לדלג לתוכן

חיים רוסו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
חיים רוסו
חיים רוסו, 2016
חיים רוסו, 2016
לידה 19 במאי 1946 (בן 78)
תל-אביב, פלשתינה (א"י) עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
השכלה הטכניון – מכון טכנולוגי לישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
מעסיק אלביט מערכות, אל-אופ עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

חיים רוסו (נולד ב־19 במאי 1946) הוא מהנדס ישראלי, לשעבר מנהל בכיר בתעשייה הישראלית וזוכה פרס התעשייה. כיהן במשך 11 שנים כמנכ"ל חברת האלקטרו-אופטיקה אל-אופ ולאחר מכן כסגן נשיא למצוינות הנדסית וטכנולוגית בחברת אלביט מערכות, חברת האם של אל-אופ.

רוסו נולד וגדל בתל אביב. בילדותו למד בבית הספר היסודי "גרץ" ואת לימודיו התיכוניים סיים בתיכון עירוני י' ברמת אביב.

בשנת 1972 סיים לימודי תואר ראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה בטכניון ובשנת 1978 השלים לימודי תואר שני, אותם סיים בהצטיינות, גם כן בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה בטכניון.

מתגורר ברחובות. נשוי ליהודית ואב לשלוש בנות.

לאחר סיום לימודי התואר הראשון החל רוסו לעבוד בחברת אל-אופ כמהנדס אלקטרוניקה ומנהל פרויקטים. רוסו עבד בתפקיד זה כשמונה שנים ולאחר מכן התקדם לתפקידים נוספים בחברה: מנהל הפיתוח, סמנכ"ל ומנהל יחידות עסקיות כגון: ראיית לילה, חלל ולייזרים. בנוסף, היה אחראי על הפיתוח העסקי האזרחי של החברה כולה.

בשנת 1998 מונה למנכ"ל אל-אופ וכיהן בתפקיד במשך 11 שנה. בתקופת כהונתו מנתה החברה כ-1,500 עובדים והיקף המכירות השנתי שלה הגיע בתום התקופה לכ-500 מיליון דולר (כשלושה רבעים מתוך זה לייצוא). בתקופה זו פיתחה החברה מוצרים רבים בתחומי האלקטרו-אופטיקה אשר העמידו אותה בחזית הטכנולוגית והיישומית העולמית והיוו נדבך חשוב בחיזוק חוסנה הביטחוני של מדינת ישראל.

בשנת 2009 עבר רוסו לחברת אלביט מערכות, חברת האם של אל-אפ, ומונה לתפקיד סגן נשיא בכיר למצוינות הנדסית וטכנולוגית[1]. בתפקיד זה החזיק עד פרישתו לגמלאות בשנת 2015.

בנוסף, כיהן רוסו בין השנים 1995–2015 כיושב ראש מועצת המנהלים של שש חברות בנות של אלביט בישראל, אירופה והמזרח הרחוק, וכן כחבר במועצת המנהלים של חמש חברות נוספות.

בשנת 2012 הוציא לאור את הספר "המרחיק ראות" המתאר את ההיסטריה ואת חזון חברת אל-אופ מיום הקמתה, בשנת 1938, ועד לשנת 2009. בשנת 2022 הוציא לאור ביחד עם אחיותיו לבנה אשד וניצה רוסו-שטאובר את הספר "שורשים לעתיד- אהרן רוסו ,האיש ומורשתו"

פרסים וציוני דרך

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 2003 זכה רוסו ב"פרס התעשייה". בנימוקי ועדת הפרס נכתב כי הפרס הוענק לו "כאות הערכה על הצבת אל-אופ-תעשיות אלקטרו-אופטיקה בע"מ, בחזית טכנולוגיית-העל העולמית ומיצובה כמובילה עולמית באיכות ובחדשנות, על מנהיגות מטפחת, המובילה צוותים מקצועיים לפיתוחים מעוררי השתאות בכושר ההמצאה שלהם, ועל פעילות ענפה למען הקהילה גם בתחום רווחת הפרט וגם בקירוב צעירים ובני נוער לתחום התעשייה בכלל ולתעשיית ההיי-טק בפרט"[2].

במהלך התקופה בה כיהן כמנכ"ל אל-אופ, זכתה החברה פעמיים בפרס ביטחון ישראל (2005, 2007) ופעמיים בפרס האיכות הלאומי (1998, 2007).

פעילות ציבורית וחינוכית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

רוסו כיהן משנת 2016 עד שנת 2019כנציג הציבור במועצת הרשות לחדשנות במשרד הכלכלה.

בעבר כיהן כחבר המועצה הלאומית למחקר ופיתוח אזרחי במשרד המדע והטכנולוגיה (המולמו"פ). במסגרת מינוי זה, שניתן לו על ידי נשיא המדינה, שימש כיושב ראש הוועדה הלאומית לקשרי אקדמיה ותעשייה בין השנים 2008–2016.

בין השנים 2007–2014 היה רוסו יושב ראש ועדת החינוך של התאחדות התעשיינים, וכמו כן היה חבר בנשיאות איגוד תעשיות האלקטרוניקה והתוכנה בישראל, בין השנים 2004–2016. החל משנת 2019 משמש רוסו כיו"ר משותף של "פוטוניקס ישראל" -אגוד תעשיות הפוטוניקה בישראל.

בנוסף לפעילותו הציבורית, רוסו הוא פעיל מרכזי בנושא קידום החינוך המדעי-טכנולוגי במדינת ישראל. בין השנים 2008–2015 כיהן כחבר בוועד המנהל של רשת "אורט ישראל" וכיום הוא מכהן במספר תפקידים ציבוריים-חינוכיים נוספים:

  • יושב ראש הוועד המנהל של עמותת החינוך "תעשיידע" - עמותה המעודדת צעירים לבחור בלימודי מדע וטכנולוגיה. העמותה מתמקדת בחיזוק הקשר בין התלמידים, מערכת החינוך והתעשייה המקדמת בישראל ופעילה במאות בתי ספר, בכל רחבי הארץ ובכל המגזרים
  • חבר בוועד המנהל של מכון דוידסון לחינוך מדעי.

פעילות אקדמית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

רוסו פעיל גם בזירה האקדמית כמרצה בכיר נלווה בקורס "ניהול מו"פ" לתואר שני במינהל עסקים בטכניון וכן כמורה מן החוץ בקורס דומה במסגרת המסלול לתואר שני במינהל עסקים באוניברסיטת תל אביב. כמו כן מלמד את הקורס במסגרת הלימודים להנדסת מערכות במכללת אפקה וכן קורס "מצוינות בתעשייה" במסגרת לימודי תואר ראשון במכללה האקדמית רמת גן

בין השנים 2008–2016 כיהן כחבר בוועד המנהל של מכללת אפקה בתל אביב.

לקריאה נוספת

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  • חיים רוסו, המרחיק ראות – סיפור התעשייה והחזון של חברת אל-אופ, הוצאת דוקוסטורי בע"מ, 2012.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא חיים רוסו בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]