שושנת העמקים
| שושנת העמקים | |
| מחוז | המרכז |
| מועצה אזורית | עמק חפר |
| גובה ממוצע | 17 מטר |
| תאריך ייסוד | 1951 |
| סוג יישוב | יישוב כפרי אחר |
| נתוני אוכלוסייה לפי הלמ"ס לסוף דצמבר 2010: | |
| - אוכלוסייה | 464 תושבים |
שושנת העמקים הוא יישוב קהילתי בתחומי מועצה אזורית עמק חפר. היישוב שוכן בקצה הדרום-מערבי של תחומי המועצה, בצמוד לנתניה.
היישוב נוסד בשנת 1951 עבור עולים ממזרח אירופה (בעיקר) ובו 40 מבנים למגורים, גן ילדים ומבנה לצורכי מסחר. הוא נבנה על ידי חברת הבנייה "דירות עם מייסודה של רסקו בע"מ". 40 מבני המגורים נבנו על מגרשים בגדלים שונים (סביב 900 מ"ר) וכל אחד הכיל ארבע דירות של חדר או חדר וחצי (שתיים בקומת קרקע ושתיים בקומה ראשונה), שרובן הורחבו מאז. כיום ניתן למצוא ביישוב דירות גן ודופלקסים הצופים לים, לצד דירות סטודיו.
היישוב כולל חמישה רחובות: החוף, אמנון ותמר, ההדר, הדקל והאשל. הוא מבודד וגובל בשדות, שטחים פתוחים ובחוף ים (שאינו מוכרז) אשר מהווה מוקד משיכה למבקרים.
שם היישוב לקוח מפסוק בספר שיר השירים: "אני חבצלת השרון שושנת העמקים" (פרק ב', פסוק א').
ראש עיריית נתניה, מרים פיירברג, שואפת להרחיב את שטחה של העיר נתניה תוך סיפוח שטחים חקלאיים וכמה יישובים בשלמותם ובהם גם שושנת העמקים והיישובים השוכנים צפונית לו, חבצלת השרון וצוקי ים, זאת במסגרת תוכנית מתאר ארצית 35. הסוגיה שנויה במחלוקת.
[עריכה] קישורים חיצוניים
| מיזמי קרן ויקימדיה |
|---|
|
||||||||||||