יאיר גבאי – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
קורות חיים
כבר אינו מכהן כחבר מועצת העיר
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:יאיר גבאי.jpg|140px|ממוזער|שמאל]]
[[קובץ:יאיר גבאי.jpg|140px|ממוזער|שמאל]]
'''יאיר זאב גבאי''' (נולד ב-[[3 בדצמבר]] [[1971]]) הוא חבר מועצת העיר [[ירושלים]], איש ציבור ופעיל חברתי.
'''יאיר זאב גבאי''' (נולד ב-[[3 בדצמבר]] [[1971]]) הוא חבר מועצת העיר [[ירושלים]] לשעבר, איש ציבור ופעיל חברתי.


== קורות חיים ==
== קורות חיים ==

גרסה מ־19:05, 22 בספטמבר 2014

קובץ:יאיר גבאי.jpg

יאיר זאב גבאי (נולד ב-3 בדצמבר 1971) הוא חבר מועצת העיר ירושלים לשעבר, איש ציבור ופעיל חברתי.

קורות חיים

גבאי נולד וגדל בירושלים. אביו, אליהו גבאי כיהן כחבר כנסת מטעם המפד"ל וכסגן ראש העיר ירושלים. גבאי הוא בוגר ישיבת "נתיב מאיר", למד בישיבת הסדר ובשירותו הצבאי שירת כלוחם בצנחנים. לאחר השירות הצבאי למד משפטים באוניברסיטת בר-אילן והוסמך כעורך דין. בנוסף גבאי הנו בעל תואר שני במנהל עסקים. גבאי מרצה בנושא ירושלים ובעבר עסק כעורך ומגיש תוכנית האקטואליה "שולחן עגול" ברשת מורשת.

פעילות פוליטית ומוניציפלית

החל את פעילותו הפוליטית במפלגת המפד"ל ובשנת 2003 נבחר לראשונה לחבר מועצת העיר ירושלים מטעמה. בבחירות לעיריית ירושלים ב-2008 נבחר שוב למועצת העיר מטעם המפד"ל. בשנת 2009 פרש גבאי מהמפד"ל .

כחבר מועצת העיר ירושלים כיהן גבאי כיו"ר הוועדה להנצחת נרצחי טרור וכחבר הוועדה המקומית והמחוזית לתכנון ובנייה בירושלים. במהלך כהונתו פעל גבאי למען שחרורו של המרגל הישראלי יהונתן פולארד והנצחת נרצחי הטרור בעיר. כמו כן ניהל מאבק למען הנצחת שמותיהם של חללי צה"ל ברחובות העיר.

עיקר פעילותו של גבאי התרכזה בנושאי הבניה והדיור בירושלים. כחבר הוועדה המחוזית לתכנון ובניה עסק גבאי בתוכניות בניה לאלפי יחידות דיור בשכונות בירושלים אשר חלקן נמצאות מעבר לקו הירוק[דרוש מקור: לכך שהוא מוביל את האישורים]. כמו כן עסק במאבקים של עמותות ההתיישבות היהודית במזרח ירושלים כגון, אלע"ד, עטרת כהנים ושכונת שמעון הצדיק. בין השאר הוביל גבאי את התוכנית להקמת שכונה חדשה בקדמת ציון במזרח העיר והצליח לשלבה בתוכנית המתאר החדשה של העיר ירושלים. כמו כן הוביל גבאי את המאבק למען אכיפה שוויונית של חוקי התכנון והבניה בכפר השילוח ומנע כך את אטימתו של בית יהונתן המאוכלס על ידי משפחות באמצעות עמותת עטרת כהנים[דרוש מקור].

משנת 2010 פועל גבאי בראש המאבק נגד הקפאת הבניה בירושלים כדי לקדם פתרונות דיור בר השגה למשפחות הצעירות בירושלים על מנת לשפר את המאזן הדמוגרפי המתדרדר[דרוש מקור].

גבאי שימש כחבר הוועד המנהל של מרכז מורשת מנחם בגין החל משנת 2011 וכן כחבר דירקטוריון "מוריה", בה הוא כיהן גם כחבר ועדת הביקורת.

בשנת 2013 הקים גבאי את "הפורום לבניין ופיתוח מזרחה של ירושלים" שהוא עמד בראשו. מטרת הפורום היא להפריך את דו"חות ארגוני השמאל בנושא מזרח ירושלים ואת הטענות על אפליית התושבים הערבים.

ביולי 2013 פרש גבאי ממועצת העיר ירושלים.

קישורים חיצוניים