בית הכנסת בית עשרת הדברות

בית הכנסת בבחריין
كنيس البحرين
מידע כללי
סוג בית כנסת עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה בחריין עריכת הנתון בוויקינתונים
רב בית הכנסת אברהם דוד נונו
נוסח תפילה עדות המזרח
קואורדינטות 26°13′50″N 50°34′28″E / 26.230528°N 50.57444°E / 26.230528; 50.57444
(למפת מנאמה רגילה)
 
בית הכנסת בית עשרת הדברות
בית הכנסת בית עשרת הדברות
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

בית הכנסת בבחרייןערבית: كنيس البحرين) הוא בית כנסת חסר שימוש הממוקם בשדרת סאסאה, המהווה חלק מרובע מסחר ממעמד נמוך בעיר מנאמה, בירת בחריין.

הקהילה היהודית בבחריין[עריכת קוד מקור | עריכה]

בית הכנסת כבר אינו בשימוש בשל גודלה הקטן של הקהילה היהודית בבחריין. הקהילה היהודית הזעירה בבחריין, המונה כ-35 איש מתוך אוכלוסייה כוללת של 700,000 איש במדינה, מצליחה לעיתים נדירות לגייס מניין הנדרש לתפילה. עם זאת, בחריין היא אחת המדינות הערביות היחידות במפרץ הפרסי שבה קיימת קהילה יהודית או בית כנסת כלשהו. לקהילה גם בית קברות יהודי קטן.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

בסוף המאה ה-19 התיישבו יהודים מעיראק, מאיראן ומהודו בבחריין והקימו שם בית כנסת. לאחר אישור תוכנית החלוקה אשר חזתה חלוקת את ישראל לשתי מדינות - מדינה יהודית ומדינה ערבית, פרצו פרעות מנאמה, שכללו שלושה ימים של מחאות וצעדות בבחריין נגד תוכנית החלוקה מצד תושבי המדינה. ביום השלישי החלו המפגינים להתפרע ובזזו בתים יהודיים ובתי כנסת. בית הכנסת במנאמה הושמד גם הוא על ידי פורעים ערבים זרים. המתחים גרמו להגירה של יהודים רבים לממלכה המאוחדת ולארצות הברית. עבור היהודים שנותרו בבחריין נבנה מחדש בית הכנסת במנאמה.

לאחרונה, מכיוון שבית הכנסת כבר אינו בשימוש, הקהילה היהודית רצתה להשתמש בו למטרות צדקה, אך ממשלת בחריין לא התירה זאת והתעקשה שיישאר כבית כנסת.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]