MIRC – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ הגהה, ניסוח
שורה 3: שורה 3:
[[קובץ:Mirc logo.gif|שמאל|ממוזער|הלוגו הקודם, שימש עד החלפתו בלוגו החדש בגרסה 6.31]]
[[קובץ:Mirc logo.gif|שמאל|ממוזער|הלוגו הקודם, שימש עד החלפתו בלוגו החדש בגרסה 6.31]]


'''mIRC''' (קרי נפוץ בעברית: '''מירק''') הוא [[שרת-לקוח|לקוח]] [[Internet Relay Chat|IRC]] עבור מערכת ההפעלה [[חלונות]] שפותח על ידי [[ח'אלד מרדם-ביי]], אך קיימת בו תמיכה גם בפרוטוקולי עזר ל-IRC:{{כ}} DCC ו-CTCP, שהתקשורת בהם היא ישירה, ללא שרת מתווך.
'''mIRC''' (קרי נפוץ בעברית: '''מירק''') הוא [[שרת-לקוח|לקוח]] [[Internet Relay Chat|IRC]] שפיתח [[ח'אלד מרדם-ביי]] למערכת ההפעלה [[חלונות]], אך יש בו תמיכה גם בפרוטוקולי עזר ל-IRC:{{כ}} DCC ו-CTCP, שהתקשורת בהם ישירה, בלי שרת מתווך.
התוכנה פותחה בשלהי שנת 1994, וגרסתה הרשמית הראשונה, גרסה 2.1, הוצאה לאור ב-[[28 בפברואר]] [[1995]].
התוכנה פותחה בשלהי שנת 1994, וגרסתה הרשמית הראשונה, גרסה 2.1, יצאה לאור ב-[[28 בפברואר]] [[1995]].


נכון להיום, mIRC היא לקוח ה־IRC הפופולרי בעולם עבור משתמשי [[חלונות]].
כיום mIRC היא לקוח IRC הפופולרי בעולם למשתמשי [[חלונות]].
התוכנה מופצת ברישיון "[[תוכנה שיתופית|שיתופי]]" (Shareware), ויש לקנות אותה אחרי 30 ימי ניסיון.
התוכנה מופצת ברישיון "[[תוכנה שיתופית|שיתופי]]" (Shareware), ויש לקנות אותה אחרי 30 ימי ניסיון.


== תכונות עיקריות ==
== תכונות עיקריות ==
* ממשק נח ופשוט המאפשר שימוש קל בפרוטוקול IRC.
* ממשק נח ופשוט המאפשר שימוש קל בפרוטוקול IRC.
* לתוכנה יש אפשרות הרחבה על ידי כתיבת [[שפת תסריט|תסריטים]] בהם ניתן להגדיר פעולות כתגובה לאירועים או פעולות רגילות. אפשרות הוספת הסקריפטים במירק גרמה להתפתחות שפת תכנות קטנה הנקראת מירק סקריפטינג ('''mIRC scripting'''), שפה קלה למדי שניתן ללמוד באתרים רבים העוסקים בנושא. למעשה, כמעט ואין ערוצים אשר לא משתמשים במירק סקריפטינג. דוגמה לשימוש היא "שמירה" על הערוץ מהצפות וחוקים נוספים הקיימים בדרך כלל בערוצים באמצעות בוטים.
* התוכנה מאפשרת הרחבה על ידי כתיבת [[שפת תסריט|תסריטים]] שבהם אפשר להגדיר פעולות בתגובה לאירועים או פעולות רגילות. אפשרות זו הביאה להתפתחות שפת תכנות קטנה הנקראת "מירק סקריפטינג" ('''mIRC scripting'''), שפה קלה למדי שניתן ללמוד באתרים רבים העוסקים בנושא. למעשה, אין כמעט ערוצים אשר לא משתמשים במירק סקריפטינג. דוגמה לשימוש היא "שמירה" על הערוץ מהצפות וחוקים נוספים הנשמרים בדרך כלל בערוצים באמצעות [[בוט]]ים.
* קיימות כיום חבילות המוסיפות פונקציות רבות למירק הבסיסי על ידי שימוש נרחב במירק סקריפטינג. חבילות אלה מוסיפות אפשרויות כמו פתיחת שרת קבצים ('''file server או fserve''') אשר מאפשר לכל משתמש לשתף קבצים עם שאר משתמשי השרת, שימוש קל בצבעים, הצגת פרטים על המחשב ועוד.
* קיימות כיום חבילות המוסיפות פונקציות רבות למירק הבסיסי על ידי שימוש נרחב במירק סקריפטינג. חבילות אלו מוסיפות אפשרויות כמו פתיחת שרת קבצים ('''file server או fserve''') אשר מאפשר לכל משתמש לשתף קבצים עם שאר משתמשי השרת, שימוש קל בצבעים, הצגת פרטים על המחשב ועוד.
*שליחה וקבלה של קבצים באמצעות DCC (קיימים בוטים ושרתי קבצים אשר נמצאים בדרך כלל בערוצי הורדות).
*שליחה וקבלה של קבצים באמצעות DCC (קיימים בוטים ושרתי קבצים אשר נמצאים בדרך כלל בערוצי הורדות).
*התחברות לשני שרתים או יותר בו זמנית.
*התחברות בו-זמנית לשני שרתים או יותר.
* תמיכה ב־[[UTF-8]].
* תמיכה ב־[[UTF-8]].
== טייארק וונק ==
== טייארק וונק ==

