דגל מלאווי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
דגל מלאווי
סוג הדגל דגל לאומי, דגל הצי האזרחי והמדיני דגל לאומי, דגל הצי האזרחי והמדיני
יחס אורך/גובה 2:3
קבלת מעמד רשמי 6 ביולי 1964 ולאחר מכן 2012
מוטיבים עיצוביים טריקולור אופקי שחור-אדום-ירוק, המוטען בחצי שמש אדומה
דגלים היסטוריים
עיצוב שהיה בשימוש בעבר, אך כיום לא בשימוש

דגל מלאווי 2010–2012

דגל מלאווי הוא טריקולור אופקי שחור-אדום-ירוק, המוטען בחצי שמש אדומה. הדגל אומץ ב-6 ביולי 1964 לאחר קבלת עצמאות מבריטניה. עם השנים שונה הדגל אך לבסוף הוחזר הדגל המקורי להיות הדגל הרשמי של המדינה.

1964–2010[עריכת קוד מקור | עריכה]

הדגל הראשון של מלאווי היה טריקולור אופקי שחור-אדום-ירוק, המוטען בחצי שמש אדומה. שלושת צבעי הטריקולור הם הצבעים הכלל-אפריקאיים: הצבע השחור מייצג את תושבי היבשת, האדום את אלה שהקריבו עצמם למען עצמאות המדינה והירוק מייצג את הטבע והצמחייה באפריקה. השמש העולה שהוצגה בראש הדגל בצבע אדום על רקע שחור ייצגה את התקווה לזריחתו של עתיד טוב יותר וחופשי באפריקה.

שינוי הדגל נתקל בהתנגדות של מפלגת האופוזיציה, החזית הדמוקרטית המאוחדת, שהביאה את ההחלטה לפתחו של בית המשפט.

2010–2012[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנים אלה דגל מלאווי היה טריקולור אופקי אך בצבעים אדום-שחור-ירוק, המוטען בשמש לבנה. משמעות שלושת צבעי הטריקולור הם הצבעים הכלל-אפריקאיים נותרה זהה אולם השמש הלבנה ייצגה את ההתפתחות שעברה מלאווי מאז עצמאותה. הדגל אומץ ב-29 ביולי 2010 לאחר אישור הצעתה של מפלגת השלטון, המפלגה הדמוקרטית פרוגרסיבית, לדגל חדש בידי הנשיא, בינגו וה מותריקה.

2012 ואילך[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-28 במאי 2012, לאחר עלייתה לשלטון של הנשיאה החדשה ג'ויס באנדה, אישר הפרלמנט בהצבעה להחזיר את הדגל המקורי מיום עצמאותה של מלאווי. ההצעה קיבלה תוקף רשמי רק לאחר חתימת הנשיא על החוק.

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא דגל מלאווי בוויקישיתוף