שלמה נורוק

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
שלמה נורוק
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה 20 באוקטובר 1904
קורשן, ליטא עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 7 במאי 1955 (בגיל 50)
תל אביב-יפו, ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

שלמה נורוק (20 באוקטובר 1904 - 7 במאי 1955) היה בנקאי ישראלי, שייסד את בנק "נורוק אידלזק" שבשנות ה-90 של המאה ה-20 התמזג עם בנק מזרחי טפחות.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

נולד בשנת 1904 בעיר קורשן שבליטא. בשנת 1924 עלה לארץ ישראל. בשנת 1925 ייסד את המשרד הראשון בארץ לניהול בתים של משקיעי נד"לן מחוץ לארץ יחד עם חברו ושותפו אבא אידלזק. ב-1934 פתחו השניים את "בנק נורוק-אידלזק בע"מ". הסניף הראשון של הבנק שכן ברחוב הרצל פינת לילנבלום שבתל אביב והוא משמש כיום כמוזיאון הרצלילנבלום לבנקאות ונוסטלגיה תל אביב.[1] המבנה סומן כאתר מורשת בהיותו בנין בן 102 שנים אחד משישים וששה בתיה הראשונים של אחוזת בית. שמו של הבנק שונה בהמשך ל"בנק שרון לבנין ומסחר בע"מ".

ב-1938 ייסד עם חיים טוב את חברת הביטוח "נור-טוב", אך פעילותה הופסקה עקב מלחמת העולם השנייה. ב-1947 יסד את שכונת גבעת חולון מבין השכונות הראשונות בחולון.

נורוק היה חבר בתנועה הרוויזיוניסטית, ושימש כציר לקונגרס הרוויזיוניסטי בווינה ב-1934. כמו כן היה פעיל ציבורית כחבר המועצה הארצית של הציונים הכללים בישראל, חבר בלשכת הבונים החופשים וחבר ועד בית היתומים והיתומות בתל אביב.

נורוק נפטר ב-7 מאי 1955 בתל אביב, והותיר אחריו אשה, רחל לבית יודייקין, ושני ילדים. נורוק נקבר בבית העלמין קריית שאול.[2]

בנק נורוק אידלזק[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – בנק מזרחי טפחות#לאחר_קום_המדינה
סניף בנק נורוק אידלזק בצד ימין ברחוב הרצל בתל אביב

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]