לדלג לתוכן

מיכאיל ייגורוב

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
מיכאיל ייגורוב
Михаил Алексеевич Егоров
לידה 5 במאי 1923
ברית המועצותברית המועצות מחוז סמולנסק, ברית המועצות
פטירה 20 ביוני 1975 (בגיל 52)
ברית המועצותברית המועצות מחוז סמולנסק, ברית המועצות
מקום קבורה Memory Of Heroes square עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ברית המועצות עריכת הנתון בוויקינתונים
השתייכות הצבא האדום
תקופת הפעילות 19411947 (כ־6 שנים)
דרגה סרג'נט (דרגה) עריכת הנתון בוויקינתונים
פעולות ומבצעים
מלחמת העולם השנייה
עיטורים

גיבור ברית המועצות גיבור ברית המועצות (8 במאי 1946)
עיטור לנין עיטור לנין
עיטור הדגל האדום עיטור הדגל האדום
עיטור המלחמה הפטריוטית הגדולה מדרגה שנייה עיטור המלחמה הפטריוטית הגדולה
עיטור הכוכב האדום עיטור הכוכב האדום

עיטור התהילה עיטורי התהילה (2)
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

מיכאיל אלכסייביץ' ייגורוברוסית: Михаи́л Алексе́евич Его́ров;‏ 5 במאי 192320 ביוני 1975) היה חייל בצבא האדום. הוא מפורסם בשל כך שזכה להניף את דגל הניצחון על הרייכסטאג עם סיומה של כיבוש ברלין במלחמת העולם השנייה, ב-30 באפריל 1945, בשעה 21:50.

ייגורוב נולד למשפחת איכרים בכפר ירמושנקי שבמחוז סמולנסק. מגיל צעיר עבד בקולחוז. ביולי 1941 נכבש האזור, בו נמצא הכפר, בידי הצבא הגרמני. ייגורוב הצטרף אל יחידת הפרטיזנים, אשר הורכבה מבני המקום. הוא נדד יחד עם הפרטיזנים אל מזרח בלארוס, שם לחם בנאצים במשך כ-3 שנים. בקיץ 1944, במהלך מבצע בגרטיון שוחרר האזור על ידי הצבא האדום. בדצמבר 1944 גויס ייגורוב לשירות הצבאי. הוא הוצב כלוחם בפלוגת הסיור של דיוויזיית הרובאים ה-150. נטל חלק במבצע ויסלה-אודר. ב-30 באפריל 1945, בעת הקרב על ברלין השתתפה יחידתו של ייגורוב, רגימנט חי"ר 79 של הדיוויזיה, בכיבוש הרייכסטאג. מיכאיל ייגורוב, יחד עם שני לוחמים נוספים (סמל מליטון כנתריה וקצין פוליטי אלכסיי ברסט) הניפו את הדגל האדום על גג הרייכסטאג. על מעשה זה הוענק לכנתריה וייגורוב תואר גיבור ברית המועצות.

בשנת 1947 השתחרר משירות הצבאי וחזר לכפר הולדתו. בהמשך עבר להצגורר בעיר רודניה, בה עבד במפעל לייצור שימורים. הרבה לנסוע ברחבי מחוז סמולנסק עם הרצאות על כיבוש הרייכסטאג. במאי 1965 יחד עם מליטון כנתריה, פתח את מצעד יום הניצחון במוסקבה.

מיכאיל ייגורוב נספה בתאונת דרכים ב־20 בינוי 1975, כאשר משאית התנגשה ברכב הפרטי, בו הוא נהג. הוא נקבר בפארק הזיכרון לגיבורים, צמוד לחומת המבצר של סמולנסק. ביתו הפרטי הפך למוזיאון לזכרו.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מיכאיל ייגורוב בוויקישיתוף