חזית העם – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
דורית (שיחה | תרומות)
מאין תקציר עריכה
מ שינויים קלים, עוד קטגוריות
שורה 1: שורה 1:
'''חזית העם''', הוא [[שבועון]] של [[התנועה הרוויזיוניסטית]] שהופיע בשנות השלושים של [[המאה ה-20]].
'''חזית העם''', הוא [[שבועון]] של [[התנועה הרוויזיוניסטית]] שהופיע ב[[שנות ה-30|שנות השלושים]] של [[המאה ה-20]].


השבועון חזית העם נוסד בשנת [[1931]], עורכו היה [[יהושע השל ייבין]]. השבועון שימש ככלי ביטוי לאגף הימני קיצוני של התנועה הרוויזיוניסטית, "המקסימליסטים" שבהנהגתו של [[אבא אחימאיר]].
השבועון חזית העם נוסד בשנת [[1931]]. העורך הראשי שלו היה [[יהושע השל ייבין]]. השבועון שימש ככלי ביטוי לאגף הימני קיצוני של התנועה הרוויזיוניסטית, "המקסימליסטים", שבהנהגתו של [[אבא אחימאיר]].


בתקופת קיומו של השבועון החריף המאבק בין הרוויזיוניסטים ל[[מפלגה|מפלגות]] [[העבודה|תנועת העבודה]]. באחת החוברות הופיע בשער השבועון מאמרו של [[זאב ז'בוטינסקי]] "כן לשבור !", שהיה גירסה עברית למאמרו ב[[אידיש]] "יא ברעכן !" שפורסם בעיתונות הרוויזיוניסטית בחו"ל, בו תקף בחריפות את [[ההסתדרות הכללית]] ואת העבודה העברית המאורגנת.
בתקופת קיומו של השבועון החריף המאבק בין הרוויזיוניסטים ל[[מפלגה|מפלגות]] [[העבודה|תנועת העבודה]]. באחת החוברות הופיע בשער השבועון מאמרו של [[זאב ז'בוטינסקי]] "כן לשבור !", שהיה גרסה עברית למאמרו ב[[אידיש]] "יא ברעכן !" שפורסם בעיתונות הרוויזיוניסטית בחו"ל, בו תקף בחריפות את [[ההסתדרות הכללית]] ואת העבודה העברית המאורגנת.


בתקופת רצח [[חיים ארלוזורוב]] ומשפטם של אבא אחימאיר, [[אברהם סטבסקי]] ו[[צבי רוזנבלט]], הוטחה כלפי חזית העם ביקורת על ההסתה החריפה נגד ארלוזורוב שקדמה לרצח. בין היתר הוזכר המאמר שהופיע בחזית העם בבוקר יום הרצח, 16 ביוני [[1933]] בשם :"ברית [[סטלין]] - [[דוד בן גוריון|בן גוריון]]", בו הותקף ארלוזורוב על שליחותו ל[[גרמניה]] להצלת רכוש יהודי, ובו כונה בשם "הינוקא האדום".
בתקופת רצח [[חיים ארלוזורוב]] ומשפטם של אבא אחימאיר, [[אברהם סטבסקי]] ו[[צבי רוזנבלט]], הוטחה כלפי חזית העם ביקורת על ההסתה החריפה נגד ארלוזורוב שקדמה לרצח. בין היתר הוזכר המאמר שהופיע בחזית העם בבוקר יום הרצח, [[16 ביוני]], [[1933]], בשם :"ברית [[סטלין]] - [[דוד בן גוריון|בן גוריון]]". במאמר זה הותקף ארלוזורוב על שליחותו ל[[גרמניה]] להצלת רכוש יהודי ואף כונה בו בשם "הינוקא האדום".

חזית העם נסגר בשנת [[1934]] ובמקומו החל להופיע, כבטאונה של התנועה הרוויזיוניסטית, העתון [[הירדן (עיתון)|הירדן]], בו היה נסיון למתן את הסגנון הקיצוני שאפיין את חזית העם.


חזית העם נסגר בשנת [[1934]] ובמקומו החל להופיע, כביטאונה של התנועה הרוויזיוניסטית, העיתון [[הירדן (עיתון)|הירדן]], בו היה ניסיון למתן את הסגנון הקיצוני שאפיין את חזית העם.
[[קטגוריה:שבועונים]]
[[קטגוריה:ציונות רוויזיוניסטית]]
[[קטגוריה:עיתונות עברית]]
[[קטגוריה:עיתונות עברית]]
{{נ}}
{{נ}}

גרסה מ־22:34, 9 במרץ 2006

חזית העם, הוא שבועון של התנועה הרוויזיוניסטית שהופיע בשנות השלושים של המאה ה-20.

השבועון חזית העם נוסד בשנת 1931. העורך הראשי שלו היה יהושע השל ייבין. השבועון שימש ככלי ביטוי לאגף הימני קיצוני של התנועה הרוויזיוניסטית, "המקסימליסטים", שבהנהגתו של אבא אחימאיר.

בתקופת קיומו של השבועון החריף המאבק בין הרוויזיוניסטים למפלגות תנועת העבודה. באחת החוברות הופיע בשער השבועון מאמרו של זאב ז'בוטינסקי "כן לשבור !", שהיה גרסה עברית למאמרו באידיש "יא ברעכן !" שפורסם בעיתונות הרוויזיוניסטית בחו"ל, בו תקף בחריפות את ההסתדרות הכללית ואת העבודה העברית המאורגנת.

בתקופת רצח חיים ארלוזורוב ומשפטם של אבא אחימאיר, אברהם סטבסקי וצבי רוזנבלט, הוטחה כלפי חזית העם ביקורת על ההסתה החריפה נגד ארלוזורוב שקדמה לרצח. בין היתר הוזכר המאמר שהופיע בחזית העם בבוקר יום הרצח, 16 ביוני, 1933, בשם :"ברית סטלין - בן גוריון". במאמר זה הותקף ארלוזורוב על שליחותו לגרמניה להצלת רכוש יהודי ואף כונה בו בשם "הינוקא האדום".

חזית העם נסגר בשנת 1934 ובמקומו החל להופיע, כביטאונה של התנועה הרוויזיוניסטית, העיתון הירדן, בו היה ניסיון למתן את הסגנון הקיצוני שאפיין את חזית העם. תבנית:נ