ויקיטקסט – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
תבנית {{אתר אינטרנט}}
שורה 30: שורה 30:
מכיוון שעל טקסטים שמחברם מת לפני פחות משבעים שנה יש זכויות יוצרים, בוויקיטקסט ניתן למצוא בעיקר ספרי קודש. ספרי חול שפגו עליהם זכויות יוצרים ניתן למצוא ב[[פרויקט בן יהודה]].
מכיוון שעל טקסטים שמחברם מת לפני פחות משבעים שנה יש זכויות יוצרים, בוויקיטקסט ניתן למצוא בעיקר ספרי קודש. ספרי חול שפגו עליהם זכויות יוצרים ניתן למצוא ב[[פרויקט בן יהודה]].


במהלך שנת 2007 הסתיימה יצירת מהדורת המקרא (ה[[תנ"ך]]) בוויקיטקסט, בשלוש מהדורות: כתיב, מנוקדת ועם [[טעמי המקרא|טעמים]]. נוצר דף לכל פרק בנפרד ולכל פסוק בנפרד. תוכן לכל ספרי התנ"ך ניתן למצוא בדף "[[S:מקרא|מקרא]]" בוויקיטקסט ופרטים לגבי הנוסח ואופן הצגתו בדף [[S:ויקיטקסט:מקרא|המתאר את אופן ההצגה של המקרא]].
במהלך שנת [[2007]] הסתיימה יצירת מהדורת המקרא (ה[[תנ"ך]]) בוויקיטקסט, בשלוש מהדורות: כתיב, מנוקדת ועם [[טעמי המקרא|טעמים]]. נוצר דף לכל פרק בנפרד ולכל פסוק בנפרד. תוכן לכל ספרי התנ"ך ניתן למצוא בדף "[[S:מקרא|מקרא]]" בוויקיטקסט ופרטים לגבי הנוסח ואופן הצגתו בדף [[S:ויקיטקסט:מקרא|המתאר את אופן ההצגה של המקרא]].


במקביל נפתח [[עזרה:מרחב שם|מרחב שם]] חדש בשם "ביאור" המשמש לכתיבת פירושים על טקסטים המופיעים בוויקיטקסט. לדוגמה אפשר למצוא [[S:ביאור:בראשית א|פירוש על חלק ניכר מהתנ"ך]], וכן [[s:ביאור:מבוא#עוד במתחם "הביאור"|התחלה של פירושים]] על טקסטים נוספים.
במקביל נפתח [[עזרה:מרחב שם|מרחב שם]] חדש בשם "ביאור" המשמש לכתיבת פירושים על טקסטים המופיעים בוויקיטקסט. לדוגמה אפשר למצוא [[S:ביאור:בראשית א|פירוש על חלק ניכר מהתנ"ך]], וכן [[s:ביאור:מבוא#עוד במתחם "הביאור"|התחלה של פירושים]] על טקסטים נוספים.


במאי 2009 הגיע ויקיטקסט העברי ל-10,000 יחידות טקסט, תוך העלאת הספר [[:s:משנה תורה לרמב"ם|משנה תורה לרמב"ם]] לאתר. דף העשרת אלפים היה [[:S:רמב"ם הלכות מלוה ולוה יז|רמב"ם הלכות מלוה ולוה יז]]. תוך פחות מחודש, ויקיטקסט הגיע ל-25,000 יחידות טקסט עם סיום העלאת כל הלכות [[:s:משנה תורה לרמב"ם|משנה תורה לרמב"ם]].
ב[[מאי]] [[2009]] הגיע ויקיטקסט העברי ל-10,000 יחידות טקסט, תוך העלאת הספר [[:s:משנה תורה לרמב"ם|משנה תורה לרמב"ם]] לאתר. דף העשרת אלפים היה [[:S:רמב"ם הלכות מלוה ולוה יז|רמב"ם הלכות מלוה ולוה יז]]. תוך פחות מחודש, ויקיטקסט הגיע ל-25,000 יחידות טקסט עם סיום העלאת כל הלכות [[:s:משנה תורה לרמב"ם|משנה תורה לרמב"ם]].


כיום (2012) מכיל האתר 94,245 יחידות טקסט.
כיום ניתן למצוא באתר טקסטים שלמים של: [[משנה]], [[תלמוד בבלי]], כמה מספרי [[הרב קוק]], כמה מספרי [[חסידות ברסלב]], וכעשרה ספרי [[קבלה]].


