ניצחון אפל – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ הסרת קטלוג כפול בין קטגוריה:סרטים אמריקאיים וקטגוריות הבנות שלה (תג) (דיון)
מ בוט החלפות: \1דייווי\2
שורה 5: שורה 5:
|תסריט=סיסי רובינסון
|תסריט=סיסי רובינסון
|עריכה=ויליאם הולמס
|עריכה=ויליאם הולמס
| שחקנים ראשיים = [[בטי דיוויס]] {{ש}} [[ג'ורג' ברנט]] {{ש}} [[המפרי בוגרט]] {{ש}} [[ג'רלדין פיצג'ראלד]] {{ש}} [[רונלד רייגן]]
| שחקנים ראשיים = [[בטי דייוויס]] {{ש}} [[ג'ורג' ברנט]] {{ש}} [[המפרי בוגרט]] {{ש}} [[ג'רלדין פיצג'ראלד]] {{ש}} [[רונלד רייגן]]
| מוזיקה = [[מקס שטיינר]]
| מוזיקה = [[מקס שטיינר]]
|צילום=ארנסט הלר
|צילום=ארנסט הלר
שורה 23: שורה 23:
|שם בשפת המקור=Dark Victory
|שם בשפת המקור=Dark Victory
|שם=ניצחון אפל}}
|שם=ניצחון אפל}}
'''ניצחון אפל''' (ב[[אנגלית]]: '''Dark Victory''') הוא [[סרט דרמה]] [[אמריקאי]] משנת [[1939]] בבימויו של [[אדמונד גולדינג]]. בסרט מככבים [[בטי דיוויס]], [[ג'ורג' ברנט]], [[המפרי בוגרט]], [[ג'רלדין פיצג'ראלד]] ו[[רונלד רייגן]]. [[תסריט]] הסרט נכתב על ידי [[סיסי רובינסון]] ומבוסס על מחזה כושל בעל אותו שם שנכתב על ידי ג'ורג' ברוואר וברטראם באלש משנת [[1934]].
'''ניצחון אפל''' (ב[[אנגלית]]: '''Dark Victory''') הוא [[סרט דרמה]] [[אמריקאי]] משנת [[1939]] בבימויו של [[אדמונד גולדינג]]. בסרט מככבים [[בטי דייוויס]], [[ג'ורג' ברנט]], [[המפרי בוגרט]], [[ג'רלדין פיצג'ראלד]] ו[[רונלד רייגן]]. [[תסריט]] הסרט נכתב על ידי [[סיסי רובינסון]] ומבוסס על מחזה כושל בעל אותו שם שנכתב על ידי ג'ורג' ברוואר וברטראם באלש משנת [[1934]].


==צוות שחקנים==
==צוות שחקנים==
* [[בטי דיוויס]] - ג'ודית' טראהן
* [[בטי דייוויס]] - ג'ודית' טראהן
* [[ג'ורג' ברנט]] - ד"ר פדריק סטיל
* [[ג'ורג' ברנט]] - ד"ר פדריק סטיל
* [[המפרי בוגרט]] - מייקל או'לארי
* [[המפרי בוגרט]] - מייקל או'לארי
שורה 38: שורה 38:
ב-[[1935]], [[דייוויד או. סלזניק]] רצה ללהק את [[גרטה גרבו]] לסרט, אך היא בחרה לשחק בסרט "[[אנה קרנינה (סרט, 1935)|אנה קרנינה]]".
ב-[[1935]], [[דייוויד או. סלזניק]] רצה ללהק את [[גרטה גרבו]] לסרט, אך היא בחרה לשחק בסרט "[[אנה קרנינה (סרט, 1935)|אנה קרנינה]]".


