לדלג לתוכן

יהודה ישראלי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יהודה ישראלי
לידה 23 בדצמבר 1961 (בן 62) עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
לאום ישראלי
עיסוק סופר, פסיכולוג קליני
מקום לימודים אוניברסיטת תל אביב עריכת הנתון בוויקינתונים
שפות היצירה עברית, אנגלית
פרסים והוקרה פרס גפן (2011) עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

יהודה ישראלי (נולד ב-23 בדצמבר 1961) הוא פסיכולוג קליני[1], פסיכואנליטיקאי וסופר ישראלי. ספרו, "מסופוטמיה שתיקת הכוכבים" (שכתב עם דור רווה), זכה בפרס גפן לשנת 2011[2].

שנות ילדותו המוקדמות עברו עליו באפריקה, ומשם עבר עם משפחתו לארצות הברית. לאחר שירותו בצה"ל השלים את לימודי הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה באוניברסיטת תל אביב, ואת לימודי התואר השני בתרפיה באמנות בארצות הברית בלזלי קולג' (Leslie College, Cambridge MA). בשנת 1991 בעת לימודי הדוקטורט לפסיכולוגיה קלינית בבית הספר לפסיכולוגיה מקצועית של קליפורניה (California School of Professional Psychology), התוודע לפסיכואנליזה הלאקאניאנית שם קיבל את הכשרתו אצל אנדרה פטסלידס (Andre Patsalides), שהיה מתלמידיו ומהאנליזנטים של ז'אק לאקאן בפריז. ישראלי היה ממייסדי San Francisco Bay Area Lacanian School of Psychoanalysis. את עבודת הדוקטורט כתב בנושא Phonetic Associations in Jewish Mysticism and Psychoanalysis.

בין השנים 1995–2001 היה חבר ב"סקציה הקלינית של הרשת הלאקאניאנית". ובין השנים 2001–2004 היה חבר ב"פורום לאקאן ישראל". לאחר פירוקו, בשנת 2005 היה ממייסדי "פורום לאקאן תל אביב" שם הוא מדריך ומרצה.

מאז 2014 ישראלי הוא הבעלים והמנהל של "מוביוס – מכון לטיפול פסיכולוגי". בנוסף ישראלי חבר ב-"אקול של הפורום הבינלאומי של השדה הלאקאניאני IF-EPFCL".

ישראלי נשוי לאסנת ואב לשניים בן, בת, וארבעה נכדים.

  • מסופוטמיה - שתיקת הכוכבים, עם-עובד (2010). סוגת מדע בדיוני. בשיתוף עם בנו דור רווה. בספר שתי עלילות, האחת העוסקת בריפוי נפשי במסופוטמיה העתיקה והשנייה בתככים גאופוליטיים בעתיד הרחוק המשתלבות זו בזו. שני הסיפורים מהם מורכב הספר תורגמו ופורסמו בנפרד. הספר זכה בפרס גפן לספרות מקור במדע בדיוני ופנטזיה לשנת 2011.
  • Mesopotamia – The Redeemer. Smashwords (2012) with Dor Raveh
  • Mesopotamia – The Healer, the Prince and the Slave. Smashwords (2012) with Dor Raveh
  • הפילוסופיה והפסיכואנליזה של ז'אק לאקאן (2007) בהוצאת משרד הביטחון / מודן בשיתוף עם הפילוסוף דניאל אפרתי. הספר הוא תוצאה של סדרת הרצאות באוניברסיטה המשודרת של גלי צהל ועוסק בהגותו של לאקאן, הוא דן בהנחות הפילוסופיות הנמצאות בבסיס הפסיכואנליזה שלו כמו גם ביסודות התאורטיים של הפסיכואנליזה הלאקאניאנית עצמה, בהצגת הדיאגנוזות על סמך המבנים הקליניים, ובטכניקות העבודה.
  • מלאכת הטיפול הלאקאניאני (2014) בהוצאת רסלינג. הספר עוסק ביישום התאוריה הלאקאניאנית בקליניקה של הפסיכואנליטיקאי כמו גם מקצועות טיפול נפשי אחרים. הפרקים בספר מחולקים לאתיקה, יחסי העברה, סימפטום, טראומה, דיכאון, חרדה, דיאגנוזות וסוף טיפול. הספר תורגם לאנגלית.
  • Lacanian Treatment, Psychoanalysis for Clinicians (2018) by Routledge NY.
  • חיים בשפה, חיים בתשוקה: שיחה על פסיכואנליזה לאקאניאנית (2019) רסלינג בשיתוף עם אסתר פלד. הספר עוסק בעיקר בחיים מנקודת המבט של הפסיכואנליזה הלאקאניאנית ומתבונן על היבטים שונים של החיי: ילדות ויחסי הורים וילדים, אהבה רומנטית, מיניות ומוות, וצורות הסבל האנושי: נוירוזות, דיכאון, חרדה ועוד. הספר דן באתיקה של החיים הנבחרת על ידי כל סובייקט, בשאלות ההקשורות בבחירה ובהתחמקות ממנה. איזה אדם את או אתה רוצים להיות?
  • פרדוקסים בפסיכואנליזה לאקאניאנית[3] (2020) בהוצאת רסלינג. הספר עוסק בין השאר בפרדוקסים הבאים: טיבו של געגוע (נוכחותו של האובייקט בהיעדרו); שלמותו של הלב השבור (קיומו של הסובייקט סביב החסר שמגדיר אותו); דחפים (משביעם רעב ומרעיבם שבע) וייסורי מצפון (צדיק ורע לו). לצד זאת עולות שאלות עקרוניות, כמו למשל במה מותר האדם, כיצד הופך האין ליש, כיצד הופכת תשוקה לסיפוק, ומה מגשר על התהום בין דיבור למעשה?

יישומים דיגיטליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  • Living Software (2000) מנהל תוכן ביישום Alive and well פיתוח תוכן לממשק עזרה עצמית נפשית ברשת האינטרנט.
  • Fractal Scrip (2015) מייסד ושותף במיזם ליישומים של פרופילאות אינדיבידואלית וסוציולוגית על בסיס סמנטי NLP.
  • NotAlone (2017) שותף. יצירת צ'אט-בוט Kristi לעזרה עצמית למניעת אובדנות בקרב נוער ומבוגרים צעירים. NotAlone.App
  • Anxiety Free (2019) מייסד ושותף בחברה לבניית יישומים לעזרה עצמית להתמודדות עם חרדת למידה וחרדת בחינות.

לקריאה נוספת

[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הרצאותיו

מאמריו

על כתביו

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ מספר רישיון 27-4408
  2. ^ היסטוריית הפרס - 2011. אתר פרס גפן
  3. ^ יהודה ישראלי, פרדוקסים בפסיכואנליזה לאקאניאנית, תל אביב, ישראל: רסלינג, 2020