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==

גרסה מ־19:30, 28 בנובמבר 2012


שגיאות פרמטריות בתבנית:אתר אינטרנט

פרמטרים [ דף הבית, לוגו ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

פרמטרים ריקים [ כתובית ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

ויקיטקסט
Wikisource
סוג מאגר טקסטים חופשי
תקופת הפעילות 6 בדצמבר 2003 (אנגלית)
2 באוגוסט 2004 (עברית) – הווה
בעלות קרן ויקימדיה
הרשמה לא חובה
wikisource.org
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

ויקיטקסטאנגלית: Wikisource) הוא מיזם של קרן ויקימדיה ומיזם-אחות לוויקיפדיה. הפרויקט מיועד להיות ספרייה הכוללת מאגר חופשי של טקסטים.

הטקסטים במאגר זה יכולים להיות מועתקים מאתר כמו "פרויקט גוטנברג" באנגלית או "פרויקט בן-יהודה" בעברית, שכן אלה אתרים בעלי תוכן חופשי. לא צריך להקליד אותם מחדש, אבל טקסטים כאלה עדיין דורשים התאמה לממשק ויקי: עיצוב, עריכה (כמו חלוקה לפסקאות, פיסוק), הגהה, קישורים וכדומה (במיוחד כאשר מדובר בטקסטים קלאסיים).

טקסטים אחרים שאין להם מקור דיגיטלי דורשים הקלדה ידנית מהמקור (ובעברית לפעמים גם ניקוד ידני או בעזרת תוכנה).

היסטוריה ואקטואליה

המהדורה הרב-לשונית של ויקיטקסט החלה את דרכה ב-6 בדצמבר 2003 (תחת שמה הנוכחי; הייתה קיימת לפני כן תחת השם Project Sourceberg).

המהדורה העברית נפתחה ב-2 באוגוסט 2004 (ט"ו באב תשס"ד). הייתה זו המהדורה הראשונה של ויקיטקסט המיוחדת לשפה אחת, בגלל הקשיים לערוך טקסט מימין לשמאל בממשק האנגלי (הפועל משמאל לימין).

ב-12 במאי 2005 אושרה בהצבעה הקמתן של מהדורות מיוחדות בכל השפות. הקמתן בפועל של אתרים בשפות רבות החלה בחודשים אוגוסט-ספטמבר 2005, ומאז ויקיטקסט הוא פרויקט רב-לשוני בדומה לרוב הפרויקטים של קרן ויקימדיה.

ויקיטקסט העברי

מכיוון שעל טקסטים שמחברם מת לפני פחות משבעים שנה יש זכויות יוצרים, בוויקיטקסט ניתן למצוא בעיקר ספרי קודש. ספרי חול שפגו עליהם זכויות יוצרים ניתן למצוא בפרויקט בן יהודה.

במהלך שנת 2007 הסתיימה יצירת מהדורת המקרא (התנ"ך) בוויקיטקסט, בשלוש מהדורות: כתיב, מנוקדת ועם טעמים. נוצר דף לכל פרק בנפרד ולכל פסוק בנפרד. תוכן לכל ספרי התנ"ך ניתן למצוא בדף "מקרא" בוויקיטקסט ופרטים לגבי הנוסח ואופן הצגתו בדף המתאר את אופן ההצגה של המקרא.

במקביל נפתח מרחב שם חדש בשם "ביאור" המשמש לכתיבת פירושים על טקסטים המופיעים בוויקיטקסט. לדוגמה אפשר למצוא פירוש על חלק ניכר מהתנ"ך, וכן התחלה של פירושים על טקסטים נוספים.

במאי 2009 הגיע ויקיטקסט העברי ל-10,000 יחידות טקסט, תוך העלאת הספר משנה תורה לרמב"ם לאתר. דף העשרת אלפים היה רמב"ם הלכות מלוה ולוה יז. תוך פחות מחודש, ויקיטקסט הגיע ל-25,000 יחידות טקסט עם סיום העלאת כל הלכות משנה תורה לרמב"ם.

כיום (2012) מכיל האתר 94,245 יחידות טקסט.

קישורים חיצוניים


גילוי נאות: ערך זה מזכיר את קרן ויקימדיה או את אחד המיזמים שלה. ויקיפדיה היא מיזם של קרן ויקימדיה.