רוברט לופז

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
(הופנה מהדף רוברטו לופז)
רוברט לופז
Robert S. Lopez
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה 8 באוקטובר 1910
ג'נובה, איטליה עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 6 ביולי 1986 (בגיל 75)
ניו הייבן, ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום לימודים
מנחה לדוקטורט גיינס פוסט עריכת הנתון בוויקינתונים
מוסדות
תלמידי דוקטורט אברהם יודוביץ', פיליפ הופמן, הארי אלווין מיסקימין, בנימין זאב קדר עריכת הנתון בוויקינתונים
פרסים והוקרה
  • מלגת גוגנהיים (1948, 1951)
  • עמית אקדמיית ימי הביניים של אמריקה (1962)
  • סטרלינג פרופסור עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

רוברט סבטינו לופז (Roberto Sabatino Lopez;‏ 8 באוקטובר 19106 ביולי 1986) היה היסטוריון אמריקאי ממוצא יהודי. התמחה בהיסטוריה של ימי הביניים. מחשובי ההיסטוריונים הכלכליים של אירופה. שימש במשך שנים רבות כפרופסור בכיר (Sterling Professor) באוניברסיטת ייל.

קורות חיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

לופז נולד בג'נובה, למשפחה יהודית. אביו, סבטינו לופז, היה פעיל ציוני, מחזאי וסופר. ב-1932 קיבל תואר דוקטור מאוניברסיטת מילאנו. עבודת הדוקטורט שלו עסקה בסחר הימי של גנואה במאה ה-13, והתמקדה בדמותו של סוחר בשם בנדטו זכריה.

לופז לימד במספר אוניברסיטאות באיטליה (בהן פאביה וג'נובה) עד 1939. במהלך שנים אלו פרסם שני ספרים ומספר מחקרים שהעמידו אותו בחזית החקר ההיסטורי של ההיסטוריה הכלכלית של ימי הביניים המאוחרים.

חוקי הגזע באיטליה מנעו ממנו קידום אקדמי, ולכן החליט להגר לארצות הברית.

כאשר הגיע ב-1939 הייתה בעיה בהכרה האוניברסיטאית בתאריו ולכן ב-1942 השלים דוקטורט נוסף באוניברסיטת ויסקונסין–מדיסון וזאת תוך כדי עבודה כעוזר מחקר בתחום הידע שלו.

עם סיום הלימודים, ביוני 1942, גויס לעבודה במחלקת המודיעין של משרד ההגנה האמריקאי (United States Office of War Information) והועסק כעורך שידורים במחלקה האיטלקית של רדיו אמריקה. שם פגש את מי שהפכה להיות אשתו, קלוד אן קירשן. הם נישאו ב-1946 ונולדו להם שני בנים. אשתו נודעה כחוקרת של בנג'מין פרנקלין.

אחרי המלחמה לימד במספר מכללות ומ-1955 באוניברסיטת ייל, שם קיבל מינוי כפרופסור מלא ועבד שם 35 שנה עד לפרישתו לגמלאות ב-1981.

מחקריו עסקו בעיקר בנושאי הסחר הימי של אגן הים התיכון בימי הביניים, וכללו התייחסות מיוחדת לנקודה היהודית בסחר זה. חוץ מזה חקר את היחס בין כלכלה לתרבות ובמיוחד לארכיטקטורה.

נחשב כחוקר פורה והעמיד תלמידים רבים.

מספריו בעברית[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • לידתה של אירופה, תל אביב: הוצאת דביר, תש"ן-1990

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]