ביג'נדר – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
Anaplo (שיחה | תרומות)
Anaplo (שיחה | תרומות)
מ מקור השם
שורה 1: שורה 1:
{{ארגז חול פרטי}}
{{ארגז חול פרטי}}


'''ביג'נדר''' (בי=שתיים + ג'נדר=מגדר) מתאר נטייה לנוע בין התנהגות מגדרית נשית לגברית בהתאם להקשר. המושג מוכר על ידי ה-APA תחת הקבוצה ה[[טרנסג'נדר]]ית.<ref>Schneider, M., et al. [http://www.apa.org/topics/transgender.html#whatdoes APA Task Force on Gender Identity, Gender Variance, and Intersex Conditions], 2008</ref> מחקר מ-[[1999]] שנערך על ידי מחלקת סן פרנסיסקו לבריאות הציבור הראה כי בקרב האוכלוסיה הטרנסג'נדרית, פחות מ-3% מאלה שהמין הביולוגי שלהם הוא זכר ופחות מ-8% מאלה שהמין הביולוגי שלהם הוא נקבה, מגדירים עצמם כביג'נדרים.<ref>Clements, K. [http://hivinsite.ucsf.edu/InSite?page=cftg-02-02 San Francisco Department of Public Health], 1999</ref>
'''ביג'נדר''' מתאר נטייה לנוע בין התנהגות מגדרית נשית לגברית בהתאם להקשר. מקור השם הוא מצירוף המילים: "בי" - שתיים ו-"ג'נדר" - מגדר. המושג מוכר על ידי ה-APA תחת הקבוצה ה[[טרנסג'נדר]]ית.<ref>Schneider, M., et al. [http://www.apa.org/topics/transgender.html#whatdoes APA Task Force on Gender Identity, Gender Variance, and Intersex Conditions], 2008</ref> מחקר מ-[[1999]] שנערך על ידי מחלקת סן פרנסיסקו לבריאות הציבור הראה כי בקרב האוכלוסיה הטרנסג'נדרית, פחות מ-3% מאלה שהמין הביולוגי שלהם הוא זכר ופחות מ-8% מאלה שהמין הביולוגי שלהם הוא נקבה, מגדירים עצמם כביג'נדרים.<ref>Clements, K. [http://hivinsite.ucsf.edu/InSite?page=cftg-02-02 San Francisco Department of Public Health], 1999</ref>


בעוד ש[[אינטרסקסואל]] מחזיק בזהות מגדרית אחת בהתאם לסיטואציה, ביג'נדר משנה במודע או לא במודע את ההתנהגות המגדרית שלו מבעיקר גברית לבעיקר נשית, ולהפך.
בעוד ש[[אינטרסקסואל]] מחזיק בזהות מגדרית אחת בהתאם לסיטואציה, ביג'נדר משנה במודע או לא במודע את ההתנהגות המגדרית שלו מבעיקר גברית לבעיקר נשית, ולהפך.

גרסה מ־16:00, 4 ביולי 2010

דף זה אינו ערך אנציקלופדי
דף זה הוא טיוטה של ביג'נדר.
דף זה אינו ערך אנציקלופדי
דף זה הוא טיוטה של ביג'נדר.


ביג'נדר מתאר נטייה לנוע בין התנהגות מגדרית נשית לגברית בהתאם להקשר. מקור השם הוא מצירוף המילים: "בי" - שתיים ו-"ג'נדר" - מגדר. המושג מוכר על ידי ה-APA תחת הקבוצה הטרנסג'נדרית.[1] מחקר מ-1999 שנערך על ידי מחלקת סן פרנסיסקו לבריאות הציבור הראה כי בקרב האוכלוסיה הטרנסג'נדרית, פחות מ-3% מאלה שהמין הביולוגי שלהם הוא זכר ופחות מ-8% מאלה שהמין הביולוגי שלהם הוא נקבה, מגדירים עצמם כביג'נדרים.[2]

בעוד שאינטרסקסואל מחזיק בזהות מגדרית אחת בהתאם לסיטואציה, ביג'נדר משנה במודע או לא במודע את ההתנהגות המגדרית שלו מבעיקר גברית לבעיקר נשית, ולהפך.

שימוש במונח

המונח הופיע מתוך הקהילה הטרנסג'נדרית עצמה ולא ממקור חיצוני (בניגוד למונח "טרנסקסואל" שהוגדר לראשונה בידי ארגוני בריאות נפשית).

משום שביג'נדר הוא עדיין מונח המוגדר על ידי עצמו, לא ניתן לתת מתאר של התנהגות ביג'נדרית טיפוסית. כל תיאור של ביג'נדר הוא רק דוגמה לדרך שבה אדם המגדיר את עצמו כביג'נדר יכול להיראות. למרות שקיימים דפוסי התנהגות, המאפיין הברור היחידי הוא תחושת המגדר הכפול.

אוריינטציה מינית

למרות שלעתים נדמה שזהות ביג'נדרית מוכרחה להתקיים בנוכחות זהות ביסקסואלית, זהות מגדרית ואוריינטציה מינית הם שני מונחים עצמאיים. אפשר להיות ביג'נדר ולא ביסקסואל, או להיות ביסקסואל ולא להיות ביג'נדר.

עבור חלק מהביג'נדרים, תויות כמו הומוסקסואל, לסבית או ביסקסואל יכולים להיות פחות רלוונטיות או מספקים בגלל התרכזותם בסקס פיזיולוגי. אנשים מסוימים מעדיפים מונחים שמפנים למגדר, בעוד שאחרים מעדיפים לא לציין אוריינטציה מינית בכלל. משום שביג'נדר הוא מונח הקשור למגדר, לא לארוטיקה, ביג'נדר יכול להיות גם א-מיני.

תרבות פופולרית

בעוד שזמרים כמו דייוויד בואי ובוי ג'ורג' ידועים בשילובם של אספקטים נשיים וגבריים, זמרים שמחליפים בין זהות גברית עיקרית לבין זהות נשית עיקרית, כמו אדי איזרד ואנני לנוקס, מתאימים יותר למונח "ביג'נדר". קרוסדרסינג היא לא תמיד קשורה לזהות מגדרית, אולם.

הערות שוליים