בת עמי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
(הופנה מהדף בת-עמי)
ערך ללא מקורות
בערך זה אין מקורות ביבליוגרפיים כלל, לא ברור על מה מסתמך הכתוב וייתכן שמדובר במחקר מקורי.
אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.
ערך ללא מקורות
בערך זה אין מקורות ביבליוגרפיים כלל, לא ברור על מה מסתמך הכתוב וייתכן שמדובר במחקר מקורי.
אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.
בת עמי
סמליל בת עמי
סמליל בת עמי
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
יושב ראש ארית אנסבכר
מנכ"ל ערן ולק
תקופת הפעילות 1994–הווה (כ־30 שנה) עריכת הנתון בוויקינתונים
bat-ami.org.il
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
הסמליל הישן של בת עמי

בת עמי (אלומה-אמונה) היא עמותה מוכרת הפועלת לשינוי חברתי ולקידום ערכי ערבות הדדית וצדק חברתי באמצעות הפעלת אלפי מתנדבים בשירות אזרחי-לאומי תוך מתן הזדמנויות שוות לכולם.

המסגרות הקיימות כיום בבת עמי נותנות מענה לגוונים השונים באוכלוסייה ולאתגרים הקיימים בחברה הישראלית בתחומים שונים. והוקמה כדי לתת מענה לצעירים וצעירות בגילאי 18–23 אשר קיבלו פטור משרות צבאי ומעוניינים לשרת בשרות הלאומי. בת עמי עובדת בשיתוף פעולה עם גורמים רבים, ביניהם משרדי ממשלה משרד הביטחון, משרד החינוך, משרד הרווחה והמשרד להגנת הסביבה, רשויות מקומיות, גופים חברתיים וקרנות.

אודות[עריכת קוד מקור | עריכה]

עמותת "בת עמי" (מיסודה של אלומה-אמונה) הוקמה בשנת 1994 כמענה נוסף לרצון בתרומה למדינה עבור בנות דתיות שאינן מתגייסות לצבא. לאורך כל הדרך בת עמי חרתה על דגלה את מתן האפשרות לשוויון חברתי ולכן במרוצת השנים יזמה תכניות שפתחו את עולם השירות לאומי לאוכלוסיות שתרומתן למדינה דרך הצבא לא אפשרית. בכך, פרצה דרך עבור צעירים וצעירות רבים: דתיים וחילונים, יהודים וערבים, עולים וותיקים, צעירים מרקע של סיכון ומצוקה וצעירים עם מוגבלויות. שילובן של אוכלוסיות חלשות בעולם השירות הלאומי.

בת עמי רואה ערך וחובה מוסרית להתנדב שנתיים בתרומה לחברה הישראלית במסגרת השירות הלאומי, לכן משקיעה מדי שנה מאמצים רבים בפיתוח מסלולי המשך ייחודיים למתנדבי שנה שנייה כגון תכנית 'בת עמי בתפוצות', 'שילוב שירות עם אקדמיה' ועוד. השנה השנייה מותאמת לצרכים המתהווים של המתנדבים, ושמה לה למטרה להוביל במספר הממשיכים בשירות לאומי שנה שנייה.

ב"בת עמי" משרתים בכל שנה למעלה מ-3,000 בני ובנות שירות במגוון תחומים: חינוך, רווחה, מנהל, קליטת עליה, קשישים ניצולי שואה, בריאות וביטחון.

פרויקטים ייחודיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

משרד הביטחון - תוכנית בלעדית לבת עמי, המאפשרת למתנדבים לקחת חלק בלב העשייה הביטחונית בתוך סביבת עבודה מקצועית, מתקדמת ומאתגרת. לתוכנית נבחרים מועמדים איכותיים הזוכים למעטפת תומכת ומחזקת במישור האישי והדתי על ידי אנשי מקצוע מוסמכים.

אלו"ט - תוכנית בה מתנדבי השירות הלאומי משולבים במעונות ובגנים של הארגון הארצי אלו"ט, ועוסקים בעבודה פרטנית עם ילדים בעלי הפרעות תקשורת על פי תוכנית טיפולית אישית. טרום תחילת השירות המתנדבים עוברים קורס הכשרה אוניברסיטאי (שיטת ABA) המקנה להם תעודה מקצועית, שתעמוד לרשותם בעתיד.

הדרכה סביבתית - תכנית בה המתנדבים מובילים את הפעילות החינוכית של המשרד להגנת הסביבה בגני ילדים ובבתי ספר יסודיים. כמו כן המתנדבים משולבים בצוותי הדרכה שונים ובמרכזים רבים בארץ באמצעותם מעבירים חוגים והפעלות בתחום. המתנדבים מקבלים בתום השירות תעודה.

