אקו-ויקי – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ הוספת {{תב|אתר רשמי}} בקישורים חיצוניים על סמך ויקינתונים, במידה וחסרה תבנית (תג)
שורה 36: שורה 36:


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
{{אתר רשמי}}


* [http://ecowiki.org.il/ אתר אקו-ויקי]
* [http://ecowiki.org.il/ אתר אקו-ויקי]

גרסה מ־10:12, 21 בפברואר 2020

אקו-ויקי
סוג אתר אינטרנט מבוסס ויקי
תקופת הפעילות 2005–הווה (כ־19 שנים)
מייסדים העמותה לכלכלה בת קיימא
שירותים עיקריים הנגשת מידע ועידוד שיח בנושאים שונים הקשורים לקיימות ולתופעות חברתיות נוספות
אתר אקו-ויקי
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

אקו-ויקי הוא אתר אינטרנט מבוסס ויקי, שמכיל תוכן בנושאי קיימות, סביבה והגנת הסביבה, כלכלה ותופעות חברתיות נוספות, ומשמש כלי להרחבת השיח בנושאים אלה בקרב פעילים, חוקרים וכותבים. האתר מכיל כתבות אנציקלופדיות, אך גם מאמרי דעה, ספרים מתורגמים ואף מדריכים להתנהלות מקיימת.

התפעול והפיתוח, של האתר מבוצעים על ידי העמותה לכלכלה בת קיימא, ארגון ללא כוונת רווח הפועל לקדם את ישראל לכיוון של כלכלה מקיימת על ידי שינוי הדיון והמחקר הכלכלי, שינוי המדיניות הציבורית, שינוי חוקי המשחק הכלכליים ושינויים בתחומים משיקים כמו תרבות או קבלת החלטות.

רקע

הרעיון הראשוני להקמת האתר היה יצירת בסיס תוכן מלווה לקורס במכללה הכלכלית חברתית. בהמשך, החליטה העמותה לכלכלה בת קיימא לסייע בתפעול ובפיתוח האתר, ומנגישה בו את תוכניות העבודה שלה, מסכמת בו את פרוטוקולי ישיבות העמותה וכמובן ככלי מרכזי להנגשת ידע המצטבר בפעילותה.

מטרות

מטרות אתר אקו-ויקי הן:

  • להיות מקום מפגש מקוון לאנשים בעלי עניין בקידום אג'נדות שונות הקשורות לקיימות, כגון אתגרי זיהום אוויר, אלימות, אי שוויון חברתי, עוני ונושאים נוספים.
  • לאפשר במה לדיון כלכלי ביקורתי, במסגרת נרחבת יותר מן התאוריות של הכלכלה הנאו-קלאסית הרווחות כיום בלימודי הכלכלה, ומנוגדות בחלקן לתאוריות של כלכלה אקולוגית[1].
  • להנגיש כלים שונים, תאורטיים ומעשיים, לאורח חיים מקיים ופעילות חברתית בנושא.

סטטוס האתר

אקו-ויקי הוא מאגר פעיל, המכיל כיום מעל ל-3,000 ערכים אנציקלופדיים, מדריכים, ספרים ומאמרים מתורגמים ועוד. בדומה לפלטפורמות ויקי אחרות, המאגר פתוח לכתיבה לתורמי תוכן מהציבור שיכולים לכתוב בו ערכים חדשים ולתרום לערכים קיימים, אולם הדבר דורש הרשמה לאתר. עד סוף שנת 2014, הגיע מספר הצפיות הכולל של דפים באתר ל-12 מיליון. בנוסף, המאגר הוכר כפרויקט חברתי בעל השפעה רחבה וזכה בציון לשבח ב"פרס פראט" במסגרת הקטגוריה תקשורת מקומית[2].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים