משחקיית וידאו
יש לשכתב ערך זה. ייתכן שהערך מכיל טעויות, או שהניסוח וצורת הכתיבה שלו אינם מתאימים. | |
משחקיית וידאו היא מתחם שבו נמצאות מכונות משחק אלקטרוניות שונות שניתן להפעילן לאחר הכנסת אסימוני משחק או העברת כרטיס אלקטרוני נטען בחלק מהמקרים. הן האסימונים והן הכרטיס האלקטרוני ניתנים לרכישה תמורת כסף.
היסטוריה
[עריכת קוד מקור | עריכה]הרעיון של משחקיות הווידאו קיים כבר עשרות שנים. סביב שנות השמונים ניתן להצביע על כניסתן לסביבה של מרכזי הקניות כאמצעי נוסף להעסקת הילדים לצד המשחקייה המכילה מתקנים, המיועדת לרוב לקהל צעיר יותר, ואכן ניתן לראות שהקהל העיקרי של המשחקיות מורכב ממשפחות. בסופי-שבוע, התפוסה במשחקיות עשויה להכניס לקופת המפעילים כסף רב. לעיתים, משתפות המשחקיות פעולה עם מתחמי משחק אחרים, בעיקר באולינג, וכך ישנה אפשרות למשפחות לרכוש חבילה עם מפעילים המיועדת לשני המתחמים, כגון בימי-הולדת.
המעבר לכרטיס מגנטי
[עריכת קוד מקור | עריכה]במשך שנים, אסימונים וכרטיסיות נייר היוצאות מהמכונות עם כל זכייה היו חלק מנוף המשחקיות בארץ ובעולם. באופן הדרגתי מוחלפים האסימונים בכרטיס מגנטי נטען וכרטיסיות-הנייר בכרטיסים הנטענים ישירות על גבי הכרטיס. בסינמה-סיטי גלילות, למשל, משתמשים (נכון לכתיבת הערך) במכונות המניבות כרטיסיות נייר. ייתכן והשינוי נובע מסיבות אקולוגיות או מהסיבה שכרטיסיות נתקעות לעיתים קרובות במכונה ומצריכות התעסקות-יתר של מתקנים בסביבת המשחק.
המשחקיות בימי המסכים האישיים
[עריכת קוד מקור | עריכה]נכון לכעת, עדיין יש ביקוש למשחקיות ולשהייה בהן, גם בימים שבהם לכל אחד ישנה אפשרות לשחק במכשיר הנייד שלו במשחקים מתוחכמים לא פחות מאלה שבמשחקיות. בשנות ה-90 אכן נדמה היה שהביקוש המדובר רב יותר מהסיבות שהוזכרו. עם-זאת, כיום ישנן יותר משחקיות מבעבר והתרחבותן ההדרגתית ממשיכה להביא קהל סקרן לצד לקוחות קבועים שלא יוותרו על ביקור במשחקייה השכונתית שבקניון הקרוב. ייתכן ואחת הסיבות לכך היא נוסטלגיה - השהייה במשחקיות כחוויה מתמשכת, אך נדמה שהסיבה העיקרית לכך היא החוויה ההמונית של התרוצצות ממכונה למכונה לצד אנשי צוות שניתן להיעזר בהם בכל שאלה ובעיה.
מכונות משחקים בולטות
[עריכת קוד מקור | עריכה]- מכונת הכדורסל: על השחקן לזרוק כדורים לסל שמדי-פעם גם זז בזמן קצוב, לרוב בין 30 שניות לדקה. כאשר הסל נייח, כל קליעה מזכה את השחקן ב-2 נקודות. כאשר הסל זז, כל קליעה מזכה את השחקן ב-3 נקודות. מעבר לשלב הבא מותנה במכסת נקודות מינימלית שיש לעבור-עד השלב האחרון. ניתן לשחק במצב יחיד או עם שחקן נוסף. שיא המכונה מופיע על צג ומשתנה בהתאם להשתנות השיא בפועל.
- פינבול: ידוע גם כ"פליפר", מכונה שבה יש לשלוט בכדור המוכנס למכונה תוך תמרונו בין מכשולים, גומות ומסילות שונות באמצעות הטיית הלוח ו/או הפעלת מלכודות. זמן שהייתו במכונה וכניסותיו למסלולים שונים מזכים את השחקן בעוד נקודות. לעיתים ניתן לזכות ב"פסילה" נוספת. לרשותו של השחקן, בדרך כלל, שלוש כאלה. יציאת הכדור מהשטח המוגדר מובילה לאיבוד פסילה. לרוב, מכונה זו אינה מזכה את השחקן בכרטיסים.
- מד כוח אגרוף/פטיש/כדור: ניקוד וכרטיסים מוענקים לשחקן בהתאם לעוצמת המכה שנותן השחקן לעצם כלשהו. לרוב, ניתנות לשחקן שתי הזדמנויות לעשות ככל יכולתו. מהמכונות היחידות שיש להיזהר כאשר משתמשים בהן.
- סימולטורים: אקדחים, מכוניות, אופנועים ומטוסים: תוכל להרגיש שזה הדבר האמיתי בעזרת מסך עם קולות והתרחשויות המנסים לדמות מציאות כלשהי, שבה, במצב "גוף ראשון", השחקן לוקח חלק.
- מכונות "הימורים": מכונות שבהן מספר לחיצות על כפתורים עשויות לזכות את השחקן בכרטיסים, אך לרוב מובילות להוצאת כסף ללא תמורה. באות עם נושאים שונים כמאכלים, דמויות ממשחקי-וידאו וחיות. בחלק מהמכונות משולב משחקון, לרוב מעולם התוכן של ספורט. לרוב, במכונות מסוג זה אין השחקן זוכה בניקוד או בכרטיסים רבים וההסתברות לזכייה בעלת ערך נמוכה. עם זאת, ניתן לראות שאנשים נוהגים לנסות בכל-זאת בתקווה לזכות בפרס הגדול.
- הוקי-אוויר: מכונות אלה, מהנפוצות ביותר (שניתן גם לרכוש בגרסה ביתית ממוזערת כפרס זכייה עובדות על עקרון פשוט יחסית: דיסקית אחת, שני מחבטים הדומים לדסקית אך מכילים בליטה לאחיזה ומגרש בעל שני שערים. על כל שחקן להכניס את הדיסקית לשער ("גול") של יריבו. לרוב, משחקים עד מספר שערים כלשהו או עד תום הזמן המוקצב. משחק זה אינו מזכה את השחקן בפרסים.
רכישת פרסים
[עריכת קוד מקור | עריכה]השחקן יכול להחליט לשמור את הכרטיסים שהרוויח לפעם הבאה או לרכוש בחלק מהם פרסים שגודלם, מורכבותם ואורך "חייהם" משתנה בהתאם למחיר בכרטיסים שיש להוציא עליהם. כדור למשחק, למשל, יעלה על פי רוב יותר מאוסף מדבקות, שיעלה יותר מבלון, שיעלה פחות-או-יותר כגומי-לעיסה (מסטיק) אחד. ישנה אפשרות למספר שחקנים לרכוש פרס על ידי חיבור הכרטיסים שכל אחד מהם הרוויח ("לשלב"). ניתן להחזיר פרסים שנבחרו ולהמירים באחרים, כל עוד לא עוברים את מכסת הכרטיסים שנצברו. כך, למשל, מי שהרוויח 500 כרטיסים לא יוכל לרכוש פרס ששוויו אפילו כרטיס אחד יותר.