סבסטיאן שטייגר

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
סבסטיאן שטייגר
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה 14 באוקטובר 1918
אוטלינגן, שווייץ עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 3 ביולי 2012 (בגיל 93) עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה שווייץ עריכת הנתון בוויקינתונים
מקצוע מורה עריכת הנתון בוויקינתונים
מידע חסיד אומות העולם
פרסים והוקרה חסיד אומות העולם (11 במרץ 1993) עריכת הנתון בוויקינתונים
קישורים חיצוניים
יד ושם סבסטיאן שטייגר
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

סבסטיאן שטייגרגרמנית: Sebastian Steiger;‏ 1918, אוטלינגן (אנ')‏ - 2012, בזל) היה מורה וחסיד אומות העולם משווייץ.

קורות חיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

סבסטיאן שטייגר היה בנו של כומר קלוויניסטי. הוא למד בסמינר למורים בשירס (אנ'). בין השנים 1940–1943 למד בסמינר למורים בציריך.

פעילותו למען יהודים בתקופת השלטון הנאצי[עריכת קוד מקור | עריכה]

בתחילת 1943 נשלח שטייגר משווייץ לעבוד בבית היתומים בטירה שאטו דה לה היל (Château-de-la-Hille) בארייז'. בית היתומים נוהל על ידי הארגון "סיוע שווייצרי לילדים" (Secours Suisse aux Enfants) אותו הקים מוריס דובואה. ארגון זה היווה סניף של הצלב האדום השווייצרי. בין שוכני בית היתומים היו 120 ילדים יהודים שנמלטו מגרמניה לבלגיה אחרי ליל הבדולח. שטייגר לימד מתמטיקה וצרפתית את הילדים בגיל בית הספר היסודי. בנוסף לכך לקח את הילדים לטיולים בסביבה, לימד אותם שירים וסיפר להם סיפורים. בסוף 1943 נתן את דרכונו השווייצרי ליהודי, לאחר שהחליף את תמונת הדרכון כדי להציל את היהודי מגירוש. יהודי זה, ולטר קמלט (Walter Kamlet), הצליח להימלט לשווייץ בעזרת דרכונו של שטייגר. שטייגר המשיך להתגורר בצרפת ללא הדרכון. כשביקש לחזור לשווייץ, נעצר על ידי המשטרה השווייצרית עד שהצליח להוכיח את זהותו.

לאחר המלחמה[עריכת קוד מקור | עריכה]

לאחר המלחמה המשיך ללמוד שטייגר הוראה בתחום החינוך המיוחד והמשיך בקריירת הוראה בארלסהיים (אנ') ובבזל. כמו כן המשיך שטייגר בפעילותו למען יהודים. הוא ייסד אגודה לסיוע לילדים יהודים. הוא נישא ב-1956 ונולדו לו שלושה ילדים. בין השנים 1990-1958 הוביל אירועי זיכרון ביום זיכרון שנתי לילדים היהודים שנספו בשואה (Tag des jüdischen Kindes). הוא היה חבר ועדת התיאום הגרמנית לשיתוף פעולה יהודי-נוצרי (אנ'), האגודה השווייצרית-ישראלית (גר') ועמותת ידידי ילדי קריית יערים.

בשנת 1982 פרסם שטייגר ספר על חוויותיו כמורה בשאטו דה לה היל ("Die Kinder von Schloss La Hille"). בשנת 1985 ביקר שטייגר בלהבות הבשן ונפגש עם הילדים שחינך בשאטו דה לה היל.

הכרה[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 1993 הכיר יד ושם בסבסטיאן שטייגר בתור חסיד אומות העולם.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך זה הוא קצרמר בנושא השואה. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.