מילבת

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

מילבת-שיבא מעניקים איכות לחיים היא מרפאה בבית החולים השיקומי במרכז הרפואי שיבא, הפועלת למען אנשים עם צרכים מיוחדים. מטרתה לסייע בשיפור איכות החיים ושילובם בחברה של ילדים, מבוגרים וקשישים עם מגבלה ברמת תפקודם, באמצעות סביבה טכנולוגית מותאמת. ייחודה של המרפאה היא בשילוב אנשי צוות ממקצועות הבריאות ומתנדבים ממקצועות טכניים שחוברים יחד כדי לפתח וליצור אביזרי עזר בהתאמה אישית לפונים.

מייסדים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הוגי ומייסדי עמותת מילבת הם המהנדס דניאל ברק ממכון ויצמן למדע ופרופסור רפי רוזין, שהקים וניהל את יחידת השיקום בבית החולים תל-השומר.

פעילות[עריכת קוד מקור | עריכה]

מילבת, זוכת "אות הנשיא למתנדב", פועלת בכל רחבי ישראל משנת 1981 ומעניקה שירותים ייחודיים ומותאמים אישית. מודל הפעילות בעמותת מילבת ייחודי: צוות מקצועי - הכולל מרפאים בעיסוק, קלינאי תקשורת ופיזיותרפיסטים - מעניק ייעוץ אובייקטיבי לבחירת אביזרי עזר כמענה לבעיה התפקודית של כל מטופל. השירות כולל מתן מידע על האביזרים הקיימים (מוצרים מסחריים ופיתוחים מקוריים של מילבת). בחירת האביזר המתאים, התנסות אישית ומידע היכן ניתן לרכשו. במקרים בהם לא מצוי פתרון מסחרי מתאים, מומחים מתחומי מדע וטכנולוגיה שונים, המועסקים בהתנדבות מלאה, מפתחים בהתאמה אישית את האביזר הנחוץ.

מדי שנה יחידת מילבת-שיבא מייצרת מאות אביזרי עזר כמענה לצרכיהם של אנשים פרטיים, לקבוצות גדולות של אנשים ולצורכי מסגרות כגון: שיקום, חינוך מיוחד, מועדוני קשישים, תעסוקה מוגנת ועוד.

כמו כן, מילבת-שיבא מעורבת בפעילות ציבורית ענפה: בוועדות מייעצות למוסד לביטוח לאומי, בנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים ובפרויקטים לקידום תחומים שונים כגון: טכנולוגיה מסייעת, נגישות, מיגון חירום לאנשים עם מוגבלות, שיפור איכות חייהם של אנשים עם מוגבלות, שיפור המודעות של צוותים רפואיים לצרכים של אנשים עם מוגבלות ועוד.

פרסים[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]