ארגון הפשע סלונובסקאיה
ארגון הפשע סלונובסקאיה (סלוני) (ברוסית: (Слоновская организованная преступная группировка («Слоны») הייתה כנופיית הפשע המאורגן הגדולה ביותר במחוז ריאזן ואחד מארגוני הפשע החזקים ביותר במדינות חבר העמים של שנות התשעים, הייתה קיימת עד 1996.
היסטוריית הקמה
[עריכת קוד מקור | עריכה]ארגון הפשע סלונובסקאיה הופיעה בריאזאן בשנת 1991. שמה הראשוני היה "פרזנת" (על שם מקום המפגש של הארגון במסעדת "פרזנת"). מנהיגיה היו נהג לשעבר של סגן תובע העיר ריאזאן ניקולאי איבנוביץ' מקסימוב, שכונה מקס ונהג המונית ויאצ'סלב יבגנביץ' ארמולוב, יליד 1962, שכונה "סלון" (פיל). לכבוד האחרון קיבל הארגון לאחר מכן את שמו הסופי. לאחר שצברו ניסיון בסחיטה, ארגון הפשע החדש החל לעסוק בעניינים חמורים. כאשר החלה תקופת "בום המכוניות" שנקראה ברוסיה, השודדים החלו לעסוק בהונאה נגד קונים ומוכרי מכוניות, וכתוצאה מכך הם נשארו ללא כסף וללא מכוניות. עם זאת, הארגון נעצר עד מהרה. מקסימוב נטל על עצמו את האשמה בהונאה והורשע על תנאי, אך בפעולותיו של ארמולוב בית המשפט לא מצא עבירה[1].
תחילת העבודה הפעילה
[עריכת קוד מקור | עריכה]בראשית שנות התשעים, מושאי הפעילות העיקריים עבור השודדים היו משתפי פעולה, אנשי עסקים, שאטלים, מהם סחטו כסף. רווחים פליליים מסוג זה נקראו "סחיטה". ההנהגה של מרבית החברות הריאזניות באותן שנים הפרה באופן שיטתי את החקיקה הכלכלית של רוסיה, ולכן יזמים העדיפו לשלם לשודדים מאשר לפנות למשטרה.
"סלוני" היו בין הראשונים שעסקו בסחיטה בריאזאן. במקביל, הם סחטו כסף אפילו מחברות ללא כוונת רווח, ויתרה מכך - חברות לא רווחיות. כל חבר חדש בארגון הפלילי המאורגן, כמבחן להתאמה מקצועית, היה צריך למצוא נקודה חדשה שאפשר יהיה לסחוט.
לבסוף, ההכנסה שקיבלו יזמים קטנים לא הספיקה עוד לשודדים. הם התעניינו יותר בענף הייצור. הניסיונות הראשונים נעשו לקחת מפעלים גדולים תחת שליטה פלילית. לשם כך, נעשה שימוש מיומן בכספים שהתקבלו בסחיטה, שוד והונאה[2].
קישורים חיצוניים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- "ציד אחרי הפילים", סרטון באתר יוטיוב על ארגון הפשע סלונובסקאיה מתוך תוכנית הטלוויזיה רוסיה הקרימינלית.
- "כלוב לפילים", סרטון באתר יוטיוב על ארגון הפשע סלונובסקאיה מתוך תוכנית הטלוויזיה כרוניקות קרימינליות.