ריימן (סדרת משחקים)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יש לערוך ערך זה. ייתכן שהערך סובל מבעיות ניסוח, סגנון טעון שיפור או צורך בהגהה, או שיש לעצב אותו, או מפגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה.
יש לערוך ערך זה. ייתכן שהערך סובל מבעיות ניסוח, סגנון טעון שיפור או צורך בהגהה, או שיש לעצב אותו, או מפגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה.
ריימן
Rayman
כללי
תאריך הוצאה 1995 עריכת הנתון בוויקינתונים
סוגה משחק פלטפורמה
פיתוח יוביסופט מונפלייה, יוביסופט פריז, יוביסופט רומניה, יוביסופט מילאן, יוביסופט סופיה, יוביסופט קזבלנקה, יוביסופט שנגחאי עריכת הנתון בוויקינתונים
הוצאה לאור יוביסופט עריכת הנתון בוויקינתונים
ארץ מקור צרפת עריכת הנתון בוויקינתונים
דרישות תוכנה
מצבי משחק משחק וידאו למשתתף יחיד עריכת הנתון בוויקינתונים
פלטפורמות פלייסטיישן, נינטנדו גיימקיוב, iOS, Game Boy Color, Nintendo DSi, Game Boy Advance, דרימקאסט, Microsoft Windows, N-Gage, Nintendo DS, MS-DOS, נינטנדו 64, Nintendo 3DS, נינטנדו סוויץ', אטארי יגואר, Xbox One, פלייסטיישן 4, PlayStation Portable, פלייסטיישן 3, PlayStation Classic, פלייסטיישן 2, אנדרואיד, PlayStation Vita, Wii, Xbox 360, Sega Saturn, Xbox, Wii U, macOS עריכת הנתון בוויקינתונים
האתר הרשמי
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

ריימןאנגלית: Rayman, "איש הקרן") הוא זיכיון משחקי פלטפורמה שנוצר על ידי מישל אנסל מחברת יוביסופט. המשחק הראשון יצא ב-1995, ובעקבות הצלחתו פותחו סך של 45 משחקים בסדרה עבור פלטפורמות מגוונות, חלקם מעוצבים בסגנונו הייחודי של אנסל. המשחקים נקראים על שם הדמות המרכזית, ריימן. גילו אינו ידוע, הוא חי בעולם אחר והוא חסר צוואר וגפיים; לעומת זאת ראשו וכפות רגליו וידיו מחוברים לגופו. בכל משחק בזיכיון ריימן צריך להציל את עולמו מיצורים בעלי כוחות חזקים, תוך כדי איסוף כוחות, הצלת חברים וקרבות בוסים.

בעקבות הצלחת זיכיון המשחקים, הופקה סדרת טלוויזיה בשנת 1999, אך היא ירדה בשנת 2000 בעקבות אחוזי צפייה נמוכים. לסדרה הופקו 4 פרקים בלבד. בעקבות ההצלחה של פלישת הרבידים, החל פיתוח של סדרת טלוויזיה חדשה.

בנוסף, דמותו של ריימן מבצעת הופעת אורח במשחק Brawlhalla,(אנ') הנוצר על ידי Ubisoft, החברה שפיתחה את רוב משחקי ריימן.

על משחקי הסדרה[עריכת קוד מקור | עריכה]

ריימן, המשחק הראשון, מכר 900,000 עותקים במשך כשנתיים.[1] גם משחק ההמשך - "ריימן 2: הבריחה הגדולה" זכה להצלחה רבה והוערך בין הגיימרים, כשאחת הסיבות לכך היא המעבר מגרפיקה דו־ממדית לתלת־ממדית.

ריימן M, נחשב בזמנו להומוריסטי מבין משחקי הסדרה, אך זכה להצלחה פחותה מזו של המשחקים הקודמים לו.

