לדלג לתוכן

נובו סו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יש לשכתב ערך זה. הסיבה היא: תרגמת, קישורים פנימיים.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה.
יש לשכתב ערך זה. הסיבה היא: תרגמת, קישורים פנימיים.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה.

נובו סומנדרינית: 蘇信吉, באנגלית: Nobu Su) הוא מנכ"ל ובעלים של חברת הספנות הטייוואנית TMT (ראשי תיבות של Today Makes Tomorrow, לשעבר Taiwan Maritime Transportation).

סו השלים תואר ראשון בכלכלה מאוניברסיטת קיו (Keio) בטוקיו, יפן ותואר שני בבית הספר למנהל עסקים IMD בשווייץ בשנת 1982.  [1]

יזמות עסקית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

לאחרונה, נובו סו הציג את "אושן נט" (Ocean Net), מערכת שמאפשרת שידור וקליטה של נתונים באמצעות רשת תקשורת ניידת. מערכת "אושן נט" תוכננה במקור כרשת תקשורת זולה בין הספינה ליבשה, המאפשרת לצוות הספינה ליצור קשר עם בני משפחותיהם בעת שהותם בים, וכן מאפשרת תקשורת בטוחה בין ספינות.

בשנת 2002, סו רשם[2] בהצלחה שלושה פטנטים עבור "אושן נט". הפטנטים אושרו בבריטניה (2002), ארצות הברית (2004) וקוריאה (2009).

התקדמות במחשוב ענן הגדילה את יעילותה של "אושן נט" על מערכת AIS שנמצאת בשימוש רווח כיום בתעשיית הספנות. 

בנוסף, סו עיצב מבנה לצינורות תת-סיפוניות לספינות, שנרשם כפטנט ביפן, קוריאה וסין, עם זאת, סו אישר לחברות ספנות להשתמש בפטנט ללא רישיון,[3] והמערכת נמצאת כיום בשימוש מסחרי.

לסו יש פטנט רשום[4] בתחום טכנולוגי הקרוי "חותמת זמן", אשר מבקש לעצור את ההונאות בדוא"ל באמצעות חתימת זמן ייחודית למשתמשים.

לחברת TMT יש זכויות מסחריות ב-FFA (Forward Freight Agreements) בשוק הרב-לאומי.

ב-19 באפריל 2011, ניתן לסו פרס מפעל חיים על יזמות בכנס ShipTek הרב-לאומי.[5]

עסקי הספנות

[עריכת קוד מקור | עריכה]

כיו"ר חברת TMT, נובו סו הרחיב את צי הספינות לסוגים רבים ושונים של הובלה ימית. החברה מפעילה כיום מעל 20 ספינות משא שונות,[4] כולל מכליות גז נוזלי, נפט גולמי, מלט ואוניות גל-נוע.

מר סו הפך את TMT, בראשותו, למפעילת מכליות ואוניות צובר מובילה. בהוראתו, צי הספינות של TMT הורחב לכלול אוניות צובר, מכליות ענק לנפט גולמי (VLCC), אוניות משא, מכליות גז טבעי נוזלי, אוניות גל-נוע (לנשיאת כלי רכב), ונושאות מלט.[6] בנוסף לשיפור יכולות השירות של TMT, עם לקוחות כמו התאגיד הרב-לאומי, "שברון",[7] מר נובו סו הפך את TMT למובילה עולמית בתעשיית הספנות הגלובלית. בהנהגתו, TMT הפכה להיות מהשחקניות המרכזיות בשוק ספינות המשא העולמי של ה-FFA.[6] מר סו תואר כאדם השנוי במחלוקת בשוק ה-FFA".[8]

רכישותיו העדכניות ביותר היו של אוניות צובר מסוג קייפסייז, וכן השקעה במכליות נפט. ל-TMT יש מספר שותפים עסקיים וצ'רטרים בחברות כדוגמת "שברון"[9] ו-COA, עבור הובלת מלט ונפט גולמי.

