לדלג לתוכן

טדאמיצ'י קוריבאישי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
טדאמיצ'י קוריבאישי
לידה 7 ביולי 1891
האימפריה היפנית עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 26 במרץ 1945 (בגיל 53)
איוו ג'ימה, האימפריה היפנית עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום קבורה Meitoku Temple עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה יפן עריכת הנתון בוויקינתונים
השכלה
השתייכות הצבא היפני הקיסרי, חיל רגלים עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות מ-1914 עריכת הנתון בוויקינתונים
דרגה לוטננט גנרל
פעולות ומבצעים
עיטורים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

טדאמיצ'י קוריבאישייפנית: 栗林忠道;‏ 7 ביולי 189123 במרץ[דרושה הבהרה] 1945) היה לוטננט גנרל בצבא האימפריה היפנית, הידוע בשל פיקודו על הכוח היפני בקרב איוו ג'ימה.

חייו לפני המלחמה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

קוריבאישי נולד למשפחת אצולה. הוא נשלח ללמוד בקנדה ולאחר מכן כיהן כשנתיים כסגן ליועץ לענייני צבא בוושינגטון. בעקבות מסעותיו ברחבי ארצות הברית, נוכח ביכולתה התעשייתית הגבוהה, ולכן התנגד למלחמה נגדה.

הקרב באיוו ג'ימה

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ערך מורחב – קרב איוו ג'ימה

קוריבאישי נשלח על ידי ראש הממשלה הידקי טוג'ו להגן על האי איוו ג'ימה עם כ-20,000 חיילים ללא תגבורת אווירית או ימית מפני התקפה של כ-110,000 חיילים אמריקאים. בניגוד לרצון הפיקוד העליון היפני, הפקיר קוריבאישי את חופי האי כי ידע שלא ניתן יהיה להגן עליהם מול הפצצות אוויריות וימיות אמריקניות. קוריבאישי אף החליט לבנות מערכת של מנהרות ומערות תת-קרקעיות על האי. עד הקרב הושלמו כ-30 ק"מ ממנה אך התעלה הראשית, שאמורה הייתה לקשר בין הר סוריבאצ'י לבין המפקדה על צפון האי, לא נבנתה עד סופה.

בשל מערכת החפירות התנהל רוב הקרב במנהרות והיפנים הצליחו לגרום לאבדות קשות בצד האמריקני. למרות זאת, הקרב הסתיים בניצחון אמריקני וקוריבאישי נהרג לקראת סוף הקרב.

קלינט איסטווד הפיק שני סרטים על קרב איוו ג'ימה. אחד מהם, "מכתבים מאיוו ג'ימה", התמקד בצד היפני בקרב. המילה "מכתבים" מתייחסת, בין היתר, למכתבים הרבים ששלח טדאמיצ'י קוריבאישי למשפחתו במהלך ההכנות לקרב והקרב עצמו. את דמותו של קוריבאישי גילם בסרט קן ואטאנבה.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא טדאמיצ'י קוריבאישי בוויקישיתוף