לדלג לתוכן

העבודה הטובה ביותר בעולם (קמפיין)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
חוף באי המילטון שבשונית המחסום הגדולה

במהלך ינואר 2009, לשכת התיירות של מדינת קווינסלנד באוסטרליה השיקה קמפיין תיירותי חדש, אשר נועד לקדם את התיירות לאיי שונית המחסום הגדולה בים האלמוגים, בצפון מזרח אוסטרליה. במסגרת הקמפיין, הזמינה לשכת התיירות אנשים מכל רחבי העולם להגיש מועמדות ל"משרת החלומות", בתור המשגיח של איי השונית. המשרה, אשר זכתה להד נרחב בעיתונות ברחבי העולם ולפרסום מקיף ברשתות התקשורת השונות, כונתה "העבודה הטובה ביותר בעולם" (באנגלית: "The Best Job in the World").

המשרה כללה דרישה להשתכנות זמנית באי המילטון, אחד מאיי השונית, לתקופה של חצי שנה, במהלכה נדרש המועמד הנבחר לבצע עבודות משק נדרשות ברחבי האי, וכמו כן לנהל בלוג פרסומי המקדם תיירות לאיי השונית[1].

תנאי המשרה

[עריכת קוד מקור | עריכה]
מנופי האי

המשרה כללה משכורת בסך של כ-100 אלף דולר עבור חצי שנה (כ-352,000 ש"ח), אשר בחישוב חודשי מהווה סכום של 16,666 דולר לחודש (כ-58,650 ש"ח לחודש). כמו כן, במסגרת המשרה שוכן המועמד הנבחר בוילה יוקרתית על גבי חוף הים, אשר כללה שלושה חדרים וכן בריכה פרטית. תנאי המשרה כללו גם תחבורה אל וברחבי האיים, ללא תשלום.

במסגרת העבודה, המועמד נדרש לטפל בבעלי החיים באי, לנהל יומן, להשתתף במגוון פעילויות הנופש אשר מוצעות לתיירים באי ולפרסם את חוויותיו על גבי הבלוג באופן שוטף. בכל שאר הזמן, לא הוטלה כל מגבלה על המועמד, ואף ניתנה לו האפשרות לשכן עמו אדם נוסף לבחירתו.

הגשת מועמדות למשרה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

המשרה פורסמה בחודש ינואר 2009, במסגרת אתר אינטרנט ייעודי אשר נפתח למטרה זו על ידי לשכת התיירות של קווינסלנד. הגשת מועמדות למשרה התאפשרה לכל אדם ברחבי העולם, ללא הבדלי לאום או מין, כאשר הדרישה היחידה מהמועמדים הייתה כי יהיו מעל לגיל 18, בעלי ידע בשחייה, צלילה והשטת מפרשיות, וכן בריאים בגופם. כמו כן, המועמדים נדרשו להיות בעלי יכולת כתיבה בסיסית, לצורך ניהול הבלוג התיירותי באופן שוטף.

על מנת להגיש מועמדות למשרה, נדרש כל מועמד להכין סרטון וידאו עצמאי, אשר במסגרתו תיאר המועמד את הסיבות בגינן הוא מעוניין במשרה, וכן את מידת אהבתו לאיי השונית הגדולה. כבר לאחר יומיים מיום השקת הקמפיין, אתר האינטרנט בו ניתן היה להגיש מועמדות למשרה נפל מהרשת באופן זמני, וזאת כתוצאה מהביקוש העצום למשרה ומהמספר הרב של המועמדים אשר ביקשו להציע את מועמדותם[2].

בסופו של דבר, למשרה התקבלו 34,684 "קורות חיים" באמצעות סרטונים אישיים, וזאת מקרב מועמדים ממעל ל-200 מדינות ברחבי העולם. בהמשך, ולאחר שורת מיונים, צומצמו מספר המועמדים ל-200, ל-50, ולבסוף, בתאריך ה-6 במאי הוכרז הזוכה היחיד במשרה, וזאת זמן קצר טרם תחילת עבודתו בפועל, בתאריך ה-1 ביולי 2009[3].

לאחר הזכייה

[עריכת קוד מקור | עריכה]
האי המילטון

הזוכה במשרה היה בן סאות'הול (Ben Southall), גבר בן 34 מהעיר המפשייר שבבריטניה, אשר עבד כמגייס כספים לצדקה ומדריך טיולים בעברו. סאות'הול נכנס לתפקידו בתאריך 1 ביולי 2009, כמתוכנן, וזאת לתקופת זמן של חצי שנה, עד לתחילת שנת 2010[4].

