מיטוב שאילתות – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ קישור פנימי - תיקון פירושון לנרמול, שקילויות => שקילות (לוגיקה)
מ ליטוש
שורה 1: שורה 1:
'''אופטמיזציית שאילתות''' מבוצעת על ידי רכיב '''Query Optimizer''' במערכת ניהול [[בסיס נתונים]]. רכיב זה מקבל כקלט שאילתת משתמש (למשל [[SQL]]) ואחראי לייצר תוכנית לביצוע השאילתא. על מנת לבצע משימה זו נעזר האופטימייזר בסטטיסטיקות שונות הנאספות מבסיס הנתונים (למשל גודל [[טבלה|הטבלאות]] (Relation Cardinality) או תדירויות שונות של ערכים (Attribute Domains). כמו כן האופטימייזר נעזר במטא-מידע של הטבלאות מתוך קטלוג המערכת (כגון מידע על קיום אינדקסים, מידע על יחסי תלות בין הטבלאות).
'''אופטמיזציית שאילתות''' מבוצעת על ידי רכיב '''Query Optimizer''' במערכת ניהול [[בסיס נתונים]]. רכיב זה מקבל כקלט שאילתת משתמש (למשל [[SQL]]) ואחראי לייצר תוכנית לביצוע השאילתא. על מנת לבצע משימה זו נעזר הממטב בסטטיסטיקות שונות הנאספות מבסיס הנתונים, למשל גודל [[טבלה|הטבלאות]] (Relation Cardinality), תדירויות שונות של ערכים (Attribute Domains) ועוד. כמו כן הממטב נעזר ב[[מטא נתונים|מטא-מידע]] של הטבלאות מתוך קטלוג המערכת (כגון מידע על קיום אינדקסים, מידע על יחסי תלות בין הטבלאות).


==שלבי תהליך האופטימיזציה==
==שלבי תהליך המיטוב==
# תרגום השאילתא לביטוי ב[[שפה פרוצדורלית]] (כגון [[RA]])
# תרגום השאילתא לביטוי ב[[שפה פרוצדורלית]] (כגון [[RA]])
# [[נירמול בסיס נתונים|נירמול]] הביטוי תוך שימוש ב[[שקילות (לוגיקה)|שקילויות]]
# [[נירמול בסיס נתונים|נירמול]] הביטוי תוך שימוש ב[[שקילות (לוגיקה)|שקילויות]]

גרסה מ־19:00, 1 בספטמבר 2007

אופטמיזציית שאילתות מבוצעת על ידי רכיב Query Optimizer במערכת ניהול בסיס נתונים. רכיב זה מקבל כקלט שאילתת משתמש (למשל SQL) ואחראי לייצר תוכנית לביצוע השאילתא. על מנת לבצע משימה זו נעזר הממטב בסטטיסטיקות שונות הנאספות מבסיס הנתונים, למשל גודל הטבלאות (Relation Cardinality), תדירויות שונות של ערכים (Attribute Domains) ועוד. כמו כן הממטב נעזר במטא-מידע של הטבלאות מתוך קטלוג המערכת (כגון מידע על קיום אינדקסים, מידע על יחסי תלות בין הטבלאות).

שלבי תהליך המיטוב

  1. תרגום השאילתא לביטוי בשפה פרוצדורלית (כגון RA)
  2. נירמול הביטוי תוך שימוש בשקילויות
  3. העברת הביטוי לצורת עץ תכנון ביצוע
  4. הערכת מחיר הביצוע