יד טבנקין – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
אין תקציר עריכה
מ ניסוח
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:PikiWiki Israel 15355 Tabenkin Institute in Ramat Efal.JPG|250px|ממוזער|שמאל|בית יד טבנקין]]
[[קובץ:PikiWiki Israel 15355 Tabenkin Institute in Ramat Efal.JPG|250px|ממוזער|שמאל|בית יד טבנקין]]


'''יד טבנקין''' (ע"ש [[יצחק טבנקין]]) הוא [[עמותה]] רשומה, הפועלת כמרכז המחקרי, הרעיוני והתיעודי של [[התנועה הקיבוצית]]. מטרתו היא לשמר את הזיכרון ההיסטורי של התנועה הקיבוצית ולחקור את קורותיה בעבר ובהווה. המרכז עוסק במחקר ובהוצאה לאור ומקיים ימי עיון, כנסים וסמינרים. בית יד טבנקין ממוקם בקמפוס [[סמינר אפעל]] ב[[רמת אפעל]]. במקום נמצאת גם מצבתו המקורית של [[בר בורוכוב]].
'''יד טבנקין''' (ע"ש [[יצחק טבנקין]])זו [[עמותה]] רשומה, הפועלת כמרכז למחקר ותיעוד של [[התנועה הקיבוצית]]. מטרתה לשמר את הזיכרון ההיסטורי של התנועה הקיבוצית ולחקור את קורותיה בעבר ובהווה. בנוסף למחקר, המרכז הוא גם הוצאה לאור המפיצה ספרים של מומחים בתחום. המרכז מקיים ימי עיון, כנסים וסמינרים. בית יד טבנקין ממוקם בקמפוס [[סמינר אפעל]] ב[[רמת אפעל]]. במקום נמצאת גם מצבתו המקורית של [[בר בורוכוב]].


== היסטוריה ==
== היסטוריה ==
יד טבנקין נוסד ב-[[1971]] על ידי קבוצת חברים מתוך [[הקיבוץ המאוחד]]. ב-[[1979]] נבנה הבית שבו מתקיימת פעילות המוסד, וב-[[1981]] נרשם כעמותה. כמו כן הוקמה קרן המבטיחה את קיומו של המוסד. בין חבריה הראשונים של העמותה נמנו [[יעקב זק]], [[משה אולניק]], [[פטר גלבוע]], [[ישראל גלילי]], [[זאב כץ]], [[אליעזר לוין]], [[זאב צור]], [[יעקב צור]], [[יוסקה רבינוביץ]], [[דני רוזוליו]], [[יצחק תמיר (סטופה)]], [[צבילי בן משה]].
עמותת יד טבנקין נוסדה בשנת [[1971]] על ידי קבוצת חברים מתוך [[הקיבוץ המאוחד]]. ב-[[1979]] נבנה הבית שבו מתקיימת פעילות המוסד, וב-[[1981]] היא נרשמה כעמותה. כמו כן הוקמה קרן המבטיחה את קיומה של העמותה על כל מרכיביה. בין חבריה הראשונים של העמותה נמנו [[יעקב זק]], [[משה אולניק]], [[פטר גלבוע]], [[ישראל גלילי]], [[זאב כץ]], [[אליעזר לוין]], [[זאב צור]], [[יעקב צור]], [[יוסקה רבינוביץ]], [[דני רוזוליו]], [[יצחק תמיר (סטופה)]], [[צבילי בן משה]].


ב-[[2011]] עומד בראש הוועד המנהל [[אהרון ידלין]].
ב-[[2011]] עומד בראש הוועד המנהל [[אהרון ידלין]].


== פעילות המוסד ==
== פעילות המרכז ==
יד טבנקין מחזיק [[ארכיון]] היסטורי ועכשוי של התנועות הקיבוציות השונות, כמו כן ארכיון של [[תנועת נוער|תנועות נוער]] רבות בארץ ובחו"ל. בארכיון נמצאות אף אסופות של אנשי ציבור רבים, אוספי עלונים של הקיבוצים, כרזות ומוצגים נוספים. בנוסף מקיים המרכז ספריה בעלת אוסף ייחודי בהיקפו בנושא הקיבוץ וה[[קומונה|קומונות]] בעולם, הכוללת ספרי עיון, ספרי קריאה ועיתונים.
במרכז יד טבנקין קיים [[ארכיון]] היסטורי ועכשווי של התנועות הקיבוציות השונות, כמו כן ארכיון של [[תנועת נוער|תנועות נוער]] רבות בארץ ובחו"ל. בארכיון נמצאות אסופות של אנשי ציבור רבים, אוספי עלונים של הקיבוצים, כרזות ומוצגים נוספים. במרכז קיימת ספריה בעלת אוסף ייחודי בהיקפו בנושא הקיבוץ וה[[קומונה|קומונות]] בעולם, הכולל ספרי עיון, ספרי קריאה ועיתונים.


