בית השידור

Crystal Clear app help index.svg
ערך שניתן לשפר את מקורותיו
בערך זה יש מקורות, אבל ניתן וכדאי לשפר את המקורות שכבר קיימים בו.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

בית השידור
חזית בית השידור
חזית בית השידור
מידע כללי
סוג broadcasting house עריכת הנתון בוויקינתונים
כתובת פורטלנד פלייס, לונדון, W1A 1AA
מיקום הסיטי של וסטמינסטר עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת
בעלים BBC עריכת הנתון בוויקינתונים
מידע על ההקמה
תקופת הבנייה ? – 1932
תאריך פתיחה רשמי 1932 עריכת הנתון בוויקינתונים
חומרי בנייה אבן גיר עריכת הנתון בוויקינתונים
אדריכל ג'ורג' ואל מייר
סגנון אדריכלי אר דקו עריכת הנתון בוויקינתונים
מידות
גובה 34 מטר
קומות 9 קומות + 3 קומות תת-קרקעיות
קואורדינטות 51°31′07″N 0°08′38″W / 51.518555555556°N 0.14383333333333°W / 51.518555555556; -0.14383333333333
האתר הרשמי
(למפת לונדון רגילה)
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית OOjs UI icon info big.svg

בית השידוראנגלית: Broadcasting House) הוא משכנו הראשי של ה-BBC, ברחוב פורטלנד בלונדון שבאנגליה. המבנה תוכנן על ידי האדריכל ג'ורג' ואל מייר, והבניין נחנך רשמית ב-14 במאי 1932.

בקדמת הבניין פסלי פרוספרו ואריאל ממחזהו של ויליאם שייקספיר "הסופה". הפסלים מעשי ידי הפסל אריק גיל.

הבניין נפגע בצורה קשה במהלך הבליץ ב-8 בדצמבר 1940.

ייחודו של המבנה[עריכת קוד מקור | עריכה]

הבית בנוי מאבן פורטלנד ולו תשע קומות מעל הקרקע ושלוש מתחתיו. המבנה הוא אסימטרי, אף שלא כך הוא תוכנן: שכנים לבניין התנגדו לתוכניתו המקורית של ואל מייר, בטענה שהמבנה מסתיר להם את אור השמש, ועל כן שונתה התוכנית, כך שהחל מהקומה השישית הבניין אינו סימטרי.

בשנים 1961 ו-1995 נבנו שני אגפים נוספים אך אלה נהרסו במסגרת הרחבת הבניין. בתחילת המאה ה-21, עבר הבניין שיפוץ: שלב ראשון הסתיים בתחילת 2006, ושלב שני הסתיים ב-2010. בתום השיפוץ, עברו למבנה כל מחלקות החדשות של ה-BBC.

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בית השידור בוויקישיתוף