בשנת 2003 יצא המשחק "ריימן 3: מהפכת המגה לומים" לחנויות. המשחק זכה לביקורות טובות אך אף על פי כן נחשב לאכזבה בקרב מעריצי הסדרה אשר סברו כי הוא נופל ברמתו מהמשחקים הקודמים לו. יש שטענו שההומור בו היה מוגזם ותפס את מקומם של כל הדברים האחרים הנחוצים למשחק טוב. טענה נוספת הייתה שאחת הסיבות לכך היא שמישל אנסל (מיוצרי המשחקים הקודמים בסדרה) לא היה שותף בפרויקט, ועל כן היה חסר בו את ה"רגש" של הריימן המקורי והטוב.

בשנת 2005 יצאה לחנויות גרסת ה"ריימן - נקמת המגה לומים", אשר הותאמה לקונסולת הגיים בוי אדוונס בלבד.

בסוף שנת 2006 יצא המשחק "Rayman Raving Rabbids" ("ריימן והארנבים המוטרפים"), שהותאם במיוחד לקונסולות המשחקים Nintendo Wii, אבל בהמשך הופץ גם לקונסולות משחקים אחרות. בסוף שנת 2007 יצא משחק ההמשך, "Rayman Raving Rabbids 2", ולא עבר זמן רב עד שהארנבים המככבים במשחקים אלו זכו לסדרת משחקים משלהם. משחקים אלו שונים משמעותית מהמשחקים הקודמים משום שהם מהווים אוספים של מיני-משחקים שונים המכוונים בעיקר למשחק מרובה משתתפים, זאת בשונה מהמשחקיות האופיינית לסדרת משחקי ריימן ומשחקי הפלטפורמה.

בשנת 2011 יצא לאור משחק המשך לסדרה בשם "Rayman Origins" (בעברית: "ריימן מקורות") - המשחק החזיר את הסדרה לשורשיה משום שנעשה בו שימוש בגרפיקה דו־ממדית והוחזרה בו המשחקיות מהסדרה המקורית שקדמה ל-"Raving Rabbids". המשחק נחשב מוצלח וקיבל ביקורות טובות, והוחלט לייצר המשך למשחק שהתפרסם בשנת 2013 בשם "Rayman Legends" ("אגדות ריימן"). שכלל בתוכו את כל שלבי "Rayman Origins" רק עם גרפיקה יותר חדה, ועוד עלילה ומשחקים משל עצמו.

Rayman Raving Rabbids[עריכת קוד מקור | עריכה]

משחק נוסף בסדרה, אם כי לא הקלאסי בניגוד למה שתוכנן; עוד כשהכריזה חברת יוביסופט כי היא עובדת על ריימן 3, התברר שהיא עובדת גם על משחק נוסף במקביל, כשמישל אנסל דואג להשתתף בפרויקט זה. על כן, יחד עם אכזבת ריימן 3, עדיין נותרו הציפיות והתקוות למשחקים נוספים שיחזירו לריימן את כבודו.

שמו הרשמי של המשחק נקבע ל-"Rayman - Raving Rabbids". פירוש השם בעברית אינו ברור לחלוטין: Rabbid מהווה שילוב של המילים ארנב (Rabbit) וחולה-כלבת (Rabid) באנגלית (הבחירה ככל הנראה נקבעה בשל הארנבים במשחק, שמתנהגים בתוקפנות כחולי כלבת), כך שהפירוש המלא, בתרגום חופשי, הוא: "ריימן - ארנבונים (אחוזי כלבת) הזויים" (ובגרסה העברית שיצאה "ריימן והארנבים המטורפים"). מישל אנסל, טוען כי החליט להשתמש ברשעים תורנים שונים מהרגיל, לא עוד מפלצות מפחידות ומאיימות, כי אם ארנבונים מטורפים, שמתברר כי רצו להשתלט על העולם עוד מאז תקופת המשחק הראשון. ארנבונים אלה יופיעו במגוון צורות, ולריימן תהיה דרך חדשה להילחם בהם: ניתן יהיה להלבישו בחליפות שונות לפי סוגי מוזיקה תואמים, והדבר יעזור לו להילחם בארנבונים, הרגישים מאוד למוזיקה. יכולת ייחודית נוספת תהיה האפשרות לרכב על חיות כגוון קרנפים, עכבישים, כרישים ועוד, וכך (לטענתו של אנסל) להסתובב בכל רחבי עולמו של ריימן ולהכירו מקרוב.