יד טבנקין מקיים מחקר מקיף בנושאי התנועה הקיבוצית ומדעי החברה, הן היסטורי והן עכשוי. כמו כן, הוא מחזיק הוצאה לאור שפרסמה מעל 80 ספרים ומוציאה עלון רבעוני. המרכז מעניק מלגות עידוד לעבודות מחקר ועיון.
יד טבנקין מקיים מחקר מקיף בנושאי התנועה הקיבוצית ומדעי החברה, הן בתחום ההיסטורי והן העכשווי. כמו כן, המרכז הוא גם הוצאה לאור שפרסמה מעל 80 ספרים ומוציאה עלון רבעוני. המרכז מעניק מלגות עידוד לעבודות מחקר ועיון.


בסמינר אפעל מתקיימים ימי עיון, סדנאת וכנסים בנושא האגודה השיתופית. הסמינר אף מסייע לארגונים [[קואופרטיב]]ים ולקבוצות המעוניינות להקים אגודה שיתופית.
בסמינר אפעל מתקיימים ימי עיון, סדנאת וכנסים בנושא האגודה השיתופית. הסמינר מסייע ומייעץ לארגונים [[קואופרטיב]]ים ולקבוצות המעוניינות להקים אגודה שיתופית.


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==

גרסה מ־21:36, 28 באפריל 2014

בית יד טבנקין

יד טבנקין (ע"ש יצחק טבנקין)זו עמותה רשומה, הפועלת כמרכז למחקר ותיעוד של התנועה הקיבוצית. מטרתה לשמר את הזיכרון ההיסטורי של התנועה הקיבוצית ולחקור את קורותיה בעבר ובהווה. בנוסף למחקר, המרכז הוא גם הוצאה לאור המפיצה ספרים של מומחים בתחום. המרכז מקיים ימי עיון, כנסים וסמינרים. בית יד טבנקין ממוקם בקמפוס סמינר אפעל ברמת אפעל. במקום נמצאת גם מצבתו המקורית של בר בורוכוב.

היסטוריה

עמותת יד טבנקין נוסדה בשנת 1971 על ידי קבוצת חברים מתוך הקיבוץ המאוחד. ב-1979 נבנה הבית שבו מתקיימת פעילות המוסד, וב-1981 היא נרשמה כעמותה. כמו כן הוקמה קרן המבטיחה את קיומה של העמותה על כל מרכיביה. בין חבריה הראשונים של העמותה נמנו יעקב זק, משה אולניק, פטר גלבוע, ישראל גלילי, זאב כץ, אליעזר לוין, זאב צור, יעקב צור, יוסקה רבינוביץ, דני רוזוליו, יצחק תמיר (סטופה), צבילי בן משה.

ב-2011 עומד בראש הוועד המנהל אהרון ידלין.

פעילות המרכז

במרכז יד טבנקין קיים ארכיון היסטורי ועכשווי של התנועות הקיבוציות השונות, כמו כן ארכיון של תנועות נוער רבות בארץ ובחו"ל. בארכיון נמצאות אסופות של אנשי ציבור רבים, אוספי עלונים של הקיבוצים, כרזות ומוצגים נוספים. במרכז קיימת ספריה בעלת אוסף ייחודי בהיקפו בנושא הקיבוץ והקומונות בעולם, הכולל ספרי עיון, ספרי קריאה ועיתונים.

יד טבנקין מקיים מחקר מקיף בנושאי התנועה הקיבוצית ומדעי החברה, הן בתחום ההיסטורי והן העכשווי. כמו כן, המרכז הוא גם הוצאה לאור שפרסמה מעל 80 ספרים ומוציאה עלון רבעוני. המרכז מעניק מלגות עידוד לעבודות מחקר ועיון.

בסמינר אפעל מתקיימים ימי עיון, סדנאת וכנסים בנושא האגודה השיתופית. הסמינר מסייע ומייעץ לארגונים קואופרטיבים ולקבוצות המעוניינות להקים אגודה שיתופית.

קישורים חיצוניים