קורבן עוף – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
אין תקציר עריכה
Yonidebot (שיחה | תרומות)
מ בוט החלפות: לעתים;
שורה 1: שורה 1:
ב[[יהדות]] '''קורבן עוף''' הוא [[קורבן (יהדות)|קורבן]] הבא מ[[תור (עוף)|תור]]ים או מ[[בן יונה|בני יונה]], אותו מביאים ל[[בית המקדש]] אנשים שונים המחויבים בו. קורבן העוף יכול לבוא כעוף בודד בפני עצמו, כאשר הוא מובא כעולת נדבה או לקורבן הגר<ref>לדעת ה[[רמב"ם]] ניתן להביא עוף גם כ[[עולת ראייה]].</ref>. לעיתים הוא בא בזוג ממין זהה, המכונה בשם 'קן', ומתוכו עוף אחד הוא [[קורבן חטאת]], ועוף שני הוא [[קורבן עולה]], המכונים בהתאמה 'חטאת העוף' ו'עולת העוף'.
ב[[יהדות]] '''קורבן עוף''' הוא [[קורבן (יהדות)|קורבן]] הבא מ[[תור (עוף)|תור]]ים או מ[[בן יונה|בני יונה]], אותו מביאים ל[[בית המקדש]] אנשים שונים המחויבים בו. קורבן העוף יכול לבוא כעוף בודד בפני עצמו, כאשר הוא מובא כעולת נדבה או לקורבן הגר<ref>לדעת ה[[רמב"ם]] ניתן להביא עוף גם כ[[עולת ראייה]].</ref>. לעתים הוא בא בזוג ממין זהה, המכונה בשם 'קן', ומתוכו עוף אחד הוא [[קורבן חטאת]], ועוף שני הוא [[קורבן עולה]], המכונים בהתאמה 'חטאת העוף' ו'עולת העוף'.


קורבן עוף בא רק בתור קורבן עולה או קורבן חטאת, וכקורבן חטאת הוא בא רק כ[[קורבן חובה]] ולא כ[[קורבן נדבה]].
קורבן עוף בא רק בתור קורבן עולה או קורבן חטאת, וכקורבן חטאת הוא בא רק כ[[קורבן חובה]] ולא כ[[קורבן נדבה]].

גרסה מ־13:26, 14 במרץ 2010

ביהדות קורבן עוף הוא קורבן הבא מתורים או מבני יונה, אותו מביאים לבית המקדש אנשים שונים המחויבים בו. קורבן העוף יכול לבוא כעוף בודד בפני עצמו, כאשר הוא מובא כעולת נדבה או לקורבן הגר[1]. לעתים הוא בא בזוג ממין זהה, המכונה בשם 'קן', ומתוכו עוף אחד הוא קורבן חטאת, ועוף שני הוא קורבן עולה, המכונים בהתאמה 'חטאת העוף' ו'עולת העוף'.

קורבן עוף בא רק בתור קורבן עולה או קורבן חטאת, וכקורבן חטאת הוא בא רק כקורבן חובה ולא כקורבן נדבה.

המחויבים בקורבן עוף

בספר ויקרא מובאים מקרים שונים בהם יש להביא קן לקרבן:

קינים שנתערבו

ישנו הבדל משמעותי בין דיני חטאת העוף לבין דיני עולת העוף, ולכן הייתה חשיבות בהבדלה ביניהם ובמניעת עירבובם. מסכת קינים עוסקת במקרים שונים בהם התערבבו הקינים כך שאין ידוע איזו עוף הוא חטאת העוף ואיזו הוא עולת העוף.

ראו גם


הערות שוליים

  1. ^ לדעת הרמב"ם ניתן להביא עוף גם כעולת ראייה.
ערך זה הוא קצרמר בנושא יהדות. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.