לדלג לתוכן

מי יכול על ישראל

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
מי יכול על ישראל
סמליל התוכנית
סמליל התוכנית
סוגה שעשועון טלוויזיה
בימוי אמיר אוקרייניץ
מנחים אייל קיציס, לירון ויצמן
ארץ מקור ישראלישראל ישראל
שפות עברית
מספר עונות 1
מספר פרקים 6
הפקה
מפיק גלעד מלכין
מפיק אחראי: אורי דיקשטיין
עורכים רונן הוברמן
שידור
רשת שידור שידורי קשת, ערוץ 2
תקופת שידור מקורית 3 בספטמבר 2017
9 באוקטובר 2017[1]
קישורים חיצוניים
אתר התוכנית

מי יכול על ישראל הוא שעשועון טלוויזיה ישראלי העוסק בידע כללי, ש-6 תוכניות שלו שודרו בערוץ 2, במסגרת שידורי קשת, בחודשים ספטמבר-אוקטובר 2017[1]. מנחה התוכנית הוא אייל קיציס.

מבנה השעשועון

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בראשית התוכנית מוצגות למתמודד 50 קבוצות שכל אחת מהן מורכבת מישראלים בעלי עיסוק זהה, תחום עניין או תחביב משותף. המחשב בוחר עבור המתמודד אוטומטית 10 קבוצות שהוא ישחק מולן.

על המסך מוצגים למתמודד שבעה נושאים שעליהם ישאל עד עשר שאלות בכל נושא. כאשר מוצג לו הנושא הראשון, המתמודד צריך לבחור קבוצה להתמודד מולה במטרה לענות יותר תשובות נכונות מממוצע מספר התשובות הנכונות שענו משתתפי הקבוצה באותו נושא. אם יצליח לענות על יותר תשובות מהממוצע של חברי הקבוצה, יחשב הדבר ל"ניצחון עליה", והוא יוכל להמשיך לשחק.

לאחר שבחר קבוצה, המחשב יספר למתמודד פרט על הקבוצה, ויוצג לו ממוצע כמות התשובות הנכונות שכל אנשי הקבוצה ענו (מתוך 10). אחרי שידע מה הממוצע, יוצגו התשובות לשאלות באותו נושא. לכל השאלות בסבב תהינה שלוש תשובות זהות, מתוכן יהיה על המשתתף לבחור את התשובה הנכונה לכל שאלה. אם הצליח "לנצח את הקבוצה", יוכל המתמודד להמשיך בשעשועון. אם יפסיד, השעשועון יסתיים עבורו והוא יחזור לביתו ללא פרס כלשהו. על כל קבוצה שינצח הוא יקבל סכום כסף שיגדל, והזמן הקצוב שיעמוד לרשותו למענה על השאלות יתקצר.

לאחר שמוצג למתמודד ממוצע התשובות הנכונות של הקבוצה שבחר, תנתן לו האפשרות לבחור אם להשתמש בכפתור גלגל ההצלה. אם יבחר להשתמש בו, המתמודד יוכל לבחור קבוצה אחרת, לשמוע את ממוצע התשובות הנכונות שענתה, ואז לבחור להתמודד מול הקבוצה עם ממוצע מספר התשובות הנכונות הנמוך יותר.

בנוסף למתמודד באולפן, גם הצופים בבית משתתפים בשעשועון בזמן אמת בעזרת יישומון. היישומון מתעדכן בזמן אמת ומציג את אותן השאלות המוצגות על המסך באולפן גם על מסך הטלפון החכם של כל צופה, כך שבפועל הצופים בבית הופכים לפעילים ומתמודדים גם הם במשחק. לאורכה של התוכנית אשר הוקלטה מראש גם היו חלקים ששודרו בשידור חי ישירות מחדר המצב, שם המנחה לירון ויצמן הציגה על גבי מסך את אחוזי ההצלחה של הצופים בבית ששיחקו בזמן התוכנית ביישומן על פי תחומי עיסוק של הצופים או מיקום מגורים.

מספר שאלה (נושא) סכום כסף זמן קצוב (דרגת קושי)
נושא 1 2,500 שקלים דקה וחצי (90 שניות)
נושא 2 5,000 שקלים דקה וחצי (90 שניות)
נושא 3 10,000 שקלים דקה וחצי (90 שניות)
  • נקודת פרישה בה רשאי המתמודד לפרוש עם הסכום שצבר
  • אם המתמודד יבחר להמשיך, המחשב יוריד את 2 הקבוצות החלשות שנשארו וישאיר אותו עם 5 קבוצות
נושא 4 30,000 שקלים דקה ורבע (75 שניות)
נושא 5 40,000 שקלים דקה ורבע (75 שניות)
נושא 6 50,000 שקלים דקה ורבע (75 שניות)
  • נקודת פרישה בה רשאי המתמודד לפרוש עם הסכום שצבר
  • אם המתמודד לא השתמש בגלגל ההצלה עד כה, המחשב יוריד לו את הקבוצה החזקה מבין השתיים והוא יתמודד מול הקבוצה החלשה על 150,000 שקלים.
נושא 7 150,000 שקלים דקה (60 שניות)
נושא 8 500,000 שקלים דקה (60 שניות)

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]