לדלג לתוכן

מלון רואנדה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
מלון רואנדה
Hotel Rwanda
עטיפת ה-DVD של הסרט
עטיפת ה-DVD של הסרט
בימוי טרי ג'ורג'
הופק בידי טרי ג'ורג'
תסריט טרי ג'ורג'
קייר פירסון
עריכה נעומי ג'רייט עריכת הנתון בוויקינתונים
שחקנים ראשיים דון צ'ידל
סופי אוקונדו
חואקין פיניקס
ניק נולטה
מוזיקה אנדראה גוארה, רופרט גרגסון-ויליאמס עריכת הנתון בוויקינתונים
צילום רוברט פרייז עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה דרום אפריקה, איטליה, ארצות הברית, הממלכה המאוחדת עריכת הנתון בוויקינתונים
חברת הפקה Miracle Pictures, Mikado Film, ליונס גייט אנטרטיינמנט, Kigali Films, Seamus Production, יונייטד ארטיסטס עריכת הנתון בוויקינתונים
חברה מפיצה יונייטד ארטיסטס, ליונס גייט אנטרטיינמנט
שיטת הפצה וידאו על פי דרישה עריכת הנתון בוויקינתונים
הקרנת בכורה 22 בדצמבר 2004
משך הקרנה 121 דקות
שפת הסרט אנגלית, צרפתית
סוגה סרט דרמה, סרט ביוגרפי עריכת הנתון בוויקינתונים
תקציב 17.5 מיליון דולר
הכנסות באתר מוג'ו hotelrwanda
פרסים
  • פרס האקדמיה האירופית לקולנוע למלחין הטוב ביותר (אנדראה גוארה, רופרט גרגסון-ויליאמס)
  • מועצת ביקורת הקולנוע האמריקנית: עשרת הסרטים הטובים ביותר
  • Producers Guild Stanley Kramer Award עריכת הנתון בוויקינתונים
אתר רשמי
דף הסרט ב־IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

מלון רואנדהאנגלית: Hotel Rwanda) הוא סרט דרמה אמריקאי שיצא לאקרנים בשנת 2004 ומספר את סיפור הצלתם של בני טוטסי רבים בידי פול רוזסבגינה (דון צ'ידל), מנהל מלון ברואנדה, בזמן רצח העם שהתרחש במדינה בשנת 1994. סרט זה אף זכה לכינוי "רשימת שינדלר האפריקאי", וזאת בזכות פעילותו הבלתי נגמרת של פול משבט ההוטו להציל את בני משפחתו ועוד יותר מ-1,000 בני שבט הטוטסי שמצאו מחסה במלון מילי-קולינס בניהולו. הסרט היה מועמד לפרסי אוסקר לשחקן הטוב ביותר, שחקנית המשנה הטובה ביותר והתסריט המקורי הטוב ביותר, ומכון הקולנוע האמריקאי אף בחר בו לאחד מ-100 הסרטים מעוררי ההשראה ביותר של כל הזמנים.

רקע היסטורי

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ערך מורחב – רצח העם ברואנדה

מאז ומתמיד ובעיקר מאז תקופת שלטון הקולוניאליזם הבלגי ברואנדה, נתחלקה המדינה בין רוב בני שבט הוטו למיעוט שבט הטוטסי. המתיחות בין הצדדים התלהטה ועם רצח הנשיא ז'ובנל הביארימנה לאחר חתימת הסכם השלום בין הצדדים, החלו פרעות וכוחות הוטו טבחו ללא רחם בבני שבט הטוטסי. לאחר מאה ימים של רצח המוני, תוך התעלמות מוחלטת מצד מעצמות כמו ארצות הברית, צרפת ובלגיה וכיסוי תקשורתי מורחב, התבררה התמונה הקשה.

בזמן שיחות השלום בין ההנהגה ההוטית ברואנדה למורדים הטוטסים מעבר לגבולות, מנהל פול רוזסבגינה מלון בלגי שקט. פול הוא משבט ההוטו, אך אשתו טטיאנה (סופי אוקונדו) משבט הטוטסי. נישואים אלה הם מקור לסכסוך בלתי פתור גם לדעת אחד מספקי המלון, שהוא אף אחד ממנהיגי האינטרהמאווה, מליציית הוטו רצחנית.

עם החרפת המצב הפוליטי במדינה, כאשר פול ומשפחתו צופים בשכנים וידידים נרצחים ללא רחם, נאלץ פול לשמור על קשרים טובים עם בעלי השפעה מקרב הרוצחים וכן גורמים מחוץ לרואנדה כמו כוחות האו"ם, עיתונאים וסוכנים זרים, עליהם הוא סומך כי יעזרו בשעת צרה. אולם ההתערבות החיצונית פועלת בעיקר לטובתם של שוכני המלון שאינם רואנדים, ואילו שאר הפליטים, בהם ילדים רבים מבתי יתומים נזנחים על ידי כל הגורמים החיצונים. פול נאלץ לפעול במניפולציות ושוחד של המליציות הרצחניות וקציני צבא רואנדה על מנת לשמור על חיי בני משפחתו והפליטים במלון.

כוחות האו"ם באזור, בראשות קולונל אוליבר הקנדי (ניק נולטה) אינם יכולים להושיע, הן משום חוסר בכוח אדם, והן משום שנאסר עליהם להתערב באופן פיזי במצב. כאשר כוחות אלה מצליחים כבר להימלט מהמלון, מלווים באישורי יציאה, הם נתקלים במארב של המליציות הרצחניות ונאלצים לחזור.

במאמץ אחרון, פול משכנע קצין בכיר בצבא רואנדה לעזור לפליטים להימלט, אחרת לא יעיד לטובתו לאחר המלחמה. משפחתו של פול והפליטים עוזבים בשיירה מוגנת של האו"ם אל מעבר לקווי המורדים הטוטסים וחייהם ניצלים.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מלון רואנדה בוויקישיתוף