הנפת הדגל בגראונד זירו – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
קצת תרגום מאנגלית וקצת מהקישור החיצוני הראשון. הוכחל בשביל הנפת הדגל באיוו ג'ימה
 
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
'''הנפת הדגל בגראונד זירו''' הוא [[תצלום]] מפורסם הצולם על ידי [[תומאס פרנקלין]], בו נראים שלושה [[כבאי]]ם [[ארצות הברית|אמריקאים]] המניפים את [[דגל ארצות הברית]] על הריסות [[מרכז הסחר העולמי]] לאחר [[פיגועי ה-11 בספטמבר]]. התצלום פורסם ב[[עיתון]] האמריקאי "the Bergen Record" ב-[[12 בספטמבר]] [[2001]], ולאחר כמה ימים הופץ ופורסם במספר רב של עיתונים ברחבי העולם. שמו הרשמי של התצלום הוא "'''הרוח של גראונד זירו'''" (Ground Zero Spirit).
'''הנפת הדגל בגראונד זירו''' הוא [[תצלום]] מפורסם שצולם על ידי [[תומאס פרנקלין]], בו נראים שלושה [[כבאי]]ם [[ארצות הברית|אמריקאים]] המניפים את [[דגל ארצות הברית]] על הריסות [[מרכז הסחר העולמי]] לאחר [[פיגועי ה-11 בספטמבר]]. התצלום פורסם ב[[עיתון]] האמריקאי "the Bergen Record" ב-[[12 בספטמבר]] [[2001]], ולאחר כמה ימים הופץ ופורסם במספר רב של עיתונים ברחבי העולם. שמו הרשמי של התצלום הוא "'''הרוח של גראונד זירו'''" (Ground Zero Spirit).
פרנקלין העיד מאוחר יותר כי ברגע בו צילם את התמונה הוא ראה את הדמיון בינה לבין תצלום [[הנפת הדגל באיוו ג'ימה]].
פרנקלין העיד מאוחר יותר כי ברגע בו צילם את התמונה הוא ראה את הדמיון בינה לבין תצלום [[הנפת הדגל באיוו ג'ימה]].



גרסה מ־13:23, 15 באוקטובר 2008

הנפת הדגל בגראונד זירו הוא תצלום מפורסם שצולם על ידי תומאס פרנקלין, בו נראים שלושה כבאים אמריקאים המניפים את דגל ארצות הברית על הריסות מרכז הסחר העולמי לאחר פיגועי ה-11 בספטמבר. התצלום פורסם בעיתון האמריקאי "the Bergen Record" ב-12 בספטמבר 2001, ולאחר כמה ימים הופץ ופורסם במספר רב של עיתונים ברחבי העולם. שמו הרשמי של התצלום הוא "הרוח של גראונד זירו" (Ground Zero Spirit). פרנקלין העיד מאוחר יותר כי ברגע בו צילם את התמונה הוא ראה את הדמיון בינה לבין תצלום הנפת הדגל באיוו ג'ימה.

כשנה לאחר צילום התמונה, ב-11 במרץ 2002, יצא בול המבוסס עליה הנקרא "הגיבורים של 2001" (Heroes 2001). הבול נחשף בסיומו של טקס חגיגי, בו נפגשו תומאס פרנקלין ושלושת הכבאים שבתמונה (ג'ורג' ג'ונסון, בילי אייזנגריין ודן מקוויליאמס) יחד עם נשיא ארצות הברית ג'ורג' ווקר בוש.

הנפת הדגל בגאונד זירו לא תועדה רק בתצלום אחד. הצלם האמריקאי ריקי פלורס צילם אותה גם הוא, רק מזווית הפוכה לזו של פרנקלין [1].

קישורים חיצוניים