הבטחת איכות תוכנה – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ הוספת תבנית ניווט בהנדסת תוכנה
Thijs!bot (שיחה | תרומות)
מ רובוט מוסיף: cs, fr, it משנה: en
שורה 15: שורה 15:
[[קטגוריה:תכנות]]
[[קטגוריה:תכנות]]
[[קטגוריה:תוכנה]]
[[קטגוריה:תוכנה]]

[[en: Software Quality Assurance]]
[[en:Quality assurance]]
[[cs:Quality assurance]]
[[fr:Assurance qualité]]
[[it:Assicurazione di qualità]]

גרסה מ־14:17, 7 בינואר 2007


שגיאות פרמטריות בתבנית:לשכתב

פרמטרי חובה [ נושא ] חסרים

תבנית:ניווט בהנדסת תוכנה הבטחת איכות תוכנה הינו מקצוע שהעוסקים בו אמונים על מכלול הפעולות הנדרשות להבטיח את איכותה של תוכנת מחשב, או יישום כל שהוא, בטרם ישווקו לקהל הרחב, או שיעשה בהם שימוש זה או אחר. תחום זה, שנהוג לראות אותו כחלק מתחום הבטחת איכות והנדסת תוכנה, הלך והפך חשוב ברבות השנים. בעבר קרו מקרים של מוות כתוצאה מתוכנות שלא עברו בדיקה קפדנית: מטוסים שהתרסקו ומכשור רפואי שגרם נזק. ואם פעם לא היה נהוג להשקיע כספים בהעסקת מהנדסי בדיקות תוכנה, ובודקי תכונה מיומנים, הרי שכיום חברות משקיעות משאבים רבים כדי לוודא שהמוצר שהן מוציאת לשוק בטוח לשימוש ואין בו באגים רציניים.

השלב הראשון בהבטחת איכות תוכנה הוא היכרות עם המערכת הנדרשת לבדיקה. השלב השני הוא כתיבת תסריטי בדיקה שמטרתם לבחון את כשירותם של המודלים השונים של התוכנה במצבים שונים. לעיתים מתלווה לבדיקה הידנית או מחליפה אותה בדיקה באמצעות כלי בדיקה אוטומטיים, שהמוכרים שבהם הם Winrunner ו- Testdirector. בבדיקה מסוג זה נכתב תסריט המורץ באופן אוטמטי על ידי התוכנה במצבים שונים. בין סוגי כלי הבדיקה הקיימים ניתן לציין כלי בדיקה שמטרתם לבדוק עומסים על אתרי אינטרנט. כלים אלו מדמים כניסה של משתמשים לאתר כדי לבחון את מהירויות הגלישה בעומסים שונים.


למרות שחברות המכבדות את עצמן מעסיקות מהנדסי בדיקות תוכנה, ובודקי תוכנה, במרבית התוכנות היוצאות לשוק ימצאו באגים. דבר זה נובע מצרכי השוק באשר להוציא תוכנה מדובגת היא משימה שיכולה לארוך זמן רב מאוד. המטרה של בדיקות תוכנה היא למצוא כמה שיותר באגים ובעיקר לאתר את הרציניים שבהם.


במסגרת מדעי המחשב נחקר התחום של אימות תוכנה, שנועד לאפשר הוכחת נכונותה של תוכנה.

תבנית:קצרמר מחשבים תבנית:נ