סוציאליזם דמוקרטי – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ שינה את רמת ההגנה של הדף "סוציאליזם דמוקרטי" ([עריכה=רק משתמשים ותיקים מורשים] (פוקעת ב־08:12, 1 בדצמבר 2019 (UTC)) [העברה=רק משתמשים ותיקים מורשים] (פוקעת ב־08:12, 1 בדצמבר 2019 (UTC)))
טוב מספיק
שורה 1: שורה 1:
{{מחפש מקורות}}
{{מחפש מקורות}}
{{אין לבלבל עם|סוציאל-דמוקרטיה}}
{{אין לבלבל עם|סוציאל-דמוקרטיה}}
'''סוֹצְיָאלִיזְם דֶמוֹקְרָטִי''' או דמו-סוציאליזם, היא אידאולוגיה פוליטית התומכת במערכת פוליטית דמוקרטית לצד מערכת כלכלית סוציאליסטית. זה עשוי להתייחס להארכת עקרונות הדמוקרטיה במשק (כגון באמצעות קואופרטיבים או דמוקרטיה במקום העבודה), או אולי פשוט להתייחס למגמות של סוציאליזם המדגישות עקרונות דמוקרטיים.
'''סוֹצְיָאלִיזְם דֶמוֹקְרָטִי''', או דמו-סוציאליזם, היא אידאולוגיה פוליטית התומכת ב[[דמוקרטיה|מערכת פוליטית דמוקרטית]] לצד [[סוציאליזם|מערכת כלכלית סוציאליסטית]], שבה בעלות ציבורית על [[אמצעי ייצור|אמצעי הייצור]].{{הערה|דונלד פ. באקסי, '''Democratic Socialism: A Global Survey''', עמ' 7-8}} זה עשוי להתייחס להארכת עקרונות הדמוקרטיה במשק (כגון באמצעות קואופרטיבים או דמוקרטיה במקום העבודה), או אולי פשוט להתייחס למגמות של סוציאליזם המדגישות עקרונות דמוקרטיים.

אין הגדרה מדויקת של סוציאליזם דמוקרטי. חלק מהרעיונות של הדמוקרטיה הסוציאליסטית חופפים עם הרעיונות של הסוציאל-דמוקרטיה, בעוד רעיונות אחרים לגמרי מתנגדים לה.
אין הגדרה מדויקת של סוציאליזם דמוקרטי. חלק מהרעיונות של הדמוקרטיה הסוציאליסטית חופפים עם הרעיונות של ה[[סוציאל-דמוקרטיה]], בעוד רעיונות אחרים לגמרי מתנגדים לה.


== היסטוריה ==
== היסטוריה ==

גרסה מ־18:18, 1 באוקטובר 2019

תבנית:מחפש מקורות הוסבה ואין להשתמש בה יותר! נא להשתמש בתבנית:מקורות.

סוֹצְיָאלִיזְם דֶמוֹקְרָטִי, או דמו-סוציאליזם, היא אידאולוגיה פוליטית התומכת במערכת פוליטית דמוקרטית לצד מערכת כלכלית סוציאליסטית, שבה בעלות ציבורית על אמצעי הייצור.[1] זה עשוי להתייחס להארכת עקרונות הדמוקרטיה במשק (כגון באמצעות קואופרטיבים או דמוקרטיה במקום העבודה), או אולי פשוט להתייחס למגמות של סוציאליזם המדגישות עקרונות דמוקרטיים.

אין הגדרה מדויקת של סוציאליזם דמוקרטי. חלק מהרעיונות של הדמוקרטיה הסוציאליסטית חופפים עם הרעיונות של הסוציאל-דמוקרטיה, בעוד רעיונות אחרים לגמרי מתנגדים לה.

היסטוריה


שגיאות פרמטריות בתבנית:להשלים

פרמטרי חובה [ נושא ] חסרים

אידאולוגיה זו פותחה לפני כמאה וחמישים שנה. בין אבותיה היה אדוארד ברנשטיין.

עקרונות

בניגוד לקומוניזם, תפיסה זו מגדירה את הסוציאליזם כאידיאל האולטימטיבי, ולא שלב ביניים בדרך לקומוניזם. היא כוללת גם את רעיונות הדמוקרטיה, פלורליזם וזכויות המיעוטים, ולא מגדירה את עצמה כדיקטטורה של הרוב. למרות זאת, חלק מהמפלגות הדמו-סוציאליסטיות התמזגו או רצות במשותף עם המפלגה הקומוניסטית (לדוגמה החזית השמאלית של צרפת). הן תומכות בשוק חופשי בעיקרו, אך גם במתן שירותי בריאות, חינוך, דיור ותחבורה ציבוריים על ידי המדינה.

ביקורות


שגיאות פרמטריות בתבנית:להשלים

פרמטרי חובה [ נושא ] חסרים

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סוציאליזם דמוקרטי בוויקישיתוף
  1. ^ דונלד פ. באקסי, Democratic Socialism: A Global Survey, עמ' 7-8