משתמש:Oreitanr/רויאל קנין2

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
רויאל קנין
Royal Canin
נתונים כלליים
סוג חברה בת
תקופת הפעילות 1968–הווה (כ־56 שנים)
חברת אם מרס
ענפי תעשייה מזון לחיות מחמד
מוצרים עיקריים מזון כלבים ומזון חתולים
 
https://www.royalcanin.com/il

רויאל קניןצרפתית: Royal Canin) היא חברה יצרנית צרפתית של מזון לחתולים ולכלבים, חברת בת של תאגיד מרס הבינלאומי. החברה מבצעת מחקרים שונים בנושאי תזונה מותאמת לגזעים השונים של כלבים וחתולים.

החברה הוקמה על ידי הרופא הווטרינר הצרפתי ז'אן קת'רי, לאחר שטיפל בהצלחה במספר מחלות עור ופרווה אצל חיות מחמד על ידי האכלתן בתזונה מבוססת דגנים שהכין במוסך הבית שלו. לאחר ייבוא אקסטרודר (מכונת ייצור מזון) מארצות הברית, החברה הייתה הראשונה לייצר מזון יבש לחיות מחמד בצרפת. רויאל קנין נמכרה לקבוצת Guyomarch ב-1972 לפני שנרכשה על ידי בנק פאריבאס ב-1990. החברה הונפקה בבורסה הצרפתית אך הוסרה מאוחר יותר לאחר שנמכרה ל-Mars, Incorporated ב-2001.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

החברה הוקמה על ידי הרופא הווטרינר הצרפתי ז'אן קת'רי בשנת 1968. לקת'רי הייתה מרפאה וטרינרית בכפר במחוז גארד בצרפת. קת'רי חשש שחיות מחמד רבות סובלות ממגוון בעיות בריאותיות, במיוחד בעיות עור ופרווה. קת'רי היה משוכנע שהסיבה לאותן בעיות הייתה תזונתית ופיתח מתכון תזונת חיות מחמד מבוסס על דגנים, אותו הכין בתנור במוסך שלו.

המזון החדש שקת'רי פיתח הקל בהצלחה על מגוון בעיות של חיות המחמד שהתנסו בו, אז בשנת 1968, הוא רשם את המזון תחת הסימן המסחרי "רויאל קנין". הוא סגר את הקליניקה הווטרינרית שלו כדי להתרכז בייצור והפצת המזון. החברה החדשה יבאה מכונת ייצור מזון מארצות הברית וכך רויאל קנין הפכה ליצרנית הראשונה של מזון יבש לחיות מחמד בצרפת. רויאל קנין השתמשה בפרסום בטלוויזיה לצורך קידום מוצריה, דבר שלא בוצע בזמנו על ידי המתחרים.

הווטרינר הצרפתי ז'אן קת'רי (משמאל) הקים את רויאל קנין ב-1968

הייצור גדל בהתמדה ובשנת 1970 התאגדה החברה בשם "רויאל קנין SA"; מפעל נוסף נפתח בקומונה אימרגס שבצרפת והחל בהפצה לרחבי אירופה. ארבעים עובדים הועסקו בייצור שנתי של 5500 טונות של מזון. חברת בת, Royal Canin Iberica, הוקמה בספרד. במרץ 1972 מכר קת'רי את החברה לקבוצת Guyomarch, חברה משפחתית מבוססת וגדולה בהרבה לתזונת בעלי חיים, שהוקמה ב-1954.

תחת בעלות קבוצת Guyomarch חלה התרחבות ניכרת של החברה, במיוחד בתחום המחקר והפיתוח. מרכז מחקר ייעודי נפתח בסן-נולף, בריטני, במהלך 1973. במהלך עשר השנים הבאות, עד 1982, הוקמו חברות בנות נוספות במדינות אחרות באירופה, כולל איטליה, שוודיה, בלגיה, ספרד, גרמניה ודנמרק.

קבוצת החברות Guyomarch נרכשה על ידי בנק פאריבאס ב-1990. בשנת 1997 רויאל קנין נרשמה למסחר בשוק ההון הצרפתי. 43% מהחברה הונפקו בבורסה במהלך שהגדיל את שווי השוק של החברה לארבעה וחצי מיליארד פרנק. ההכנסות הנוספות שגויסו סיפקו את המימון לרכישת Crown Pet Foods בשנת 1999 ואת המותג James Wellbeloved בשנת 2000.

בנק פאריבאס מכר את אחזקתו בחברה לתאגיד מרס ביולי 2001 תמורת יותר ממיליארד וחצי אירו.

החברה הייתה אחד מהמותגים הרבים שהושפעו מהריקולים (החזרת מזון) הגדולים בשנת 2007. נכון ל-30 באפריל 2012, ה-FDA לא דיווח על כל ריקול של סוגים I, II או III עבור Royal Canin.

עד שנת 2008, עד 80% מההכנסות החברה, כמיליארד וחצי אירו, נוצרו ממכירות מחוץ לצרפת. מספר העובדים המועסקים ברחבי העולם היה בסביבות 4,500.