שחם - 'שואפים, חולמים, מצליחים!'. תכנית ייחודית בה המתנדבים מלווים באופן אישי ילדים ממשפחות מהעדה האתיופית שלא מצליחים למצוא את מקומם בתרבות הישראלית. המתנדבים מסייעים להם בבית הספר בשעות ובוקר, ולאחר מכן בבית ובקהילה. המתנדבים מהווים חלק משמעותי מהיום יום של הילדים, בתוך כך עוזרים להם בהתמודדויות, בחיזוק הביטחון העצמי ופיתוח כישורי חיים נוספים. מתנדבי שח"ם זוכים להכשרה מקצועית מדי חודש לצד הדרכה שבועית אישית וקבוצתית.

תפוצות - תכנית המיועדת לבנות אשר סיימו שנה אחת של שירות לאומי בישראל, במהלכה התנדבו בבתי ספר, תנועות נוער, מדרשות ליהדות ועוד. הבנות נשלחות בצוותים של שתיים לפחות, לבתי ספר ולקהילות בתפוצות, במטרה לחזק בהם את הזהות היהודית, הזהות הציונית והזיקה לישראל. בנות השירות הלאומי היוצאות לתפוצות נדרשות בראש ובראשונה לייצג נאמנה את הציונות הדתית על ידי מתן דוגמה אישית בכל אורחות חייהן. כמו כן, עליהן להצטיין בכושר מנהיגות, להיות חדורות תודעת שליחות ולהוכיח ניסיון מוצלח בעבודה עם ילדים ובני נוער. השליחות נבחרות בקפידה מתוך מספר רב של מועמדות.

מסלולים עיקריים נוספים[עריכת קוד מקור | עריכה]

גרעיני בת עמי - פרויקט דגל חינוכי העוסק בשינוי חברתי וקהילתי בפריפריה החברתית-גאוגרפית של מדינת ישראל. בשיתוף עם גורמים הפעילים בכל שכונה, מתנדבי הגרעינים מובילים פרויקטים שונים בקהילה ומהווים כתובת לתכניות שונות בתחומי החינוך, הרווחה, ילדים ומשפחות עם רקע של מצוקה וסיכון, בעלי מוגבלויות, מעגל השנה, שבתות, זהות יהודית ועוד.

והדרת - פרויקט המהווה מערך תומך של מתנדבים ובא להאיר את עולמו של הוותיק אל מול תחושת הבדידות היומיומית. מתנדבי השירות מתמקדים בחלק החברתי והנעים של חיי הקשישים באמצעות טיול, יצירה, בישול ואפיה. קיימות אפשרויות של שילוב אומנות ומוזיקה עם תכנית "והדרת" בעבודה עם הקשישים, במפגשים פרטניים ובמרכזי היום.

בת עמי לכולם[עריכת קוד מקור | עריכה]

משלבים - התכנית הוותיקה ביותר בתחום זה אשר מאפשרת לצעירים בגילאי 18–24, עם מוגבלויות קוגניטיביות, פיזיות ונפשיות, להתנדב לשירות לאומי במגוון תחומים ייחודיים הפתוחים בפניהם ונבחרים על ידם בהתאם ליכולתם ולשאיפתם האישית. התכנית מהווה גשר לעולם העבודה והחברה ובסיס להמשך השכלה ורכישת מקצוע. התכנית תורמת לשילובם בחברה בהפיכתם מנתרמים לתורמים.

נערות - תכנית המיועדת לנערות מרקע של מצוקה וסיכון, אשר קיבלו פטור בנסיבות אלו משירות צבאי. הנערות משתלבות במערך שירות לאומי מותאם, המספק ליווי ותמיכה רצופים במהלך השנה ועד שנתיים מסיום השירות, בהן הן משתלבות במעגל התעסוקה ויוצאות לחיים בוגרים.

אחווה - מכינות המיועדות לבנות הפריפריה החברתית והגיאוגרפית, לקראת לימודים באוניברסיטה. בתכנית זו המתנדבים משפרים את סיכויי הקבלה ללימודים אקדמיים באמצעות השלמת בגרויות, לצד שנת שירות מעצימה בקהילה ופיתוח כישורי מנהיגות חברתית.

של"י - שירות לאומי ישראלי, המיועד לצעירים וצעירות בגילאי 18–24, יהודים ושאינם יהודים, חילוניים, מסורתיים ובנים דתיים אשר קיבלו פטור מצה"ל ומעוניינים להתנדב בשירות לאומי ולתרום לחברה במגוון תחומים מאתגרים. השירות מהווה בין היתר את כרטיס כניסה שלהם לחברה הישראלית.

המגזר הערבי, בדואי ודרוזי - תכנית המאפשרת לצעירים ממגזרים אלו להתנדב בקהילה בה הם חיים, תוך קבלת ליווי והכשרה מקצועיים. המתנדבים זוכים להכרה על היותם כח מוביל בקהילה ומייסדים את תשתית ההתנדבות בקרב הדור הצעיר במגזר.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]