם רגימנט אחר שפורק ב-1922
89 הרגימנט הרגלי ה-89 (של הנסיכה ויקטוריה) 1759 - 1881 הרגימנט האירי המלכותי
90 הרגימנט הרגלי ה-90 (הרגלי הקל של פרת'שייר) 1759 - 1881 אוחד עם רגימנט אחר שפורק ב-1968
91 הרגימנט הרגלי ה-91 (ארגיילשייר הילנדרס של הנסיכה לויס) 1759 - 1881 הרגימנט המלכותי של סקוטלנד
92 הרגימנט הרגלי ה-92 (גורדון הילנדרס) 1760 - 1881 הרגימנט המלכותי של סקוטלנד
93 הרגימנט הרגלי ה-93 (סת'רלנד הילנדרס) 1760 - 1881 הרגימנט המלכותי של סקוטלנד
94 הרגימנט הרגלי ה-94 1760 - 1881 אוחד עם רגימנט אחר שפורק ב-1922
95 הרגימנט הרגלי ה-95 (הקלעים)
הרגימנט הרגלי ה-95 (דרבישייר)
1760 - 1816
1816 - 1881
רגימנט הקלעים
הרגימנט המרסיאני
96 הרגימנט הרגלי ה-96 1760 - 1881 הרגימנט המרסיאני
97 הרגימנט הרגלי ה-97 (של הדוכס מאולסטר) 1760 - 1881 הרגימנט המלכותי של נסיכת ויילס
98 הרגימנט הרגלי ה-98 (של נסיכת ויילס) 1760 - 1881 הרגימנט המרסיאני
99 הרגימנט הרגלי ה-99 (של הדוכס מאדינבורו) 1760 - 1881 רגימנט הקלעים
100 הרגימנט הרגלי ה-100 (הקנדי המלכותי של נסיך ויילס) 1760 - 1881 אוחד עם רגימנט אחר שפורק ב-1922
מספר שם שנות קיום הרגימנט היורש כיום
101 הרגימנט הרגלי ה-101 (הפוסילירים בנגל המלכותי) 1760 - 1881 אוחד עם רגימנט אחר שפורק ב-1922
102 הרגימנט הרגלי ה-102 (הפוסילירים מדראס המלכותי) 1760 - 1881 אוחד עם רגימנט אחר שפורק ב-1922
103 הרגימנט הרגלי ה-103 (הפוסילירים בומבי המלכותי) 1761 - 1881 אוחד עם רגימנט אחר שפורק ב-1922
104 הרגימנט הרגלי ה-104 (הפוסילירים בנגל) 1761 - 1881 אוחד עם רגימנט אחר שפורק ב-1922
105 הרגימנט הרגלי ה-105 (הרגלי הקל מדראס) 1761 - 1881 רגימנט הקלעים
106 הרגימנט הרגלי ה-106 (הרגלי הקל בומבי) 1761 - 1881 רגימנט הקלעים
107 הרגימנט הרגלי ה-107 (הרגלי הקל בנגל) 1761 - 1881 הרגימנט המלכותי של נסיכת ויילס
108 הרגימנט הרגלי ה-108 (הרגלים מדראס) 1760 - 1881 הרגימנט האירי המלכותי
109 הרגימנט הרגלי ה-109 (הרגלים בומבי) 1761 - 1881 אוחד עם רגימנט אחר שפורק ב-1922
הרגימנטים האחרים הממסופרים בין 110 ל-135, פורקו ולא התגלגלו לרגימנטים יורשים הקיימים כיום. רובם המכריע הוקם במחצית השנייה של המאה ה-18, לרוב הרגימנטים פורקו תוך מספר שנים בודדות.

לקריאה נוספת[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • Barthorp, Micheal, The British Army on Campaign 1816-1912 (4 Parts), London: Osprey Publishing, 1987.
  • Chappell, Mike, The British Army in World War I (3 Parts), Oxford: Osprey Publishing, 2005.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ שם הרגימנט המוצג כאן הוא השם בגלגולו האחרון, כך לדוגמה רגימנטים שפורקו עד לשנת 1881 מכילים מספר בשמם, בעוד שכאלו שהתקיימו גם לאחר מכן מכילים שם בלבד. מבחינה היסטורית לפני שנת 1881 לכל הרגימנטים היה שיוך מספרי שהיווה גם את מקום הרגימנט בסדר הבכירות בצבא.
  2. ^ שנת ההקמה של הרגימנט מייצגת את הגלגול הראשון של הרגימנט, במקרים רבים פורק הרגימנט והוקם מחדש כשהוא מאמץ את המספר הקודם.


רגימנטים בחיל הרגלים של הצבא הבריטי

משמר הגרנדיריםמשמר קולדסטריםהמשמר הסקוטיהמשמר האיריהמשמר הוולשיהרגימנט המלכותי של סקוטלנדהרגימנט המלכותי של נסיכת ויילסרגימנט הדוקס מלנקסטררגימנט הפוסילירים המלכותיהרגימנט האנגליאני המלכותירגימנט יורקשיירהרגימנט המרסיאניהרגימנט הוולשי המלכותיהרגימנט האירי המלכותיהרגימנט המוצנחרגימנט רובאי גורקה המלכותירגימנט הרובאיםרגימנט לונדוןרגימנט גיברלטר המלכותירגימנט ברמודה