גרסה מ־12:04, 16 ביוני 2020


שגיאות פרמטריות בתבנית:תצוגת שם

פרמטרים [ title ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

הלוגו של mIRC
הלוגו הקודם, שימש עד החלפתו בלוגו החדש בגרסה 6.31

mIRC (קרי נפוץ בעברית: מירק) הוא לקוח IRC שפיתח ח'אלד מרדם-ביי למערכת ההפעלה חלונות, אך יש בו תמיכה גם בפרוטוקולי עזר ל-IRC:‏ DCC ו-CTCP, שהתקשורת בהם ישירה, בלי שרת מתווך. התוכנה פותחה בשלהי שנת 1994, וגרסתה הרשמית הראשונה, גרסה 2.1, יצאה לאור ב-28 בפברואר 1995.

כיום mIRC היא לקוח IRC הפופולרי בעולם למשתמשי חלונות. התוכנה מופצת ברישיון "שיתופי" (Shareware), ויש לקנות אותה אחרי 30 ימי ניסיון.

תכונות עיקריות

  • ממשק נח ופשוט המאפשר שימוש קל בפרוטוקול IRC.
  • התוכנה מאפשרת הרחבה על ידי כתיבת תסריטים שבהם אפשר להגדיר פעולות בתגובה לאירועים או פעולות רגילות. אפשרות זו הביאה להתפתחות שפת תכנות קטנה הנקראת "מירק סקריפטינג" (mIRC scripting), שפה קלה למדי שניתן ללמוד באתרים רבים העוסקים בנושא. למעשה, אין כמעט ערוצים אשר לא משתמשים במירק סקריפטינג. דוגמה לשימוש היא "שמירה" על הערוץ מהצפות וחוקים נוספים הנשמרים בדרך כלל בערוצים באמצעות בוטים.
  • קיימות כיום חבילות המוסיפות פונקציות רבות למירק הבסיסי על ידי שימוש נרחב במירק סקריפטינג. חבילות אלו מוסיפות אפשרויות כמו פתיחת שרת קבצים (file server או fserve) אשר מאפשר לכל משתמש לשתף קבצים עם שאר משתמשי השרת, שימוש קל בצבעים, הצגת פרטים על המחשב ועוד.
  • שליחה וקבלה של קבצים באמצעות DCC (קיימים בוטים ושרתי קבצים אשר נמצאים בדרך כלל בערוצי הורדות).
  • התחברות בו-זמנית לשני שרתים או יותר.
  • תמיכה ב־UTF-8.

טייארק וונק

טייארק וונק (Tjerk Vonck) פתח את ערוץ ה-IRC הרשמי הראשון של מירק, עיצב את האתר הרשמי של התוכנה, והיה מעורב בפיתוחה מאז שחרור הגרסה הראשונה. הוא גר בהולנד ומשמש כמפתח עלון השאלות הנפוצות של מירק וכבודק גרסאות בטה של התוכנה.[1]

וונק מספר בעמוד האינטרנט שלו:

"אל תשאלו אותי למה, אך התאהבתי במירק מהרגע הראשון שראיתי את התוכנה. היא הייתה פשוטה להפעלה, בעלת תכונות טובות ושימושיות, ועשתה בדיוק מה שהייתה אמורה לעשות: לאפשר לי לדבר ב-IRC בכיף."

קישורים חיצוניים

הערות שוליים