תגובת סיפוח – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
תרגום מויקי אנגלית
 
Felagund-bot (שיחה | תרומות)
בוט - מחליף 'דוגמא' ב'דוגמה'
שורה 6: שורה 6:
קיימות גם תגובות סיפוח לא קוטביות, כמו [[סיפוח רדיקלי]].
קיימות גם תגובות סיפוח לא קוטביות, כמו [[סיפוח רדיקלי]].


תגובות סיפוח מתרחשות רק במולקולות בעלות קשר לא-יחיד ([[קשר כפול]], או [[קשר משולש]]), בין [[פחמן]] לפחמן, או בין פחמן לחומר אחר, כמו [[חמצן]] (C=O) או [[חנקן]] (C=N). תגובת הסיפוח היא התגובה ההפוכה ל[[תגובת אלימינציה]]. דוגמא לכך היא תגובת ה[[הידרטציה]] של [[אלקן]], ההפוכה לתגובת ה[[דה-הידרטציה]] של [[כהל]].
תגובות סיפוח מתרחשות רק במולקולות בעלות קשר לא-יחיד ([[קשר כפול]], או [[קשר משולש]]), בין [[פחמן]] לפחמן, או בין פחמן לחומר אחר, כמו [[חמצן]] (C=O) או [[חנקן]] (C=N). תגובת הסיפוח היא התגובה ההפוכה ל[[תגובת אלימינציה]]. דוגמה לכך היא תגובת ה[[הידרטציה]] של [[אלקן]], ההפוכה לתגובת ה[[דה-הידרטציה]] של [[כהל]].


[[קטגוריה:תגובות כימיות|סיפוח, תגובת]]
[[קטגוריה:תגובות כימיות|סיפוח, תגובת]]

גרסה מ־21:10, 11 בדצמבר 2006

בכימיה, תגובת סיפוח היא תגובה בה שתי מולקולות אורגניות מתחברות ליצירת מולקולה אחת, גדולה יותר. קיימים שני סוגים של תגובות סיפוח קוטביות:

קיימות גם תגובות סיפוח לא קוטביות, כמו סיפוח רדיקלי.

תגובות סיפוח מתרחשות רק במולקולות בעלות קשר לא-יחיד (קשר כפול, או קשר משולש), בין פחמן לפחמן, או בין פחמן לחומר אחר, כמו חמצן (C=O) או חנקן (C=N). תגובת הסיפוח היא התגובה ההפוכה לתגובת אלימינציה. דוגמה לכך היא תגובת ההידרטציה של אלקן, ההפוכה לתגובת הדה-הידרטציה של כהל.