חולדה ארוכת-שיער

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קריאת טבלת מיוןחולדה ארוכת-שיער
חולדה ארוכת-שיער
חולדה ארוכת-שיער
מצב שימור
conservation status: least concernנכחדנכחד בטבעסכנת הכחדה חמורהסכנת הכחדהפגיעקרוב לסיכוןללא חשש
conservation status: least concern
ללא חשש (LC)‏[1]
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
על־מחלקה: בעלי ארבע רגליים
מחלקה: יונקים
סדרה: מכרסמים
תת־סדרה: דמויי עכבר
משפחה: עכבריים
סוג: חולדה
מין: חולדה ארוכת-שיער
שם מדעי
Rattus villosissimus
וייט, 1898
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

חולדה ארוכת-שיער (שם מדעי: Rattus villosissimus) היא מין של חולדה החיה ביבשת אוסטרליה בטבע. היא ידועה בעיקר בעת שאוכלוסיות שלה התפרצו בתנאים שונים, אך מעבר לכך היא לא נחקרה.

מאפיינים[עריכת קוד מקור | עריכה]

אורכם של הזכרים עד 187 מ"מ, אורך הזנב 150 מ"מ ומשקלו עד 156 גרם. אורך הנקבות 166 מ"מ, אורך הזנב 141 מ"מ ומשקלה עד 112 גרם. חולדה זו בעלת שיער ארוך בצבע אפור ומתחתיו שערות נוספות שחורות ושערות באזור הבטן בעלי גוון אפרפר. השערות הארוכות עוזרות להגן על החלקים הפגיעים שלה. החולדה בעלת אוזניים גדולות, כפות ורודות וזנב ארוך העוזר לשמור על איזון.

היא מצויה ברחבי רוב מדינות אוסטרליה, ולאחר עונת גשמים מוצלחת האוכלוסייה מגדילה את עצמה עד למאות יחידים לדונם. אוכלוסיות מתפרצות נרשמו בניו סאות' ויילס, קווינסלנד, אוסטרליה המערבית, אוסטרליה הדרומית והטריטוריה הצפונית. היא חיה בטבע בערבות עשב, מישורים נרחבים, אזורי תת-מדבר וגם באדמות מרעה של שיבולת-שועל או דורה. לאחר ירידת גשמים היא יכולה להימצא באזורים יבשים אף יותר.

החולדה היא אוכלת כל בין השאר מעלים שונים, שורשים, זרעים וחרקים. חלק מהחוקרים מעריכים שהיא מגוונת בבשר ואף בקניבליזם. החולדה פעילה בעיקר בלילה.

לחולדה טורפים רבים, ביניהם תנשמות, דאות, שועלים ונחשים שונים וכן חתולים וכלבים שהתפראו. להגנה היא מסתתרת מרבית זמנה מתחת לקרקע או בשבילים בצמחייה גבוהה.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא חולדה ארוכת-שיער בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ חולדה ארוכת-שיער באתר הרשימה האדומה של IUCN