שרק וצוקוש
![]() הלוגו של שרק וצוקוש | |
תקופת הפעילות | 2018–הווה (כ־3 שנים) |
---|---|
סוגה | היפ הופ ישראלי, טראפ |
חברת תקליטים | תאקט רקורדס, NMC |
שיתופי פעולה בולטים | סאבלימינל, טדי נגוסה, אודימן, עידן רז, מיכאל סוויסה |
חברים | |
שרק (שי הורוביץ) צוקוש (עילי רביב) | |
![]() ![]() |
שרק וצוקוש הם צמד היפ-הופ ישראלי. חברי הצמד הם שי הורוביץ (שרק) ועילי רביב (צוקוש). הצמד מנוהל על ידי קובי שמעוני (סאבלימינל).
ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]
שרק[עריכת קוד מקור | עריכה]
שי הורוביץ (מוכר בשם הבמה שרק או ShrekDiMC; נולד ב-28 בנובמבר 1995) הוא זמר וראפר ישראלי.
הורוביץ גדל למשפחה דתית לאומית ביישוב שערי תקווה שבשומרון באחת השבתות בבית חב"ד.
הורוביץ התחיל ליצור מוזיקת ראפ בגיל 14.[דרוש מקור]
שרק חבר בהרכב "כנען מיוזיק גרופ" לצד הראפרים דראפט ו-SXL.
צוקוש[עריכת קוד מקור | עריכה]
עילי רביב (מוכר בשם הבמה צוקוש; נולד ב-11 בינואר 1995)[1] הוא מפיק מוזיקלי וראפר ישראלי. רביב גדל וחי כיום בתל אביב.
הפקותיו של רביב מושפעות מסצנת הפופ וההיפ-הופ האמריקאית והלטינית.
צוקוש עבד עם אמנים רבים בהם ניתן למנות את עדי אולמנסקי, לוקץ', הלם תרבות והראפרים האמריקאים סולג'ה בוי ופטי ואפ.
לפני חיבורו של צוקוש לשרק, היה צוקוש חבר בצמד "שחר סאול וצוקוש"[2] לצד שחר סאול שביחד הוציאו מיני-אלבום אחד בשם "CongoKush".
היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]
שרק וצוקוש שיתפו פעולה פעם ראשונה בשירו של שרק "הכי יפה שפגשתי" שיצא ב-16 ביולי 2018 אותו הפיק צוקוש וביצע שרק.
ב-12 בנובמבר 2018 הוציאו שרק וצוקוש את השיר הראשון שלהם ביחד, "אבא שלה" בשיתוף הראפרים הישראלים טדי נגוסה ואסקר. חודש לאחר מכן הוציאו את השיר "בראש שלי" בשיתוף הזמר עידן רז, השיר זכה להצלחה רבה, לכן שרק וצוקוש החליטו להוציא עוד שירים ביחד.[3]
ב-29 בינואר 2019 הוציאו את השיר "עם האחים" בשיתוף הראפר הישראלי אודימן. ב-19 במרץ 2019 הוציאו את השיר "אל תשגע אותי", השיר כולל הופעות אורח של הראפרים טדי נגוסה, ויק, טי.או.בי, 9 מילימטר, דראפט וליעד מאיר. חודש לאחר מכן הוציאו את השיר "חמסה חמסה" בשיתוף הזמר אלמוג טבקה. ב-11 ביולי 2019 הוציאו יחד עם הראפר סאבלימינל רמיקס לשירו "איך שהיא רוקדת (ביילה)", עם יציאת השיר, הצטרפו שרק וצוקוש ללייבל משפחת תאקט. שבוע לאחר מכן הוציאו את השיר "למה כל הדרמה".
ב-1 באוגוסט 2019 הוציאו את אלבום הבכורה שלהם, "בראש שלי". ב-27 במרץ 2020 הוציאו את הסינגל השישי מתוך האלבום, "ממשיך הלאה".
ב-15 באפריל 2020 הוציאו שני סינגלים, "איך אדע" ו-"Non Stop" (עם מיכאל סוויסה). ב-17 בדצמבר, הוציאו את אלבומם השני, "באנו לתקן".
ב-14 בינואר 2021 הוציאו סינגל יחד עם עדן נהרי "שלאקות". וב-14 בפברואר הוציאו גרסת רמיקס לשיר עם האמנים יאנג הפנר, ביג סאזו, בסטשי, מיכאל סוויסה ורון נשר.
דיסקוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]
אלבומים[עריכת קוד מקור | עריכה]
קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]
שרק וצוקוש, סרטונים בערוץ היוטיוב
שרק וצוקוש, באתר MusicBrainz (באנגלית)
שרק וצוקוש, באתר Deezer
הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]
- ^ צוקוש on Instagram: "מאחל לכם לפחות פעם בחיים לילה כמו שהיה לי אתמול ולי עוד הרבה כאלה 🤪 #26 🤟🏻 אוהב את המשפחה והחברים שלי הכי הרבה בעולם כל השאר זה בונוס 💩❤️ תודה 🥰 צוקוש אאוט", Instagram (באנגלית)
- ^ עלינו עוד שלב -שחר סאול וצוקוש חי באולפן בג'יגה ג'וס (בעברית), בדיקה אחרונה ב-2 באוגוסט 2019
- ^ אורי שלמה, הם תקועים בראש שלנו | שרק & צוקוש, עולם ההיפ הופ, 2019-08-02
לייבל משפחת תאקט | ||
---|---|---|
אמנים | סאבלימינל • האולטראס • שרק וצוקוש • יאנג דיג'יי | |
חברים לשעבר | אילן בבילון • גבריאל בטלר • הצל • שי 360 • סיוון • בוסקילז • עומרי "69" סגל • דן "מטרו" פרבר • רון "סקיי" נשר • איציק שמלי • מור אפרת ביטון • אופיר מלול | |
אלבומים | ישראלים עצבניים אחד אחד • האור מציון • האור והצל • אולסטארז • חי • בדיוק כשחשבתם שהכל נגמר • איציק שמלי • לא שם זין • דף חדש • כולם רוצים את האמת • סיפור אהבה • Jew-Niversal • נלחם בשביל עצמי • הכל טוב • צבע לחיים • איזה לילה הולך להיות • בראש שלי | |
אלבומי אוסף | אני תל אביבי • פזצטא • היצירה שלי |