החברה הודיעה כי המשחק עומד להיות הומוריסטי, והדבר עורר חשש בגיימרים רבים שהתוצאה תהיה דומה לריימן 3. ברם, יוביסופט הוסיפה גם כי להומור יהיה מקום נפרד משלו במשחק, והוא רק יוסיף לו. בזאת מבקשת יוביסופט לומר שהתוצאה תהיה שונה מריימן 3.

יוצרו של ריימן, מישל אנסל, אמר כי הוא שמח לחזור ולעבוד שוב על ריימן כמו פעם, ומקווה כי המשחק הזה יחזיר לריימן את כבודו. חברת יוביסופט הבטיחה כי המשחק "יפיל את השחקנים מהרגליים". המשחק יצא בין ה-5 ל-8 בדצמבר (כל יום לקונסולה אחרת) בדצמבר 2006. גיימרים רבים קיוו שהמשחק יחזיר לגיבור חסר הגפיים את כבודו האבוד ויזכה להצלחה, לבסוף המשחק עורר תגובות חלוקות :שחקנים רבים התאכזבו מהעובדה שהמשחק הוא למעשה אוסף של עשרות משחקונים קטנים ולא משחק הרפתקאות עלילתי, אבל שחקנים אחרים טענו שמדובר במשחק חדשני וכיפי. בין היתר אתר המשחקים הישראלי Vgames העניק למשחק ציון של 68 מתוך 100 ותוכנית המשחקים הטלוויזיונית X-Play העניקה למשחק ציון 4.5 מתוך עשר. לעומת זאת המשחק זכה בכ-4 פרסים בחודשים הראשונים ליציאתו ובציון של 84 מתוך 100 שהוענק על ידי מגזין הנינטנדו הרשמי.

משחקים בסדרה[עריכת קוד מקור | עריכה]

סדרת המשחקים העיקרית[עריכת קוד מקור | עריכה]

משחקי טלפון[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • ריימן.
  • ריימן 3.
  • ריימן גולף.
  • ריימן באולינג.
  • ריימן מרוצים.
  • ריימן: הארנבים המוטרפים.
  • ריימן 2 (לאייפון, לאייפד, ולאייפוד טאץ').
  • ריימן: בריחת הג'ונגל (לאייפון, לאייפד, לאייפוד טאץ', לאנדרואיד ולwindows 8).
  • ריימן: בריחת הפיאסטה (לאייפון, לאייפד, לאייפוד טאץ', לאנדרואיד ולwindows 8).
  • הרפתקאות ריימן (לאייפון, לאייפד, לאייפוד טאץ' לאפל טי וי ולאנדרואיד).
  • ריימן מיני (ל-Apple Arcade).

חבילות הרחבה[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • ריימן זהב.
  • ריימן לנצח.
  • ריימן חוגג 10 - אוסף של שלושה משחקים מהסדרה: ריימן 2, ריימן 3 וריימן M. בגרסה למחשב נוסף משחק יצירה של ריימן 3.

משחקי חינוך[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • ריימן ג'וניור.
  • לומדים עם ריימן.
  • ריימן - משחק מוחות.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ריימן בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ Philippe Malaval, Christophe Bénaroya, Strategy and Management of Industrial Brands: Business to Business Products and Services, Springer Science & Business Media, 2001. (באנגלית)

הדמות ריימן נכנסה כ"לג'נד" (דמות) רשמית במשחק "Brawlhalla", וחבריו נכנסו בתור סקינים עבור "לג'נד" אחרים. מה שנחשב להישג, היות ששאר החברות שנכנסו עם המשחק כשותפים בעניין הזה הוציאו ביחד רק סקינים ל"לג'נדס" ולא בתור "לג'נד" בפני עצמו (מה גם, "לג'נד" עולה כסף שאפשר להשיג במשחק, כשעבור סקין צריך לשלם כסף אמיתי).