זה היה שיתוף הפעולה השמיני של [[בטי דיוויס]] ו[[ג'ורג' ברנט]]. בתקופת הסרט דיוויס ניהלה מערכות יחסים עם [[ויליאם ויילר]] ו[[הווארד יוז]], דבר שגרם לבעלה, האם נלסון, להגיש בקשת [[גירושין]] ממנה. בעקבות כך היא רצתה לפרוש מהסרט, אך ה[[מפיק (קולנוע וטלוויזיה)|מפיק]] [[האל וויליס]] שיכנע אותה להמשיך בחוזה הסרט. באותה שנה ברנט התגרש מ[[רות צ'טרטון]], והוא ודיוויס ניהלו מערכת יחסים שהתחילה בצילומי הסרט.
זה היה שיתוף הפעולה השמיני של [[בטי דייוויס]] ו[[ג'ורג' ברנט]]. בתקופת הסרט דייוויס ניהלה מערכות יחסים עם [[ויליאם ויילר]] ו[[הווארד יוז]], דבר שגרם לבעלה, האם נלסון, להגיש בקשת [[גירושין]] ממנה. בעקבות כך היא רצתה לפרוש מהסרט, אך ה[[מפיק (קולנוע וטלוויזיה)|מפיק]] [[האל וויליס]] שיכנע אותה להמשיך בחוזה הסרט. באותה שנה ברנט התגרש מ[[רות צ'טרטון]], והוא ודייוויס ניהלו מערכת יחסים שהתחילה בצילומי הסרט.


מפיקי הסרט החליטו להחתוך את סצנת הסיום שזכתה לביקורות קטלניות. הסצנה כללה את התחרות שבה סוסה של ג'ודית' ניצח. ובעקבות כך רואים את מייקל ([[המפרי בוגרט]]) בוכה.
מפיקי הסרט החליטו להחתוך את סצנת הסיום שזכתה לביקורות קטלניות. הסצנה כללה את התחרות שבה סוסה של ג'ודית' ניצח. ובעקבות כך רואים את מייקל ([[המפרי בוגרט]]) בוכה.
שורה 45: שורה 45:


==פרסים ומועמדויות==
==פרסים ומועמדויות==
[[בטי דיוויס]] הייתה מועמדת ל[[פרס אוסקר לשחקנית הטובה ביותר]], אך היא הפסידה ל[[ויוויאן לי]] ששיחקה ב"[[חלף עם הרוח (סרט)|חלף עם הרוח]]". [[מקס שטיינר]] היה מועמד ל[[פרס אוסקר לפסקול המקורי הטוב ביותר]], אך הוא הפסיד להרבט סטושארד שהלחין את "[[הקוסם מארץ עוץ (סרט)|הקוסם מארץ עוץ]]". הסרט עצמו היה מועמד ל[[פרס אוסקר לסרט הטוב ביותר]], אך הוא הפסיד לסרט "חלף עם הרוח".
[[בטי דייוויס]] הייתה מועמדת ל[[פרס אוסקר לשחקנית הטובה ביותר]], אך היא הפסידה ל[[ויוויאן לי]] ששיחקה ב"[[חלף עם הרוח (סרט)|חלף עם הרוח]]". [[מקס שטיינר]] היה מועמד ל[[פרס אוסקר לפסקול המקורי הטוב ביותר]], אך הוא הפסיד להרבט סטושארד שהלחין את "[[הקוסם מארץ עוץ (סרט)|הקוסם מארץ עוץ]]". הסרט עצמו היה מועמד ל[[פרס אוסקר לסרט הטוב ביותר]], אך הוא הפסיד לסרט "חלף עם הרוח".


בשנת [[2002]], הסרט דורג במקום ה-32 ברשימת "[[מאה שנים... מאה תשוקות]]" של [[מכון הסרטים האמריקאי]].
בשנת [[2002]], הסרט דורג במקום ה-32 ברשימת "[[מאה שנים... מאה תשוקות]]" של [[מכון הסרטים האמריקאי]].