זמן קצר לאחר תחילת העסקתו, נמתחה ביקורת ציבורית ברשת על סאות'הול, וזאת בטענה כי הוא מעדכן לעיתים נדירות יחסית את הבלוג, אשר אמור להעניק הצצה ייחודית לחיים הטובים על האי. כמו כן, נטען כי בפוסטים שהעלה, סאות'הול מתמקד בניסיון לרצות את מארגני התחרות, ולא להעניק מידע תיירותי שימושי עבור קוראי הבלוג. בתגובה, לשכת התיירות של קווינסלנד מסרה כי היא תשתדל לפנות את לוח הזמנים של סאות'הול, על מנת לאפשר לו לצבור חוויות נוספות שאותן יוכל לחלוק עם הגולשים[5].

בהמשך, וזמן קצר טרם סיום תקופת המשרה, נעקץ סאות'הול במהלך רכיבתו על אופנוע ים על ידי מדוזת אירוקנג'י, אשר עקיצתה עלולה להביא למוות אם אינה מטופלת במהרה. עם זאת, סאות'הול פנה באופן מיידי לקבלת טיפול רפואי, ולאחר מספר ימים החלים באופן מלא. לדבריו של סאות'הול, הוא נעקץ במידה רבה באשמתו, כי לא לבש חליפת מגן בעת הרכיבה על אופנוע הים, בניגוד להנחיות הבטיחות אשר נמסרו לו[6].

לאחר תום תקופת המשרה, והודות להצלחתו הניכרת של הקמפיין, בן סאות'הול המשיך ועסק במספר פרויקטים תיירותיים עבור ממשלת אוסטרליה. הוא אף מונה ל"שגריר תיירות" במשרה מלאה עבור ממשלת קווינסלנד[7].

במהלך שנת 2013, הגיע סאות'הול לישראל כחלק משיתוף פעולה עם חברת בזק, לצורך השקתו של קמפיין פרסומי חדש לקידום מוצרי החברה[8].

הקמפיין המחודש בשנת 2013

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הצלחתו הניכרת של הקמפיין, אשר הביאה לפרסום כלל עולמי רחב ולגידול ניכר במספר התיירים למחוז, הביאה את ממשלת אוסטרליה להעלות את הקמפיין פעם נוספת במהלך שנת 2013. בשנה זו הוצעו שש "משרות חלומות", במקום אחת, כאשר כל משרה נועדה להתקיים באחד משש מדינות אוסטרליה.

בניגוד לקמפיין בשנת 2009, בקמפיין זה המועמדות הוכרזה כפתוחה רק לבני הגילאים 18 עד 30, מכל רחבי העולם. המשרות כולן הוענקו לתקופה של חצי שנה בשכר של כ-100,000 דולר לתקופה[9]. ששת המועמדים נבחרו בחודש יוני 2013 מתוך רשימה של כ-339,000 איש שהגישו מועמדות למשרה, גם הפעם באמצעות סרטוני וידאו[10].

קמפיינים נוספים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנים שלאחר מכן, חברות נוספות אימצו את שיטת הפרסום והציעו לאנשים את "העבודה הטובה ביותר בעולם" אצלם. אתר Thirdhome לווילות נופש הציע משרה שכזאת ומי שזכתה למלא אותה היא הצלמת האוסטרלית תושבת איסלנד סורל אמור. חברות נוספות שאימצו את הטרנד הן פיצה האט, חברת רכבות בריטית, חברת נעלי הליכה נורווגית ועוד.[11]

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ סוכנויות הידיעות, לעבוד בגן עדן, באתר ynet, 12 בינואר 2009
  2. ^ Global rush for 'best job in world' crashes Australian website
  3. ^ ynet, העבודה הטובה בעולם: אין מועמד ישראלי, באתר ynet, 4 במרץ 2009
  4. ^ סוכנויות הידיעות, אוסטרליה: בן סאות'הול, עובד צדקה בריטי, זכה ב"עבודה הטובה בעולם", באתר הארץ, 6 במאי 2009
  5. ^ nrg מעריב, הגולשים נגד הזוכה ב"ג'וב הכי טוב בעולם", באתר nrg‏, 28 ביולי 2009
  6. ^ ynet והסוכנויות, "האיש עם המשרה הנחשקת בתבל" ניצל ממוות, באתר ynet, 30 בדצמבר 2009
  7. ^ סוכנויות הידיעות, העבודות הכי שוות בעולם, באתר כלכליסט, 6 במרץ 2011
  8. ^ בזק מציעה לכם את הג'וב הנחשק בעולם, באתר ynet, 14 ביולי 2013
  9. ^ הארץ, אוסטרליה מציעה שוב את ה"עבודה הטובה בעולם", באתר הארץ, 6 במרץ 2013
  10. ^ ynet, אלה האנשים שזכו ב"עבודה הטובה בעולם", באתר ynet, 24 ביוני 2013
  11. ^ גלעד, משה (2017-10-12). "דרושים: אנשים שרוצים לצאת לחופשה מושלמת ולקבל על זה משכורת". הארץ. נבדק ב-2022-01-23.