לדלג לתוכן

שבעת הימים

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

שבעת הימים הוא ביטוי שקיים מימי קדם, ומהווה שם כללי לציון הימים והאוקיינוסים בעולם. כאשר נאמר על אדם כי "הפליג על שבעת הימים" מתכוונים לומר כי הוא הפליג בכל העולם. לביטוי יש גם משמעות של יכולת ניווט ימי מעולה.

פליניוס הזקן, סופר ומפקד בכיר בצי הרומי, קרא בספרו "תולדות הטבע"[1] ללגונות באזור ונציה של היום בכינוי "שבעת הימים" (בלטינית: "septem maria").

נהוג היה לבחור את שבעת הימים מתוך גופי המים המסומנים במפה בכחול

השימוש במספר שבע נובע כנראה מהיותו מספר טיפולוגי. בתקופות שונות, השתמשו במושג "שבעת הימים" על מנת לתאר את הימים הגדולים בעולם, אך לא הייתה הסכמה לגבי זהותם. עם זאת, נהוג היה לבחור אותם מתוך רשימת גופי המים הבאה:

בתקופה המודרנית החלו להשתמש בביטוי "שבעת הימים" על מנת לתאר את האוקיינוסים על פני כדור הארץ.

לדוגמה, חיים נחמן ביאליק השתמש בביטוי בפתח שיר העלילה שלו "אלוף בצלות ואלוף שום" במובן של "כל הימים":

בֶּן אַחַד הַמְּלָכִים יָצָא בָאָרֶץ לְשׁוּטוֹ, / לְמַעַן אֱסֹף חָכְמָה וָדַעַת וּלְשִׂימָן אֶל־יַלְקוּטוֹ, / כְּדָת לְכָל־בְּנֵי־הַמְּלָכִים, / הַשְּׂלֵמִים וְהַטּוֹבִים וְהַמְבֹרָכִים, / וַיַעֲבֹר בֶּן־הַמֶּלֶך בְּכָל־חֲמֵשׁ הַיַּבָּשׁוֹת, / וַיָּתָר אֶת־הָאֲרָצוֹת הַיְּשָׁנוֹת וְהַחֲדָשׁוֹת, / וַיִקְרַע אֶת־כָּל־שִׁבְעַת הַיַּמִים, / וַיִּצְלַח אֶת־כָּל־הַנְּהָרוֹת וְאֵת כָּל־הָאֲגַמִּים, / וְגַם אֶל־הָאִיִּים הָרְחוֹקִים הִגִּיעַ, / וְעַד מֵעֵבֶר לְהָרֵי הַחֹשֶׁךְ הִבְקִיעַ...

לעומת זאת, בשיר 'ים של אהבה' שפורסם בשנת 2019, המשוררת חגית סופר השתמשה בביטוי ''אור שבעת ימים'' ככינוי לאור הגנוז .[2]

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא שבעת הימים בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ הספר השלישי של "תולדות הטבע" מאת פליניוס הזקן - תרגום לאנגלית. כאן מופיע הביטוי "seven seas" לציון הלגונות באזור ונציה של היום.
  2. ^ סגיב כהן - Sagiv Cohen (2019-04-17), ברא לי ים של אהבה - יצחק מאיר וסגיב כהן, נבדק ב-2024-11-13