גרסה מ־21:53, 22 בפברואר 2019


שגיאות פרמטריות בתבנית:סרט

פרמטרים ריקים [ אולפן ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

פרמטרים [ קישור, מפיץ, הפקה ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

ניצחון אפל
Dark Victory
כרזת הסרט
כרזת הסרט
בימוי אדמונד גולדינג
הופק בידי האל ואליס, דייוויד לואיס עריכת הנתון בוויקינתונים
תסריט סיסי רובינסון
עריכה ויליאם הולמס
שחקנים ראשיים בטי דייוויס
ג'ורג' ברנט
המפרי בוגרט
ג'רלדין פיצג'ראלד
רונלד רייגן
מוזיקה מקס שטיינר
צילום ארנסט הלר
מדינה ארצות הברית
חברת הפקה האחים וורנר, First National, Warner Bros. Pictures עריכת הנתון בוויקינתונים
חברה מפיצה האחים וורנר, נטפליקס עריכת הנתון בוויקינתונים
שיטת הפצה וידאו על פי דרישה עריכת הנתון בוויקינתונים
הקרנת בכורה 22 באפריל 1939
משך הקרנה 104 דקות
שפת הסרט אנגלית
סוגה סרט רומנטי, סרט דרמה עריכת הנתון בוויקינתונים
דף הסרט ב־IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

ניצחון אפלאנגלית: Dark Victory) הוא סרט דרמה אמריקאי משנת 1939 בבימויו של אדמונד גולדינג. בסרט מככבים בטי דייוויס, ג'ורג' ברנט, המפרי בוגרט, ג'רלדין פיצג'ראלד ורונלד רייגן. תסריט הסרט נכתב על ידי סיסי רובינסון ומבוסס על מחזה כושל בעל אותו שם שנכתב על ידי ג'ורג' ברוואר וברטראם באלש משנת 1934.

צוות שחקנים

הפקה

טלולה בנקהאד גילמה את ג'ודית' במחזה משנת 1934. המחזה היה כישלון ורץ רק 51 פעמים.

ב-1935, דייוויד או. סלזניק רצה ללהק את גרטה גרבו לסרט, אך היא בחרה לשחק בסרט "אנה קרנינה".

זה היה שיתוף הפעולה השמיני של בטי דייוויס וג'ורג' ברנט. בתקופת הסרט דייוויס ניהלה מערכות יחסים עם ויליאם ויילר והווארד יוז, דבר שגרם לבעלה, האם נלסון, להגיש בקשת גירושין ממנה. בעקבות כך היא רצתה לפרוש מהסרט, אך המפיק האל וויליס שיכנע אותה להמשיך בחוזה הסרט. באותה שנה ברנט התגרש מרות צ'טרטון, והוא ודייוויס ניהלו מערכת יחסים שהתחילה בצילומי הסרט.

מפיקי הסרט החליטו להחתוך את סצנת הסיום שזכתה לביקורות קטלניות. הסצנה כללה את התחרות שבה סוסה של ג'ודית' ניצח. ובעקבות כך רואים את מייקל (המפרי בוגרט) בוכה.

לסרט נעשו מספר אתחולים בטלוויזיה ובקולנוע.

פרסים ומועמדויות

בטי דייוויס הייתה מועמדת לפרס אוסקר לשחקנית הטובה ביותר, אך היא הפסידה לויוויאן לי ששיחקה ב"חלף עם הרוח". מקס שטיינר היה מועמד לפרס אוסקר לפסקול המקורי הטוב ביותר, אך הוא הפסיד להרבט סטושארד שהלחין את "הקוסם מארץ עוץ". הסרט עצמו היה מועמד לפרס אוסקר לסרט הטוב ביותר, אך הוא הפסיד לסרט "חלף עם הרוח".

בשנת 2002, הסרט דורג במקום ה-32 ברשימת "מאה שנים... מאה תשוקות" של מכון הסרטים האמריקאי.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ניצחון אפל בוויקישיתוף