סוגיות משפטיות

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ביוני 2013 סו הגיש בקשה להגנה מפני פשיטת רגל מארצות הברית לאחר שהיה נתון תחת לחץ מצד נושים טייוואנים. ב-2015, סו ערער על פסיקה בסך 47 מיליון דולר על תיק משפטי ארוך טווח כנגד חברת "לקטמיה ספנות" (Shipping Co Ltd Lakatamia).[10]

פעילות פרו-אסייתית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

נובו סו מתגורר בטייוואן ורואה במדינה חלק חשוב בתעשיית הספנות העולמית. הוא מבקש להגדיל את האחזקות, הנראות ומשלח ידם של החברות האסייתיות בתעשייה. דרך TMT, הוא השקיע במספר חברות ספנות מקומיות וחברות לייצור ספינות.[11]

מר סו רואה בפעילות התאגיד שברשותו תוואי לקידום החברות האסייתיות מבחינת מנהיגות, שיתוף פעולה ושילוב בכלכלה העולמית,[12] ופעל לטובת המשך מחקר בנושא מעורבות חברות ומנהיגים אסייתיים בכלכלה העולמית.[1]

סו הצהיר כי הוא מתכנן להרחיב את משלח ידם של החברות האסייתיות להשקעות ולשווקים נוספים, והביע כוונות להשקיע בחברת [13] בחברת ניזול גז להפקת גז טבעי ברפובליקה הדמוקרטית של סאו טומה ופרינסיפה (מערב אפריקה).

פילנתרופיה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

מר סו העניק מימון כלכלי מתמשך לתוכנית דוקטורט בבית הספר לעסקים IMD בשווייץ, המתמקדת בשאלת המחקר "כיצד חברות ומנהיגים אסייתיים יכולים לנצל שיטות יצירתיות על מנת להגביר את מעורבותם בכלכלה העולמית". התוכנית קרויה "פרופסורת ההנהגה העולמית ע"ש נובו סו", ובראשה עומדת פרופ' קת'רין שין.[1]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ 1 2 3 "Nobu Su Establishes Professorship at IMD". www.imd.org. נבדק ב-29 בדצמבר 2014. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ "Mr. Nobu Su Successfully Registers Patent for Innovative Marine Mobile Network System". Yahoo Finance. 29 בדצמבר 2014. {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ http://www.telegraphindia.com/pressrelease/prnw/1190416_en90416_0.html
  4. ^ 1 2 "Nobu Su on Crunchbase".
  5. ^ "ShipTek highlights maritime industry's growth". Dubai Trade. 27 באפריל 2011. אורכב מ-המקור ב-2016-08-29. {{cite web}}: (עזרה)
  6. ^ 1 2 "Star Bulk Carriers". אורכב מ-המקור ב-2014-12-29. נבדק ב-29 בדצמבר 2014. {{cite web}}: (עזרה)
  7. ^ http://www.sinoshipnews.com/News/Good-week-for-Nobu-Su-/3w3c1838.html
  8. ^ Wright, Robert. "Taiwan's Mr Controversy runs a tight and very private ship at TMT". The Financial Times. נבדק ב-29 בדצמבר 2014. {{cite web}}: (עזרה)
  9. ^ "U.S. Court Orders Release of Arrested TMT Ship". The Maritime Executive. 20 בספטמבר 2013. {{cite web}}: (עזרה)
  10. ^ Japan Corporate News, “Headway for Nobu Su” "Nasdaq" 14 April 2015
  11. ^ "TMT: Nobu Su admits, 'I would have played it differently'". The Mritime CEO. אורכב מ-המקור ב-2014-08-27.
  12. ^ http://www.tmtship.com/
  13. ^ "Taiwan's TMT's Natural Gas Plans". CNBC. 21 במאי 2012. {{cite web}}: (עזרה)