לדלג לתוכן

יסודות הטוטליטריות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יסודות הטוטליטריות
The Origins of Totalitarianism
מידע כללי
מאת חנה ארנדט
שפת המקור אנגלית עריכת הנתון בוויקינתונים
סוגה עיון, מסה עריכת הנתון בוויקינתונים
נושא טוטליטריזם, נאציזם, אנטישמיות, אימפריאליזם, סטליניזם עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום התרחשות רוסיה עריכת הנתון בוויקינתונים
הוצאה
הוצאה הוצאת שוקן עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום הוצאה ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
תאריך הוצאה 1955 עריכת הנתון בוויקינתונים
פרסים
רשימת 100 הספרים של המאה של לה מונד עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

יסודות הטוטליטריותאנגלית: The Origins of Totalitarianism) שיצא לאור ב-1951, היה היצירה המרכזית הראשונה של חנה ארנדט, שבה היא מתארת ומנתחת את הנאציזם והסטליניזם כתנועות הפוליטיות הטוטליטריות הגדולות של המחצית הראשונה של המאה ה-20.

הספר תורגם לגרמנית ב-1955 ובמהדורה שנייה ב-1958. לאחת המהדורות נוסף פרק שעסק במרד ההונגרי של 1956, אך ב-1958 פורסם כספר נפרד. בישראל הספר פורסם ב-2009 בהוצאת הקיבוץ המאוחד ובתרגומה של עדית זרטל.

הספר "יסודות הטוטליטריות" בנוי משלושה מאמרים: "אנטישמיות", "אימפריאליזם" ו"טוטליטריות". הספר מתאר את התנאים המוקדמים השונים ועלייתה שלאחר מכן של האנטישמיות במרכז, במזרח ובמערב אירופה במחצית הראשונה של המאה ה-19. לאחר מכן הספר בוחן את האימפריאליזם המודרני, מ-1884 ועד תחילת מלחמת העולם הראשונה. הספר עוקב אחר הופעתה של הגזענות כאידאולוגיה, ויישומה המודרני כ"נשק אידאולוגי לאימפריאליזם", על ידי הבורים במהלך הטרק הגדול בתחילת המאה ה-19.

לה מונד מיקם את הספר בין 100 הספרים הטובים ביותר מכל סוג של המאה ה-20, וה-National Review דירג אותו במקום ה-15 ברשימת 100 ספרי העיון הטובים ביותר של המאה.[1] הסופר נורמן פודהורץ טען שהספר השפיע עליו במיוחד.[2]

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא יסודות הטוטליטריות בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ The 100 Best Non-fiction Books of the Century, National Review
  2. ^ Podhoretz, Norman (1999). Ex-Friends: Falling out with Allen Ginsberg, Lionel and Diana Trilling, Lillian Helman, Hannah Arendt, and Norman Mailer. New York: The Free Press. p. 143. ISBN 0-684-85594-1.