מחקר ופיתוח[עריכת קוד מקור | עריכה]

רויאל קנין מבססת את ייצור המזון שלה על מחקר מדעי והקימה את מרכז המחקר הראשון שלה בסנט-נולף ב-1973; מרכז מחקר לאחר מכן הוקם במיזורי בסוף שנות ה-80 ומתקן מחקר נוסף נפתח בברזיל. מחקרים שבוצעו הצביעו על בעיות בעצמות בקרב כלבים גדולים שיכולות להיות ממקור תזונתי, ולכן פותחו פורמולות מזון שונות לטיפול באותן בעיות באופן ספציפי. בשנת 1980, רויאל קנין הוציאה מזון חדש בשם AGR, במיוחד עבור גורי כלבים המסווגים כגזעים גדולים. באותה תקופה, החברה הפנתה את תשומת לבה גם לייצור מזון לחתולים שיתאים לדרישות תזונתיות ספציפיות.

אנרי לגארד היה יו"ר החברה במהלך שנות ה-90, והניע את ההטמעה ויישום של שלוש מדיניות הליבה:

  • ראשית, יש ללמוד את הפיזיולוגיה והביולוגיה של חיות המחמד כדי להגדיל את בסיס הידע של החברה.
  • שנית, כל המוצרים צריכים לתת מענה לצרכים ספציפיים.
  • לבסוף, יש להתייחס לבעלי חיים ולדרישות התזונתיות שלהם ב"ידע וכבוד" במקום להאניש אותם.

כתבי עת וטרינרים וביקורת עמיתים[עריכת קוד מקור | עריכה]

בסיוע אנשי אקדמיה, החברה מפיקה גם אנציקלופדיות על גזעי כלבים וחתולים שמתורגמות לחמש עשרה שפות. החברה גם מוציאה לאור ספרים בנושאי גידול, תזונה ופרסומים המיועדים למגדלים ולמנתחים וטרינרים. רויאל קנין גם פרסמה את ה"רבעון המדעי", שכותרתו "FOCUS" והופץ ליותר משבעים אלף וטרינרים ברחבי העולם באחת עשרה שפות שונות. "FOCUS" נקרא כעת מגזין "Veterinary Focus". זה בנוסף לאלף ארבע מאות חמישים ספרות וטרינרית שהופקה עבור מרכז וולטאם לתזונת חיות מחמד.

גיוס מומחים וחסויות[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-1994, לגארד היה נחוש כי יש לראות את החברה כמובילה ומומחית בתחום. הוא התעקש שאסור היה להשתמש במילה "מסורתי" והמילה הוסרה מכל מסמך וקובץ מחשב של החברה שהוחלפה ב"מומחה" במקום זאת.

החברה מגייסת ומכשירה צוותים של טכנאים וטרינרים מיומנים לעזור ולייעץ למגדלים ואנשי מקצוע אחרים לקוחות החברה. החברה טבעה תיאור חדש עבור צוותי המכירות המיומנים שלה כ"צינוטכנאים" (מומחים בהתנהגות כלבים), שכבר היו מבוססים היטב ומלאי תשוקה לעולם הכלבים; חלקם היו שופטי תערוכות או שצברו מוניטין בינלאומי בזכות כישורי הגידול שלהם. החברה גם נותנת חסות ומשתתפת באלפי תערוכות חתולים וכלבים מדי שנה.

מפעלים[עריכת קוד מקור | עריכה]

המשרד הראשי של רויאל קנין נמצא ב- Aimargues, דרום צרפת. ישנם שנים עשר מתקני ייצור ברחבי העולם, בנוסף ל-Aimargues כולל בקמברה שבצפון צרפת; יוהנסבורג, דרום אפריקה; Descalvado, ברזיל; וגונזלס קטאן, ליד בואנוס איירס, ארגנטינה.

המפעל הממוקם ברולה, מיזורי, מייצר רק מזון יבש לחיות מחמד.

בשנת 2004 נפתחו מתקני ייצור בדמיטרוב, ליד מוסקבה, רוסיה.

המתקן הראשון של החברה בבריטניה, ב-Castle Cary, ליד בריסטול, נפתח בדצמבר 2007.

בשנת 2008, החברה השקיעה שבעים ושלושה מיליון דולר בבניית מפעל בגואלף, אונטריו, קנדה.

מפעל נוסף בדרום דקוטה, ארצות הברית, נרכש בשנת 2007. במפעל זה החברה מייצרת מזון רטוב ויבש לחיות מחמד כאחד.

מתקן הייצור ה-12 של Royal Canin נבנה במלואו בסוף 2009 וממוקם בשאנגחאי, סין.

בשנת 2016 נפתח מפעל חדש בפרמונט, נברסקה ובשנת 2017 בלבנון, טנסי. מפעל חדש נוסף נפתח בשנת 2017 בדרום קוריאה.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא Oreitanr/רויאל קנין2 בוויקישיתוף


קטגוריה:מותגי מרס קטגוריה:חיות מחמד קטגוריה:חברות צרפתיות